Purmersteijn zat - Wartburgia: 4 - 2 (2-0)

4 - 2

Wartburgia asv 1

3e klasse A

23 maart 2019 14:30

Purmersteijn kreeg  Wartburgia uit Amsterdam op bezoek, een ploeg die het koploper HBOK met vier punten achterstand nog lastig zou kunnen maken en al 16 wedstrijden ongeslagen is en vorige week de uitwedstrijd tegen Reiger Boys met liefst  0-7 wist te winnen. Echter verloor Purmersteijn teleurstellend tegen laagvlieger Kadoelen in Amsterdam met 3-2. Purmersteijn wilde zich deze middag herstellen en Warburgia moest de drie punten mee naar huis nemen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel.

Trainer Lars Keppel van Purmersteijn had zijn mannen duidelijk op scherp gezet en direct vanaf de aftrap naam Purmersteijn het initiatief en drukte Wartburgia in de verdediging. In de 5e minuut was het op de linkervleugel Rivelinio Groenert die spits Ricardo Stam in stelling bracht maar de inzet van Ricardo Stam wist doelman Max Klink te stoppen. In de 8e minuut was het de opkomende centrale man Achraf Nazih die na een lange rush even van buiten het strafschop gebied uithaalde en zijn kogel in de kruising zag verdwijnen. Ondanks het hevige coachen van trainer Hans Bergsma  bleef Purmersteijn de ploeg die het spel dicteerde. In de 11e minuut voorkwam doelman Aron van Boesschoten de 1-1 door op een gevaarlijke dieptepass ver zijn doel uit te komen en wist de bal met een geweldige sliding weg te werken. In de 16e minuut was het Roy Klop die uit een indraaiende hoekschop van Donny Gerver met een geweldige kopstoot de 2-0 in de touwen joeg. In de 21e minuut moest aanvaller Rivelinio Groenert naar de kant wegens een blessure en voor hem kwam Jermaine Ristie binnen de lijnen. Kort hierna moest om die redenen ook de behendige aanvaller van Wartburgia Jacco Fijnheer naar de kant en werd vervangen voor Joram Knigge. Bij een counter drong Daan Teurlings het strafschopgebied binnen en viel te gronde wat meer op het schwalbe leek en de scheidsrechter wuifde dit akkefietje resoluut weg. In de 31e minuut moest ook rechtervleugel verdediger Sonny Punt zich laten vervangen en kwam Daan van Schaik binnen de lijnen. Ook hierna was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg. Keeper Max Klink speelde hierin een hoofdrol en behoedde met prachtige reacties zijn ploeg.  Van dichtbij stopte hij een inzet van Roy Klop, prachtige afstandsschoten van Dick Bos en Kevin Hijlkema en Donny Gervan haalde hij stijlvol uit zijn heiligdom. Opslag van rust speelde Kevin Hijlkema een paar verdediger uit en verraste de uitkomende doelman Max Klink met een stiftballetje dat echter ook rakelings over lat ging. En door een steekballetje van Ricardo Stam kwam Donny Gerver in scoringspositie maar de bal werd door de  Wartburgia-doelman schitterend uit de benedenhoek geranseld en met een dikverdiende maar laag uitgevallen 2-0 voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de rust had trainer Hans Bergsma een hartig woordje gesproken met zijn mannen want het was duidelijk dat hij vreselijk ontevreden was over het getoonde spel van zijn ploeg. Zijn team kwam herboren uit de kleedkamer en direct vanaf de aftrap nam het duidelijk het initiatief. Toch kreeg Purmersteijn de eerste mogelijkheden in de 49e minuut. Donny Gerver werd binnen het beruchte gebied neergelegd maar ook nu bleef een reactie van de scheidsrechter richting witte stip achterwege.  Ricardo Stam nam uit een voorzet van Lorenzo Rijmers de bal direct op zijn slof maar zijn kogel suisde over de lat. Daarna waren het de gasten de gasten die na fraai combinatievoetbal de diepgaande spits Daan Tuerlings bereikte en inschoot en  via verdediger Roy Klop vloog de bal in het doel, 2-1. Ook hierna drukte Wartburgia Purmersteijn in de verdediging. Bij een snelle uitval over de rechterkant zag invaller Joram Knigge zijn harde schot op de staander belanden en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. In de 63e minuut kwam Wartburgia op gelijke hoogte. Bij een snelle aanval was het wederom Daan Tuerlings die vanaf de rechterflank in stelling werd gebracht en geheel vrij voor doelman Aron Boesschoten schoof hij beheerst de 2-2 binnen en leek Purmersteijn te bezwijken. Maar na een paar hachelijke momenten herpakte Purmersteijn zich. De snelle aanvaller,  invaller Jermaine Ristie die zich hiervoor nauwelijks had laten zien kreeg het op zijn heupen en stichtte door zijn snelheid veel gevaar. In de 73e stuurde hij zijn directe verdediger het bos en zijn strakke voorzet vloog hoog in het doelgebied, keeper Max Klink tastte mis en Ricardo Stam drukte de bal over de lijn, 3-2. Drie minuten later was het wederom Jermaine Ristie die vanaf de linkerkant met rechts een fraaie voorzet gaf op de in het strafschopgebied geheel vrijstaande Kevin Hijlkema die subtiel de 4-2 aantekende. Trainer Lars Keppel greep direct in en stuurde Ricardo Stam naar achteren om de voorsprong vast te houden. Nauwelijks een paar minuten was het wederom Ristie die knap uithaalde maar zijn knal ging voorlangs. Ook In de laatste 10 minuten kwam Owairan Cleonise nog binnen de lijnen voor Dick Bos die veel werk had verricht op het middenveld. Nadat de uitblinker bij Purmersteijn Achraf Nazih nog een kogel fraai door de geweldig keepende Klink gestopt zag worden was het kort voor het einde Niek Remijn die zijn schot op de staander zag belanden en direct daarna floot de goedleidende Peter Beudeker voor het einde van de wedstrijd en had Wartburgia in Purmerend haar Waterloo gevonden.

Een ploeg die zondermeer een periodetitel in de wacht gaat slepen en behoort tot een van de best spelende ploegen in deze afdeling. Purmersteijn herstelde zich van de matige resultaten van de laatste weken en na afloop heerste er een opgewekte stemming in de kantine.

HBOK won met liefst 6-0 bij De Dijk en heeft het kampioenschap voor het grijpen. De overwinning klonk hoofdsponsor Heino Braspenning van HBOK ongetwijfeld als muziek in de oren!