Kadoelen - Purmersteijn zat: 3 - 2 (1-1)

Datum

16 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de 2-3 nederlaag tegen koploper HBOK zijn de kansen op een kampioenschap aanzienlijk verminderd en ging Purmersteijn op bezoek bij het in degradatienood verkerende Kadoelen dat vorige week nipt met 4-3 verloor van het op de 2e plaats staande Wartburgia. Ook heeft er half februari een trainerswisseling plaatsgevonden bij de gastheer. Marc Onsia die het komend seizoen Kadoelen onder zijn hoede zou nemen heeft de plaats ingenomen van Rob Hersche die wegens privéomstandigheden en door een mindere klik met de selectie in goed overleg tussentijds gestopt is en komend seizoen trainer wordt van WSV’30.

In de eerste helft had Kadoelen de hevige storm in de rug maar toch was het Purmersteijn dat in de eerste minuten twee prachtige kansen kreeg. Maar Jermaine Ristie en Ricardo Stam hadden het vizier niet op scherp staan en wisten doelman Mike Oudshoorn niet te verrassen. In de 15e minuut was het wederom Purmersteijn dat een mogelijkheid kreeg om de score te openen,  de ver op links opgekomen verdediger Samir Alilouch kwam alleen voor de doelman maar ook zijn schot miste kracht. Bij de eerste de beste aanval van Kadoelen was het aanvaller Jimmy Oudhuijze die vanaf de rechterflank een voorzet gaf en mede gedragen door de storm vloog de bal hoog over doelman Aron van Boesschoten in de verste kruising en stond Kadoelen tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Kort hierop werd Jimmy Outhuijze  de diepte ingestuurd en zijn harde schot werd knap door Aron van Boesschoten uit de hoek gehaald. Een kwartier voor rust moest Jermaine Ristie geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Lorenzo Rijmers in het veld. Vijf minuten voor de pauze bereikte een prachtige pass van Achraf Nazih de voet van Ricardo Stam die vernietigend uithaalde maar tot zijn grote verbazing zijn kogel via de onderkant van de lat weer het veld in zag komen. Toch werd het  op slag van rust 1-1. Ricardo Stam was even buiten het strafschopgebied getorpedeerd en de toegestane vrije trap werd door Kevin Hijlkema in de linkerbenedenhoek geknald.

Na de rust was bij Purmersteijn centrale verdediger  Roy Klop in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Dwain Nijon. Wie had gedacht dat Purmersteijn wat meer gebruik zou maken van de storm in de rug dan Kadoelen kwam bedrogen uit en zelden werd doelman Mike Oudshoorn in moeilijkheden gebracht met afstandsschoten. In de 57e minuut verdween een heel slecht genomen  vrije trap Sergio Vlijter bij Mitch van Ankeren die tot ontsteltenis van heel Purmersteijn doel trof en de stand op 2-1 bracht.  Ook Purmersteijn had het met de wind mee erg lastig en doelman Mike Oudshoorn werd zelden op de proef gesteld. Ook de hoekschoppen brachten geen gevaar. Kadoelen was bij counters gevaarlijk. In de 83e minuut wist doelman Aron van Boesschoten een inzet niet klem te krijgen en in de rebound scoorde aanvaller Mitch van Ankeren de 3-1. Purmersteijn pompte er nog een slotoffensief uit maar verder dan een doelpunt van Kevin Hijlkema kwam het niet, 3-2. Kadoelen behaalde een belangrijke overwinning en zag de nummer 11 en 12 op de ranglijst Buiksloot DVC en en ZCFC verliezen waardoor de achterstand op beide ploegen  nog slechts twee punten bedraagt. Koploper HBOK won met 3-2 en ook Wartburgia dat de komende week tegenstander van Purmersteijn is verpletterde Reiger Boys met 7-0.

Opstelling Purmersteijn: Aron van Boesschoten (d), Sonny Punt, Achraf Nazih, Dwain Nijon, Samir Alilouch, Daan van Schaik, Kevin Hijlkema, Donny Gerver, Jermaine REistie, Ricardo Stam en Rivelinio Groenert.

Scheidsrechter was de heer Rik ter Hoeve uit Amsterdam.