JOS/Watergraafsmeer zat - Purmersteijn zat: 2 - 2 (1-1)

JOS Watergraafsmeer 1

2 - 2

3e klasse A

3 november 2018 14:30

Koploper Purmersteijn ging op bezoek bij Jos/Watergraafsmeer dat de laatste twee wedstrijden gewonnen had en direct na het beginsignaal van scheidsrechter Mahmood Bakridi was het duidelijk dat het geen gemakkelijke middag voor Purmersteijn zou worden. Hoewel Purmersteijn aanvankelijk de beter combinerende ploeg was kreeg de gastheer in deze periode enkele mogelijkheden om de score te openen. Een te zachte  kopbal was een prooi voor doelman Aron van Boeschotgen een uit een hoekschop ging een schot rakelings over de lat. Na twintig minuten was er van een gelijk opgaande wedstrijd sprake en bij een vrije trap even buiten het strafschopgebied was het Kevin Hijlkema in de 23e minuut die schitterend uithaalde en doelman Maarten Daniëls kansloos liet. De Amsterdammers defensie gaf de buitenspelers van Purmersteijn Jermaine Ristie en Lorenzo Rijmers weinig ruimte waardoor de ijverige spits Ricardo Stam nauwelijks in het spel werd betrokken. Vele ballen werden hoog het strafschopgebied ingespeeld maar waren een kolfje naar de hand van de lange doelman Maarten Daniëls. In de 30e minuut kwam het hardwerkende Jos/W op gelijke hoogte. Een dieptepass die van de voet kwam van Joash Johnson kwam bij Skip Slingerland die doelman Aron van Boesschoten met een strak schot passeerde, 1-1. Hierna moest rechtervleugelverdediger Achraf Nazih zich laten vervangen door Samir Alilouch. Het bleef een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Toch kreeg Ricardo Stam kort voor de rust nog een kans. Hij werd in de diepte aangespeeld en zag de doelman ver voor zijn doel staan. Zijn boogbal belandde echter in de handen van de keeper en met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht. Ook na de hervatting was het een gelijk opgaande wedstrijd. Samir Alilouch moest naar de kant wegens een blessure en voor hem kwam Rivelinio Groenert in het veld. In de 57e minuut haalde Jermaine Ristie van afstand fraai uit maar stijlvol haalde doelman Daniëls de bal uit de kruising. In de 65e minuut Kwam Sonny Punt binnen de lijnen voor Ristie en bij de Amsterdammers kwamen Soufyan Riani en Bart Meijer binnen de lijnen voor Joey Jongerius en Sander Blankendaal. Bij een van zijn eerste balcontacten was het Sonny Punt die bij een indraaiende voorzet in het strafschopgebied van Dick Bos iets sneller bij de bal was dan keeper Maarten Daniëls en de 1-2 binnen tikte. Hierna deed Jos/W er alles aan om langszij te komen en mede door de regisseur nummer 10 van de thuisclub Maurice Renger was het soms achetrin billen knijpen voor Purmersteijn. Tien minuten voor tijd was het Maurice Renger die de bal hoog in het strafschopgebied bracht en de kopbal van Alex de Bruijne was onhoudbaar voor Aron van Boesschoten. Centrale verdediger bij Purmersteijn Roy Klop raakte nog geblesseerd en Ricardo Stam nam zijn plaats in de defensie in. Toch was het Roy Klop die in blessuretijd bijna nog de winnende treffer had gemaakt maar oog in oog met  keeper Daniëls  ging de bal naast en na 8 minuten blessuretijd stond er een 2-2 op het scorebord en daar konden de beide trainers Richard Pel en Lars Keppel zich wel in vinden. Man was van de wedstrijd was zondermeer 37-jarige Maurice Renger die aan het einde van vorig seizoen na vele jaren de zondagtak verruilde voor de zaterdag en met zijn verfijnde techniek nog steeds een lust voor het oog is om te zien.

Castricum waarvan Purmersteijn in de eerste wedstrijd met 0-3 won deed het weer uitstekend en  won van De Dijk met 3-2 en heeft Purmersteijn genaderd tot op een punt. Ook HBOK herstelde zich en won in een doelpuntrijke wedstrijd thuis met 6-4 van HCSC. Bovenin blijft het ongemeen spannend want HBOK, Reiger Boys en Wartburgia volgen op twee punten achterstand.