2 - 2

HCSC 1

3e klasse A

20 april 2019 14:30

Op deze zonovergoten  paaszaterdag kwam HCSC uit Den helder op bezoek. Een ploeg waartegen Purmersteijn in een foutenfestival op 1 december 2018 een onverwachte smadelijke 7-4 nederlaag leed. Een ploeg die uit de laatste vijf wedstrijden 12 punten behaalde en met Jos/Watergraafsmeer kansrijk is om de 3e periodetitel binnen te halen. Purmersteijn had de nodige mutaties door blessures en werkverplichtingen waardoor onder anderen de 16-jarige Tobias Droomers zijn debuut als doelman maakte in de hoofdmacht.

Onze gasten waren beter uit de kleedkamer gekomen en waren er op gebrand om met een knap resultaat de paasdagen in te gaan. Reeds in de vierde minuut kon de technisch begaafde aanvoerder Fotigui Camara zijn ploeg op voorsprong brengen maar met een fraaie redding wist Tobias Droomers dit te voorkomen. In de 10e minuut was het Tim Kuurman die een bij fraai uitgevoerde aanval de openingstreffer op zijn naam bracht, 0-1. Ook hierna wist Purmersteijn in aanvallend opzicht weinig kansen te creëren en bracht bij een counter van HCSC  in de 20e minuut aanvoerder Fotigui Camara de stand op 0-2. Vijf minuten later was het echter Ricardo Stam die een ”vechtduel” van de centrale verdediger van HCSC won en vogelvrij op keeper  Marcel Bruui afging en beheerst de bal in de touwen joeg, 1-2. Nauwelijks een minuut later was het de opkomende rechtervleugelverdediger Sonny Punt die op rechts goed doorkwam maar zijn harde pegel knap uit de hoek gehaald zag worden door doelman Bruul. Ricardo Stam werd uit een pass van Lozenzo Rijmers vrij voor de keeper gezet maar zijn beoogde boogballetje over de uitkomende doelman mislukte volkomen. Op slag van rust kreeg HCSC nog een kans om de score op te voeren maar de inzet van Los Woortman scheerde over de lat.

Trainer Lars Keppel was duidelijk niet tevreden over de eerste helft en bracht Charles Kooij in voor verdediger Samir Alilouch. Uit een voorzet van Rivelinio Groenert werd Kevin Hijlkema in stelling gebracht maar zijn schot miste kracht om de Helderse doelman te verontrusten. Met nog een halfuur op de klok kwam Jermaine Ristie binnen de lijnen voor Groenert. Het was een periode waarin Purmersteijn meer balbezit had en HCSC nauwelijks in het doelgebied van Purmersteijn te vinden was. Purmersteijn kreeg enkele mogelijkheden waaronder Lorenzo Rijmers die uit een vrije trap kon aanleggen maar de bal slechts licht toucheerde. Ook aanvaller Owairan Cleonise werd in het laatste kwartier nog binnen de lijnen gebracht voor Achraf Nazih. De beste man van HCSC  aanvoerder Fotigui Camara die eerst nog met een subtiel balletje keeper Tobias Droomers dacht te passeren maar de bal uit de kruising gehaald zag worden begin kort hierna een grove overtreding op een Purmersteijn-verdediger en kreeg van scheidsrechter Justin Caldenhove de rode kaart uitgereikt. Het venijn zat duidelijk in de staart van de wedstrijd. In de 83e minuut bracht Kevin Hijlkema die niet goed in de wedstrijd zat uit een voorzet van Donny Gerver Purmersteijn op gelijke hoogte, 2-2. Purmersteijn gooide alles op de aanval en kreeg diverse kansen om alsnog de overwinning in de wacht te slepen. Uit een voorzet van Jermaine Ristie zag Kevin Hijlkema zijn inzet gekeerd. Ook Jermaine Ristie. Ricardo Stam en Donny Gerver misten precisie in de afronding. Door het vele opdringen van Purmersteijn kreeg in de knotsgekke eindfase zelfs HCSC bij counters nog mogelijkheden op de drie punten. Invaller Jayce Meijers en Tim Kuurman verschenen beiden  geheel vrij voor doelman Tobias Droomers die echter van geen wijken wist en met schitterende reddingen Purmersteijn op de been hield. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd tijd kreeg Kevin Hijlkema nog een dot van een kans om geheel vrij voor het doel de winnende treffer te maken maar hij schot jammerlijk de bal langs de verkeerde kant van de staander waardoor de wedstrijd voor Purmersteijn in een teleurstellend gelijkspel eindigde.

Wartburgia verloor verrassend met 2-4 van het hevig in degradatiegevaar verkerende ZCFC. Door deze nederlaag kon bij HBOK de vlag in top daar het bij Kadoelen een 2-4 overwinning behaalde en na een seizoen weer terugkeert in de 2e klasse. Proficiat!