ZCFC 1

1 - 4

3e klasse A

16 februari 2019 14:30

Purmersteijn had nog een appeltje te schillen met ZCFC. In de 2e competitiewedstrijd werd een overheersend Purmersteijn in de eindfase nog door ZCFC op een onverwachte 2-3 nederlaag getrakteerd. En dat betekende de 2e overwinning voor de Zaankanters. In het vervolg van de competitie werden uit 13 wedstrijden slechts 10 punten behaald. Afgelopen zaterdag was zelfs een dieptepunt. Tegen het nog puntloze PSZ werd in een draak van een wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld.

Bij Purmersteijn bleek bij de warming up keeper Aron van Boesschoten niet hersteld te zijn van een lichte blessure die hij enige dagen terug had opgelopen waardoor René Keijser onder de lat moest. Verder bleef ook verdediger Jamel Magnée met een knieblessure aan de kant. Ook moest trainer Lars keppel topscorer Ricardo Stam wegens vakantie missen.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke wedstrijd. Een heerlijk lentezonnetje, een aangename temperatuur en een fraai kunstgrasveld. Het was direct na het beginsignaal duidelijk dat de thuisclub er alles aan zou doen om Purmersteijn ook deze middag pootje te lichten. Er werd met veel inzet gespeeld. In de 7e minuut kreeg ZCFC-speler Marouane El Ibrahimi een scoringskans maar de inzet werd door René Keijser fraai gestopt en twee minuten kopte Jens Winkel in kansrijke positie over en hiermee kwamen de Purmersteijners goed weg. In de 19e minuut werd door een ZCFC-speler een bal de diepte ingespeeld en daarbij kwam René Keijser wat te laat zijn doel uit en kwam in aanraking met centrale-verdediger Roy Klop en de Zaanse spits Brian Meijer die de bal in het lege doel kopte. René Keijser bleef geblesseerd aan zijn hoofd op grond liggen en vele spelers meenden zich in de discussie wie de schuldige was. Na een oponthoud van tien minuten was René Keijser met een hoofdwond naar de kleedkamer gebracht, gelukkig viel het naderhand nog mee. Scheidsrechter keurde de treffer wegens buitenspel af en spits Brian Meijer kreeg de rode kaart voorgeschoteld en ook Roy Klop die handtastelijk geweest zou zijn. Ook de trainer van de thuisclub kreeg rood uitgereikt daar hij niet binnen zijn gebied gebleven was ondanks herhaalde verzoeken van de arbiter. In de 33e minuut was Achraf Nazih uit een voorzet van Kevin Hijlkema dicht bij de openingstreffer maar geheel vrij voor de doelman spatte zijn kopbal tegen de lat uiteen. Kort hierna was het Dick Bos die na een aanval over diverse schijven knap inschoot maar keeper Remco van Dijk keerde de inzet stijlvol. Het was een eerste helft waarbij beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden en met 0-0 de rust ingingen.

Bij Purmersteijn was aanvaller Rivelinio Groenert in de ploeg gekomen voor Sonny Punt. In de 55e minnut werd Donny Gerver in stelling gebracht maar hij knalde naast. In de 57e minuut was het Dwain Nijon die Lorenzo Rijmers tot op dat moment nog niet gevaarlijk was geweest op rechts de diepte instuurde en tot opluchting van de Purmersteijn-aanhang knalde hij na een lange rush de bal in de rechterkruising, 0-1. Kort hierna torpedeerde keeper Remco van Dijk buiten het strafschopgebied een Purmersteijn-aanvaller en ook hij kon de douches gaan opzoeken. Aanvaller  Jesse Knibbe werd opgeofferd voor reserve doelman Jesper Jonker. Ondanks de numerieke minderheid kreeg de thuisclub hierna wel een paar mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Samir Alilouch haalde een bal van de lijn en een kopbal werd door Aron van Boesschoten fraai weggewerkt. Aan de andere kant was het Lorenzo Rijmers die alleen op de keeper afging maar faalde. Toch maakte hij snel hierna zijn fout goed. In de 81e minuut werd op de linkerflank de supersnelle Rivelinio werd aangespeeld  en bracht hij met een fluwelenpass op de rechterkant de geheel vrijstaande Lorenzo Rijmers in stelling die koelbloedig deze aanval afrondde en Purmersteijn op 0-2 bracht. In de 87e minuut kreeg ZCFC-spelerTom Cornelissen even buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen en met de precisie van een Zwitseruurwerk schoot hij de bal tegen de vergeefs uitvallende Aron van Boesschoten binnen. In de slotfase verlieten de Zaankanters hun defensieve stellingen en gingen volop in de aanval om alsnog een punt binnen te halen. Door de ruimtes die bij ZCFC achterin ontstonden kregen Rivelinio Groenert en de voor Achraf Nazih ingevallen Jermaine Ristie allebei nog een dot van een kans om de score op te voeren maar de schoten misten precisie om doelman Jesper Jonker te verontrusten. In de eindfase was het wederom Lorenzo Rijmers die uit een voorzet van Jermaine Ristie zijn 3e doelpunt produceerde, 1-3 en in de allerlaatste minuut werd de ZCFC-verdediging totaal uitgespeeld en gunde Kevin Hijlkema het Donny Gerver om de eindstand op 1-4 te brengen.

Na afloop scheidsrechter Paul Oudijk uit Alphen aan de Rijn nog even gesproken. Hij vond het ook een uiterst vervelend moment in de eerste helft en zei er wel bij dat het overigens verder een uiterst sportieve wedstrijd was geweest maar benadrukte dat de 19e minuut veel impact bij hem had gehad.

Koploper HBOK won met 4-0 van Buiksloot en ook Wartburgia hield de punten in huis door nipt van Sporting Andijk met 3-2 te winnen. Zaterdag komt Jos-Watergraafsmeer op bezoek.