Purmersteijn zat - HBOK: 2 - 3 (2-1)

3e klasse A

9 maart 2019 14:30

Purmersteijn kreeg koploper HBOK op bezoek. Een ploeg die na degradatie uit de 3e klasse meteen weer ambitie had om dit seizoen via het kampioenschap terug te keren naar de 2e klasse. Purmersteijn deed in het in begin van de competitie bijzonder goed mee en wist op 20 oktober 2018 HBOK in eigen huis verdiend met 2-4 te verslaan en dat hakte er bij de Zunderdorpelingen flink in en dat was tot nu toe ook de enige nederlaag die geleden werd. Om de titel te kunnen realiseren heeft de welbekende sponsor Heino Braspenning de nodige versterkingen binnen gebracht tijdens de winterstop waaronder de  oud voetbalprof Nick van der Velden. In de competitie leidt HBOK met vier punten voorsprong op de achtervolgers Wartburgia en Purmersteijn. Het was voor Purmersteijn noodzaak om de punten in huis te houden en HBOK was naar Purmerend vertrokken om duidelijk revanche te nemen voor de enige onverwachte nederlaag in de competitie.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gino D’Onorio uit Hoorn en vanaf de aftrap nam HBOK het initiatief. Al na enkele minuten was het op de rechterflank Aldo Nicolas Arco die op links op de rand van het strafschopgebied een loepzuivere voorzet op Max Sajet afleverde die met een strak schot doelman René Keijser kansloos liet. In de tegenaanval was het Ricardo Stam die knap werd aangespeeld maar kon de bal niet onder controle krijgen waardoor deze kans teniet ging. Aan de andere kant was het kort hierna HBOK die uit een mooie voorzet  Amrani el Mostapha vrij voor doelman René Keijser zette maar die wist ternauwernood de inzet te keren. Hierna herpakte Purmersteijn zich en was voortdurend op de helft van de gasten te vinden. Tot tweemaal toe werden inzetten van de hardwerkende middenvelder Donny Gerver door verdedigers met het nodige geluk geblokkeerd. Na een kwartier spelen werd de wedstrijd door de hevige hagel- en regenbuien stilgelegd en na 10 minuten oponthoud werd de wedstrijd vervolgd. Ook hierna bleef de regen gestaag vallen en was het Purmersteijn dat duidelijk de toon bleef aangeven en kreeg diverse mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Uit een hoekschop werd een harde kopbal van Roy Klop door doelman Raymond Dirven uit de hoek gehaald, aanvaller Dick Bos die op de linkerflank een goede wedstrijd speelde bereikte met een fraaie pass spits Ricardo Stam die zijn harde kogel voorlangs zag gaan tot opluchting van doelman Dirven.  In de 20e minuut was het Achmed Ahahaoui die in de verdediging bij Purmersteijn van een foutje leek te gaan profiteren maar zag zijn schot door het door doelman René Keijser verlaten doel voorlangs gaan. In de 30e minuut was het verdediger Roy Klop die uit een hoekschop de bal over de lat zag suizen. In de 32e minuut kreeg Ricardo Stam in een dichtbevolkt strafschopgebied de bal voor zijn voeten, bedacht zich niet en bracht Purmersteijn gezien het spelbeeld dik verdiend op gelijke hoogte, 1-1. Purmersteijn bleef domineren en zette de HBOK-verdediging onder zware druk. Lorenzo Rijmers bracht Donny Gerver in scoringspositie maar ook zijn inzet werd met het nodige geluk geblokt door een verdediger. In de 40ee minuut werd Dick Bos even buiten het strafschopgebied aangetikt en de vrije trap van Kevin Hijlkema verdween over de vergeefs graaiende handen van doelman Raymond Dirven hoog in de verste kruising, 2-1. Aan de andere kant was het HBOK-er Nabil el Gourani die op slag van rust  uit een hoekschop van Arce Aldo Nocolas Arce zijn kopbal rakelings over de lat zag suizen en met een verdiende voorsprong voor Purmersteijn zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de 2e helft was het droog geworden en was het aanvankelijk Purmersteijn dat de lakens uitdeelde.

Uit een pass van rechtervleugelverdediger Jamel Magnée werd Kevin Hijlkema op rechts de diepte ingestuurd, hij zag van verre afstand doelman Raymond Dirven te ver voor zijn doel staan en zijn uitgekookte lob balletje verdween in de 48e minuut op de lat. Nauwelijks vijf minuten later was het wederom de goed spelende Hijlkema die uit een voorzet van Lorenzo Rijmers ook voorlangs knalde. Kort hierna werd bij HBOK Bruce Carstens binnen de lijnen voor Nabil el Gourari. In de 63e minuut was het Achmed Ahahaoui die een geweldige kans kreeg maar zijn inzet werd stijlvol door keeper René Keijser gestopt. Trainer Lars Keppel moest de licht geblesseerde Dick Bos vervangen voor Jermaine Ristie Gaandeweg weg de 2e helft moest Purmersteijn het middenveld prijsgeven en was voor het regisseur Nick van der Velden die zijn ploeg vanaf het middenveld van mooie passes voorzag. Bij een aanval over meerdere schijven knalde uitblinker Mostapha el Aamrani rakelings over de kruising. Een kwartier voor tijd was het de deze middag ongelukkig spelende Lorenzo Rijmers die Kevin Hijlkema in stelling bracht maar zijn knal kon doelman Dirven niet verontrusten. Bij Purmersteijn liepen enkele verdedigers op hun tandvlees en werd de druk heviger. In de 80e minuut drukte bij een hevige scrimmage in het doelgebied Achmed Ahahaoui de bal over de lijn langs de vergeefs uitvallende Rene Keijser en bracht zijn ploeg op 2-2. Bij Purmersteijn kwamen in de eindfase Samir Alilouch en Rivelino Groenert nog binnen de lijnen. Uit een vrije trap van Nick van der Velden even buiten het strafschopgebied kreeg doelman René Keijser een voor het oog gemakkelijk lijkend schot niet onder controle en was Achmed Ahahaoui er als de kippen bij om de 2-3 binnen te knallen tot ontsteltenis van de Purmersteijn-aanhang. In de laatste minuten deed Purmersteijn er alles aan om nog gelijk te komen maar het had de macht niet meer om gevaarlijk te worden en na een paar minuten blessuretijd floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Het was een aantrekkelijk wedstrijd waarin Purmersteijn vergat in de eerste helft de vele kansen te benutten en in de loop van de tweede helft HBOK flink terug kwam en als gelukkige overwinnaar met een uitbundige Heino Braspenning de derde helft opzocht in de kantine. In een overvolle kantine werd er na afloop over deze wedstrijd nog lang gesproken en met live muziek met zang van de onovertroffen John Keijer en accordeonist Hans Kap werd er nog vele uurtjes feest gevierd onder het genot van een drankje.

Opstellingen:

Purmersteijn: René Keijser (d), Jamel Magnée,  Achraf Nazih, Roy Klop, Dwain Nijon, Daan van Schaik, Kevin Hijlkema, Donny Gerver, Lorenzo Rijmers, Ricardo Stam, Dick Bos.

Wisselspelers: Jermaine Ristie, Samir Alilouch, Sonny Punt, Rivelinio Groenert, Cleonise Owairan, Aron van Boesschoten.

HBOK: Raymond Dirven (d), Tom de lnage, Dani Braspenning, Mostpha el Aamrani, Achmed Ahahaoui, Max Sajet, Sverre Ubbels, Yannick de Wit, Nabil el Gouran, Aldo Nicolas Arce, Nick van der Velden.

Wisselspelers: Joel Gemin, Said Bentohami, Adil Jamal, David Zwiebel, Chivano Taytelbaum, Bruce Carstens.