Purmersteijn zat - FC Castricum: 2 - 0 (1-0)

Datum

9 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn kreeg Castricum op bezoek, beide ploegen strijden met Wartburgia, HBOK, om het kampioenschap waarbij HBOK als doodgeverfde kampioenskandidaat wordt aangemerkt mede dankzij sponsor Heino Braspenning die tussentijds de nodige versterkingen heeft binnengehaald waaronder kortgeleden de 37-jarige oud-profvoetballer Nick van der Velden. Trainer Lars Keppel van Purmersteijn heeft de nodige kopzorgen. Keeper Dave Hiddes en verdediger Ronnie Roomeijer zijn langdurig geblesseerd en nu moet ook  nog Charles Kooij definitief afhaken. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen ZOB liep Charles Kooij een knieblessure op. Een verdediger die altijd vol passie de duels aanging en vanwege zijn blessure gevoeligheid besloten heeft zijn kicksen aan de wilgen te hangen in verband met zijn werkzaamheden als zelfstandige aannemer. Ook Sergio Keizerweerd is gestopt waardoor de selectie een flinke aderlating heeft ondergaan. Ook topscoorder Ricardo Stam moest een wedstrijdschorsing uitzitten. Gelukkig kon Lars Keppel een nieuwe speler in de selectie begroeten, middenvelder Donny Gerver die direct in de basis startte.

Ten opzichte van de eerste met 0-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen Castricum was het team op vijf plaatsen gewijzigd. Na de 5-2 verloren wedstrijd tegen Reiger Boys stonden na diverse praatsessies de mannen van Purmersteijn scherp aan de start en al na twee minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Christiaan van Langen uit Diemen bracht aanvaller Lorenzo Rijmers spits Achraf Nazih in scoringspositie maar zijn kogel suisde over de lat. Ondanks de storm die dwars over het veld stond drukte Purmersteijn Castricum met combinatievoetbal  in de verdediging. Purmersteijn kreeg mogelijkheden om de score te openen maar de juiste precisie ontbrak. In de 19e minuut maakte centrale verdediger Roy Klop een overtreding, Carlo Vrijburg van Castricum zag zijn vrije trap tegen de lat belanden en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. In de 28e minuut kwam Purmersteijn gezien het overwicht dikverdiend op een 1-0 voorsprong. Dick Bos die goed in de wedstrijd zat bracht Lorenzo Rijmers instelling en zijn schot verdween onhoudbaar voor de uitkomende doelman Danny Burger in de touwen, 1-0. Vijf minuten hierna werd Achraf Nazih de diepte ingestuurd en zette een paar verdedigers op het verkeerde been maar doelman Burger wist zijn inzet met zijn voet te keren en met een 1-0 voorsprong ging Purmersteijn de rust in.

Ook in het tweede bedrijf bleef Purmersteijn de toon aangeven en vooral Donny Gerver was op het middenveld een goede regisseur en voorzag zijn ploeggenoten van fraai passes. Nadat in de 56e minuut een schot van Kevin Hijlkema door doelman Danny Burger stijlvol uit zijn heiligdom ten koste van een hoekschop werd gehaald was het Dick Bos die de uitdraaiende corner in het doelgebied bracht en het was Donny Gerver die Purmersteijn op 2-0 bracht. Twee minuten later kreeg bij een counter Elario Zweet van de gasten alleen voor Aron van Boesschoten een dot van een kans maar hij zocht het doel veel te hoog. Hierna was het weer Purmersteijn dat aandrong. Roy Klop kopte rakelings over en een uithaal van Dick Bos ging voorlangs het doel en een inzet van Donny Gerver werd met het nodige geluk van de doellijn gehaald. In de 76e minuut ging Donny Gerver naar de kant en kwam Rivelinio Groenert binnen de lijnen. Toch kreeg Castricum uit een hoekschop nog een geweldige kans op de aansluitingstreffer maar het projectiel ging rakelings langs de staander. In de slotfase kwamen Sonny Punt en Owairon Cleonise nog binnen de lijnen voor Dick Bos en Samir Alilouch. In de eindfase hield Purmersteijn de verdediging gesloten en behaalden een verdiende 2-0 overwinning op Castricum dat door deze nederlaag definitief afhaakte voor de titel. Na afloop heerste er bij de technische leiding en het begeleidingsteam een opgewekte stemming en men ziet het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet.

Koploper HBOK won bij Sporting Andijk met 0-2 en Wartburgia won met 2-4 bij buurtgenoot Jos/Watergraafsmeer.  Zaterdag gaat Purmersteijn op bezoek bij ZCFC waarmee Purmersteijn nog een appeltje te schillen heeft want het bracht in het begin van het seizoen Purmersteijn de eerste nederlaag toe in de slotfase van de wedstrijd. Overigens leverden de Zaandammers een wanprestatie door bij het puntloze PSZ  na een 2-0 achterstand met 2-2 gelijk te spelen.