DVC Buiksloot - Purmersteijn zat: 3 -1 (2-1)

Datum

6 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn ging op bezoek bij Buiksloot, een ploeg die vanaf het begin van het seizoen in onderste regionen verkeert van de 3e klasse. Vooral na de winterstop zijn de resultaten erg teleurstellend. Uit de acht gespeelde wedstrijden werden slecht drie punten behaald. Alleen werd van concurrent ZCFC met 6-2 gewonnen. Onderin gaat zoals het er naar uitziet Buiksloot met nog zes wedstrijden voor de boeg met Kadoelen en ZCFC strijden om de veilige 11e plaats. PSZ degradeert zondermeer en de 12e en 13e plaats betekent nacompetitie.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Robert Westland nam Purmersteijn het initiatief en drukte de Amsterdammers in de verdediging. In de 3e minuut spatte een vrije trap van Kevin Hijlkema tegen de lat uiteen. Ook hierna was het Purmersteijn dat mogelijkheden kreeg om de score te openen maar de 50-jarige invaller doelman Mohammed Ouboumaone bleek een betrouwbare keeper tussen de palen en hield verschillende keren Purmersteijn van de openingstreffer af.  Tien minuten later kopte Abdelhak Challaoui uit een hoekschop van Tijani Cherkaoui fraai in, zijn inzet werd door Aron van Boesschoten nog gedeeltelijk gekeerd maar in de rebound bracht Rocky Nuamah Buiksloot op een 1-0 voorsprong. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Halverwege de eerste helft dook Sofyan Abarkan vrij voor doelman Aron van Boesschoten op maar kon met een geweldige redding zijn inzet keren. In de tegenaanval was het Kevin Hijlkema namens Purmersteijn die doelman Ouboumaine testte maar zag zijn kogel knap uit de kruising geplukt worden. Aan weerskanten ontstonden mogelijkheden. Eerst was het Rocky Nuamah die vrij voor de doelman Van Boesschoten zijn inzet voorlangs zag gaan en aan de andere kant was het spits Ricardo Stam die zijn schot knap gestopt zag worden en een kogel van Roy Klop die over de lat suisde. Het venijn zat hem hier duidelijk in de laatste minuten van de eerste helft. Op de linkerflank kwam Abdelhak Challaoui vrij voor Van Boesschoten en hij krulde de bal geweldig in de verste kruising, 2-0. Op slag van rust werd de diepgaande spits Ricardo Stam binnen het strafschopgebied gemangeld en wees de scheidsrechter gedecideerd naar de witte stip en vanaf elf meter voltrok Kevin Hijlkema het vonnis, 2-1. Ook knalde Hijlkema nog een bal schitterend in maar doelman Ouboumaine wist van geen wijken.

Direct na de hervatting was Ricardo Stam uit een pass Lorenzo Rijmers dicht bij de gelijkmaker maar met een schitterende redding werd zijn schot gepareerd door de sluitpost. In de 60e minuut kwam Purmersteijn goed weg bij een kopbal van Rocky Nuamah tegen de lat. Bij Purmersteijn kwam Yorick van Arkel binnen de lijnen voor Jermaine Ristie die hard werkte maar ongelukkig was in zijn acties. Vanuit de 2e lijn was het Kevin Hijlkema die knap uithaalde maar ook nu haalde de doelman de bal knap uit de hoek. Het bleef een 2e helft met veel oponthoud door blessures aan Buiksloot-kant maar de spelers konden hoewel het er soms vrij ernstig uitzag toch steeds weer het spel hervatten. Trainer Lars Keppel bracht ook nog Owairan Cleonise in voor linkervleugelaanvaller Rivelinio Groenert maar ook Owairan Cleonise kon het verschil voorin niet maken. Nadat in de eindfase Aron van Boesschoten ver uit zijn doel komend met een sliding Rocky Nuamah van een doelpunt wist af te houden was het in de tegen aanval Ricardo Stam die zijn bal van de lijn gehaald zag worden. Bij een counter vlak voor tijd was het Sofyan Abarkan die  uit een dieptepass geheel vrij voor doelman Van Boesschoten kwam en subtiel de 3-1 binnenschoot. In de slotminuut was het Owairan Cleonise die de eindstand nog een draaglijker aanzien zou kunnen geven maar geheel vrij voor de doelman kwam de doelman wederom als overwinnaar uit de strijd en won een hardwerkend Buiksloot verrassend met 3-1 van Purmersteijn dat wederom teleur stelde in een wedstrijd tegen een van de mindere goden in de competitie. Was het excuus van de 2-1 nederlaag tegen Kadoelen nog de vreselijke storm die goed voetbal onmogelijk maakte maar dat was deze middag zonder meer niet het geval.

Trainer Lars Keppel was dan ook vreselijk teleurgesteld wat zijn team vandaag op de grasmat had gebracht. Ook de afwezigheid van zijn vakantievierende regisseur op het middenveld Dick Bos vond hij beslist geen excuus, te veel spelers waren deze middag onzichtbaar. Deze wedstrijd maar snel vergeten en ons herpakken in de thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk.

Buiksloot had in ieder geval belangrijke zaken gedaan daar de concurrenten ZCFC en Kadoelen  verloren en hoopt het verblijf in de 3e klasse te prolongeren onder de nieuwe naam De Volewijckers in het komende seizoen seizoen!

Opstelling:

Purmersteijn: Aron van Boesschoten, Roy Klop, Achraf Nazih, Samir Alilouch, Daan van Schaik, Lorenzo Rijmers, Donny Gerver, Kevin Hijlkema,  Jermaine Ristie, Ricardo Stam en Rivelinio Groenert.

Wisselspelers:  Yorick van Arkel, René Keijser (d), Owairan Cleonise.