78'

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

23 maart 2014 14:00

Groot, J. de

Purmersteijn ging op bezoek bij ZAP in Breezand dat onze leiding staat van trainer Pim Kaagman en vorige week nog vriend en vijand verraste door Vitesse’22 in eigen huis met liefst 0-4 te verslaan en  de laatste vier wedstrijden ongeslagen bleef waardoor het afstand heeft genomen van de onderste vier plaatsen.  In de thuiswedstrijd op 3 november bleek ZAP al een taaie tegenstander, een wedstrijd  die uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen door doelpunten van Ryan Brown en Sergio Keizerweerd. Het betekende tevens de eerste overwinning in een reeks van negen!

Trainer Martin van Ophuizen had enkele mutaties in zijn team aangebracht. Aanvoerder, centrale verdediger Jordy de Visser zat een schorsing uit en routinier Jamèl Magnée nam zijn plaats in het centrum in. Verder stond Sergio Keizerweerd linksachter opgesteld voor de nog steeds geblesseerde Nick Maijenburg. Op het middenveld kreeg Colin Coenderman de voorkeur boven Ruben Adney.

Zoals in bijna alle wedstrijden trok Purmersteijn vanaf het beginsignaal van scheidsrechter J. de Groot uit Almere het initiatief naar zich toe. Maar tot echte scoringskansen leidde dit niet. In de23e minuut moest Sergio Keizerweerd geblesseerd naar de kant en nam invaller Joost Lieder zijn plaats in. Hoewel Purmersteijn veelvuldig in balbezit was, bleef de versterkte verdediging van ZAP gemakkelijk op de been. Bij een van de weinig aanvallen van ZAP hield  doelman Tim Elmers in de 30e minuut zijn  ploeg zijn ploeg op de been door de doorgebroken ZAP-aanvaller Robert Melvin met een geweldige actie van het scoren af te houden. Twee minuten later was het toch raak. Aanvaller Fabiaan Raap werd knap de diepte ingestuurd en knalde vrij voor het doelman Tim Elmers de 1-0 in de touwen. Vijf minuten later was het echter alweer 1-1. Uit een door Colin Coenderman  genomen vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied kopte de opgekomen Jamèl Magnée tegendraads fraai in en verdween de bal volkomen kansloos voor doelman Kaj Tensen in de verste kruising.  Toch leek Purmersteijn kort voor de rust nog op voorsprong te komen. De opgekomen rechtervleugelverdediger Aram Bakr bracht met een loepzuivere voorzet Daniël Schermer in stelling maar zijn kopbal scheerde over de lat.

Ook inde 2e helft had Purmersteijn een duidelijk veldoverwicht maar in aanvallend opzicht kon Purmersteijn geen potten breken. De opbouw aan Purmersteijn-zijde ging veel te traag en waren te doorzichtig, individuele acties werden te lang doorgezet en strandde uiteindelijk op de hechte ZAP-verdediging. In de 63e minuut kreeg kreeg ZAP-aanvaller Fabian Raap de rode kaart voorgetoverd door na een overtreding ‘minder vleiende opmerkingen’  in de richting van scheidsrechter De Groot te plaatsen. Vanaf dat moment verklaarde ZAP de gelijke stand heilig en wat Purmersteijn ook probeerde echte 100% scoringskansen leverde dit niet op.  Schoten van Nick Koopmann, Ryan Brown, Colin Coenderman hadden niet de juiste richting. Doelman Tim Elmers stond er de gehele 2e helft werkloos bij op een paar terugspeelballen na. Inde 71e minuut kwam Ruben Adney nog in het veld voor Nick Koopmann. In de 80e minuut kwam na een afgeslagen hoekschop Jamèl Magnée op de linkerflank goed door en zijn voorzet kwam op enkele meter van de doelman bij de geheel vrijstaande Daniël Schermer die zijn kopbal langs de verkeerde kant van de staander zag gaan. Ook in de eindfase met het inbrengen van de snelle aanvaller Mitchel Bormann voor Ryan Brown hoopte trainer Martin van Ophuizen nog het tij te keren maar verandering in de stand kwam er niet meer. Purmersteijn had twee punten verloren en ZAP koesterde het behaalde puntje.
    Een wedstrijd dat voor de toeschouwers geen spektakelstuk geworden was en weinig hoogtepunten kende. En daar was iedereen het mee eens!

Daar Vitesse’22 met 4-2 bij SVW’27 onderuit ging en LSVV met 3-2 van Westfriezen won neemt LSVV de 2e plaats in met 7 punten achterstand op Purmersteijn met nog vijf wedstrijden voor de boeg.

Opstellingen:

ZAP: Kaj Tensen, Stefan Privée, Paul Raateland, Nick Broersen, Marcel van Veen, Mark Breed, Fabian Raap, Roy Leunissen, Marvin Robert, Niels Spaans, Stacey Majoor.
    Wisselspelers: Ad van der Meer, Robin Schouwvlieger, Martijn Lont

Purmersteijn: Tim Elmers, Aram, Jamèl Magnée, Mo N’Koubi, Sergio Keizerweerd, Bas Vellema, Colin Coenderman, Dick Bos, Ryan Brown, Daniël Schermer, Nick Koopmann. Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Samir Alilouch, Mitchel Bormann, Joost Lieder.