Purmersteijn zat - Reiger Boys: 6 - 0 (4-0)

6 - 0

Reiger Boys 1

Groep 1 1e KO ronde groep 1

23 oktober 2018 20:00

Purmersteijn had in de eerste KNVB-bekerronde geloot tegen Reiger Boys. Een ploeg die Purmersteijn ook in de zaterdag 3e klasse A tegenkomt. In deze afdeling gaat Purmersteijn fier aan kop met 12 punten uit 5 wedstrijden en Reiger Boys neemt een gedeelde 2e plaats in met 10 punten. Trainer Lars Keppel miste door blessures wat spelers en had op de bank ook een paar spelers die hij wat rust gunde.

De eerste mogelijkheid voor de bezoekers was in de 4e minuut. Aanvaller Herbert  Inecia werd goed in scoringspositie gebracht maar zijn harde inzet werd geblokkeerd. Na een kwartier spelen was het aan Purmersteijn-zijde raak. Achraf Nazih speelde met een prachtige dieptepass op de rechterkant Lorenzo Rijmers aan die met een afgemeten voorzet spits Ricardo Stam bereikte en de bal fraai in het dak van het doel knalde, 1-0. Ook de leuk combinerende gasten lieten zich niet onbetuigd en kregen kansen om langszij te komen maar het ontbrak hen aan scherpte. Nadat Kevin Hijlkema nog een geweldige kans omzeep had gebracht werd het in de 33e minuut toch 2-0. Rechtervleugelverdediger Sergio Keizerweerd stuurde met een vlijmscherpe pass Ricardo Stam de diepte in en knalde de bal langs de uitkomende doelman Nicky van Duijn die na 13 minuten Julian Koopman had vervangen door een vingerbreuk in de touwen. Nadat kort hierna Reiger Boys Herbert Inecia wederom een dot van een kans had gemist en doelman Aron Boesschoten oog- in- oog met een aanvaller als overwinnaar uit de bus kwam was het wederom de hardwerkende Ricardo Stam die uit een voorzet van Lorenzo Rijmers de 3-0 aantekende en een onvervalste hattrick op zijn naam bracht. In de 40e minuut speelde op de linkerkant speelde Revelinio Groenert zich prachtig vrij op de linkerflank en zijn strakke voorzet belandde op de rechterkant voor de voeten van Sonny Punt die vernietigend uithaalde en zijn kogel in de linkerkruising zag verdwijnen, 0-4. Op slag van rust moest de licht geblesseerde Ricardo Stam naar de kant en kwam Jermaine  Ristie binnen de lijnen.

Na de rust kwam Daan van Schaik al snel in de ploeg voor Dwain Nijon. Reiger Boys bleef door gaan waar het mee begonnen was. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten kregen Herbert  Inecia en tweemaal invaller Jermaine Rock opgelegde kansen om de score een ander aanzien te geven maar waren niet gelukkig in de afronding. In de 65e minuut pakte Lorenzo Rijmers uit een pass van Jermaine Ristie ook zijn doelpuntje mee, 5-0.  Hierna kwam Dick Bos nog in de ploeg voor Achraf Nazih. Nadat Aran Boesschoten nog een paar maal met schitterende reddingen Reiger Boys op de nul hield was het Dick Bos die met zijn geweldige traptechniek vanaf de linkerkant de op de rechterflank snel opkomende Sergio Keizerweerd aanspeelde en alleen op keeper Nicky van Duijn afging en de 6-0 in de korte hoek binnenschoot. In de allerlaatste minuut verscheen Revelinio Groenert nog geheel vrij voor keeper Nick y van Duijn die echter zijn inzet wist te keren.

Een uitslag die zondermeer geflatteerd was gezien de vele kansen die Reiger Boys kreeg en liet liggen! In de verdediging werd de geblesseerde Roy Klop die een voortreffelijke wedstrijd had gespeeld tegen HBOK node gemist . Met deze conclusie was trainer Lars van Keppel het ook eens en voegde er aan toe dat Aron Boesschoten deze avond zondermeer de grote uitblinker op het veld was.