Marc Root

Groep 1 1e KO ronde groep 1

24 oktober 2018 20:00

Opstelling

Het waren twee ploegen die het afgelopen weekend in de competitie weinig succesvol opereerden. Purmersteijn leed een ongelukkige 1-0 nederlaag tegen Hollandia in de hoofdklasse en in de zaterdag 2e klasse ging koploper Monnickendam bij Buitenveldert met liefst 7-1 onderuit. Wegens lichte blessures begon trainer Martin van Ophuizen met vier andere spelers aan de KNVB-bekerwedstrijd in de eerste ronde.

De eerste mogelijkheid was in de 6e minuut voor de Monnickendammers.  Aanvaller Kid Ronday werd knap in stelling gebracht maar Richard de Groot wist onheil voor Purmersteijn te voorkomen. Het was een eerste helft waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden en pas in de 18e minuut was het Robbert Jan Orij die in scoringspositie kwam maar zijn te zachte schot was een simpele prooi voor doelman Luc Boontje. Kort hierna raakte middenvelder Robbert Jan Orij bij een stevig duel geblesseerd aan zijn knie en kwam Daniël Schermer binnen de lijnen. Trainer Ab Persijn coachte voortdurend vanaf de zijlijn en Purmersteijn had het moeilijk om openingen te vinden in de defensie van Monnickendam. Vele duels werden op het middenveld uitgevochten en beide keepers kregen weinig werk te verrichten. In de 30e minuut werd een inzet van spits Niels Eijkenaar fraai door doelman Luc Boontje uit de hoek gehaald. Kort voor de rust kreeg Monnickendam een grote kans om de eerste helft met een voorsprong af te sluiten. Bij een snel uitgevoerde aanval speelde Jeffrey Gits de vrijstaande Tom Pruim aan maar met een fraaie redding hield Richard de Groot zijn ploeg op de been.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Purmersteijn dicteerde het spel en zette Monnickendam onder druk. In de 52e minuut scoorde Niels Eijkenaar de 1-0 uit een pass van Daniël Schermer. Nauwelijks vijf minuten later werd het 2-0. Middenvelder Aramez Poepon kreeg de vrijheid om even buiten het strafschopgebied uit te halen en zijn vlammend schot verdween onhoudbaar voor doelman Luc Boontje in de touwen. Direct hierna kwam Stefan van Wonderen in het veld voor de licht geblesseerde Alex Treuren. Purmersteijn had de Monnickendammers in de houdgreep en kreeg kansen om de score op te voeren. Tweemaal achter elkaar was het Daniël Schermer, eerst stuitte hij op de sluitpost en de 2e keer schoot hij geheel vrij voor het doel naast. Ook een inzet van Niels Eijkenaar werd fraai gestopt en ook aanvaller Martijn van Oers strandde op de keeper. Trainer Ab Persijn hoopte door het inbrengen van Marc Root en Niklas Harjula voor Tom Pruim en Kid Ronday de wedstrijd te doen kantelen maar het was Daniël Schermer die in de 82e minuut in een dicht bevolkt strafschopgebied een gaatje te vinden en bracht de 3-0 op het scorebord. Kort voor tijd kreeg Monnickendam nog een kans om de score een beter aanzien te geven maar het schot van Jary Nijssen ging rakelings naast.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot, Mylan Polman, Lester Aarsman, Rowin Mol, Alex Treuren, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin  el Yaakoubi,  Martijn van Oers, Niels Eijkenaar, Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Niels Post (d), Romeo Fecunda, Daniël Schermer, Stefan van Wonderen, Jordi Wigman, Bowedee Burleson.

Monnickendam: Luc Boontje, Stefan de Wit, Jesse Braspenning, Daan Pruim, Danny Persijn, Jary Nijssen, Jeffrey Gits, Samir Moustafa, Tom Pruim, Donny Reugebrink, Kid Ronday.
    Wisselspelers: Nick Rensen, Marc Root, Niklas Harjula.

Scheidsrechter: Peter de Waard uit Amsterdam.
    Assistent-scheidsrechters: Anouk de jong uit Wormer en Jeroen Eimers uit Doorn.