HMS 1

1 - 4

Groep 1 2e KO Ronde

10 november 2018 14:30

In de 2e knock-outronde om de KNVB-beker ging Purmersteijn zat op bezoek bij 4e klasser HMS in Utrecht. De Utrechtenaren hadden uit 7 wedstrijden 10 punten behaald en staan in de middenmoot. Trainer Lars Keppel had de nodige mutaties en begon met een aantal wisselspelers in de basisopstelling. Gelukkig kon hij na een lange blessureperiode weer beschikken over centrale verdediger Jamel Magnée.

Vanaf de eerste minuut werd de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Henk-Jan Westland uit Leusden in een druilerige regen gespeeld. Purmersteijn begon goed aan de wedstrijd en drukte de gastheer direct in de verdediging. Uit een pass van Achraf Nazih schoot Dick Bos in de 5e minuut al de 0-1 binnen en leek het een doelpuntenfestival te worden. Nauwelijks twee minuten later stond het echter 1-1. Invaller doelman René verkeek zich volkomen op een terugspeelbal van rechtervleugelverdediger Sergio Keizerweerd vanaf de zijlijn en zonder in te grijpen verdween de bal tot ontzetting van de Purmersteijn aanhang in de verste hoek. Purmersteijn bleef de meest aanvallende ploeg en in de 13e minuut werd Rivelinio Groenert fraai aangespeeld door Jermaine Ristie maar zijn uithaal gierde over de lat. Tien minuten later kreeg Purmersteijn even buiten het strafschopgebied een vrije trap op een mooie positie om de score op te voeren. Terwijl Dick Bos en Kevin Hijlkema aan het overleggen waren wie de bal zou nemen was het plotseling Charles Kooij die flink uithaalde en zijn harde schot laag in de touwen zag gaan, 2-1. Een slecht uitgespeelde bal van doelman René Keijser belandde bij een HMS-middenvelder die de bal snel het strafschopgebied inpompte waar een van de betere spelers van de thuisclub Otten zijn kopbal rakelings zag over gaan en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. Ook kort hierna moest doelman René handelend optreden bij een schot van wederom Otten maar deed dit bekwaam. Op slag van rust werd een inzet van Rivelinio Groenert door de bijzonder zwaarlijvige doelman van HMS gestopt maar in de rebound kopte Roy Klop raak, 1-3.

Na de hervatting viel de regen gestaag uit de lucht en werd het spel er ook niet beter op en kreeg Purmersteijn minder kansen tegen deze uiterst zwakke tegenstander dan in de eerste helft. Trainer Lars Keppel greep na 65 minuten in en kwamen Lorenzo Rijmers, Ricardo Stam en jeugdspeler Daniël Duque Duque binnen de lijnen voor Sergio Keizerweerd, Charles Kooij en Jamel Magnée. Nadat een inzet van Roy Klop van de lijn gehaald werd was aan de andere kant wederom spits Otten gevaarlijk maar Rene Keijser haalde de pegel van HMS-speler Otten knap uit zijn heiligdom. Kort hierna ging doelman René Keijser vreselijk in de fout door een terugspeelbal in zijn handen te nemen en volgde er een vrije trap op een paar meter van de doellijn. In eerste instantie werd de inzet afgeweerd maar daar er te snel was ingelopen kreeg HMS een herkansing maar nu vloog de bal hoog over het doel. Tien minuten voor tijd ging de snelle Lorenzo Rijmers alleen op de HMS-doelman af maar kwam de sluitpost als overwinnaar uit de strijd. Nadat Purmersteijn goed weg kwam bij een kopbal op de staander was het uiteindelijk de goed ingevallen Lorenzo Rijmers die uit een ingooi van de altijd multifunctioneel opererende Ricardo Stam zijn solo doeltreffend afsloot met een schot in de verste hoek de eindstand op 1-4 bracht.

Het was een wedstrijd waarin verschillende spelers die het team moeten dragen en wat extra’s kunnen toevoegen onzichtbaar waren. Ook voor de toeschouwer was de amusementswaarde een dikke onvoldoende. De thuisclub “Houd Moedig Stand” had eigenlijk een nederlaag in de dubbele cijfers  moeten hebben en daar was de trainersstaf van Purmersteijn het ook volledig mee eens.

Positief punt was echter dat hun jongens geen blessures hadden opgelopen en in de beker bij de laatste 32 teams zitten. Zaterdag speelt Purmersteijn de belangrijke thuiswedstrijd tegen Reiger Boys en bij een overwinning is de eerste periodetitel een feit en een grote stap op weg naar de 2e klasse.

Opstelling: Purmersteijn:

René Keijser, Sergio Keizerweerd, Jamel Magnée, Roy Klop. Charles Kooij,Achraf Nazih, Kevin Hijlkema, Dick Bos, Jermaine Ristie, Sonny Punt en Rivelinio Groenert

Wisselspelers: Aron Boesschoten (d), Daniël Duque Duque, Lorenzo Rijmers, Ricardo Stam.