PSZ 1

0 - 3

3e klasse A

11 mei 2019 14:30

Purmersteijn ging op bezoek bij de hekkensluiter van de afdeling. Uit 23 gespeelde wedstrijden werd slechts één schamel puntje behaald tegen ZCFC. De doelcijfers van 16 voor en liefst 159 tegen waarvan 19 op 24 november 2018 in de thuis wedstrijd tegen Purmersteijn spreken boekdelen. Voor Purmersteijn was er alles aan gelegen om ook de drie punten binnen te halen om nog een kans te maken op de 2e plaats in de eindrangschikking, belangrijk voor het thuisvoordeel in de nacompetitie.

Op een vreselijk oneffen knollenveld was het vanaf de eerste minuut Purmersteijn dat de aanval zocht en de tegenstander zoals verwacht in de verdediging drukte. In het eerste kwartier was het uitsluitend spits Ricardo Stam die twee mogelijkheden kreeg maar doelman Danny Moerenhout wist de inzetten van Ricardo Stam knap te stoppen. De tegenstander knokte dat het een lieve lust was maar tot aanvaardbare combinaties kwam het totaal niet. Purmersteijn bleef heel veel balbezit houden en er ontstonden veel mogelijkheden op de openingstreffer. Ook scheidsrechter  Sjoerd Verkleij werkte niet echt mee want ook twee voor iedereen duidelijke zichtbare handsballen binnen het strafschopgebied van PSZ-verdedigers wuifde hij weg wellicht dat hij door de stralende zon verblind was. Kansen waren er voor Roy Klop tweemaal, Ricardo Stam, Rivelinio Groenert en Dick Bos maar de trekker werd tot groot ongenoegen van trainer Lars Keppel niet overgehaald mede ook door het goede keeperswerk van de PSZ-keeper. Op slag van rust wist Roy Klop met een schuiver zijn ploeg op een uiterst magere 0-1 voorsprong te brengen.

In de tweede helft kwam Donny Gerver in de ploeg voor Samir Alilouch. Het was hetzelfde liedje als in de eerste helft. Uit een hoekschop in de 47e minuut kopte Ricardo Stam fraai terug op de vrijstaande Roy Klop die beheerst de 0-2 binnen knalde. Zonder tot groots voetbal te komen bleef Purmersteijn kansen krijgen. Rivelinio  Groenert kwam op links goed door maar doelman trad als overwinnaar uit de strijd en een fraaie kopbal van Ricardo Stam ranselde hij onder de lat vandaan. In de 62e minuut was het wederom Roy Klop die zich fraai vrij speelde en ook nummer drie in de touwen joeg, 0-3. Kort hierna kwam aanvaller Jermaine Ristie in de ploeg voor Lorenzo Rijmers. PSZ deed er alles aan om de hatelijke nul van weg te halen maar doelman René Keijser kreeg de gehele wedstrijd geen enkel schot op doel en bleef op een aantal terugspeelballen na werkloos. Ook in de loop van de tweede vond iedereen de verkregen voorsprong genoeg en ‘freewheelend’ werden de laatste twintig minuten uitgespeeld waarbij het opviel dat toch nog een paar spelers van Purmersteijn op hun tandvlees liepen en hoorden met grote voldoening het laatste fluitsignaal van de arbiter klinken. Een wedstrijd die niet lang in het geheugen zal blijven hangen.

Opstelling: Purmersteijn:

René Keijser (d), Daan van Schaik, Dwain Nijon, Achraf Nazih,  Samir Alilouch, Roy Klop, Charles Kooij, Dick Bos, Lorenzo Rijmers, Ricardo Stam en Rivelinio Groenert.
    Wisselspelers: Donny Gerver, Jermaine Ristie, Owairan Cleonise, Yorick van Arkel, Aron van Boesschoten