Groep 1 4e Ronde

28 februari 2019 20:00

P.Raven

Opstelling

In de 4e ronde van de KNVB districtsbeker kreeg Purmersteijn de koploper in  de 3e klasser De Kennnemers uit Beverwijk op bezoek en hoopt dit seizoen  de sprong naar de 2e klasse te maken.
    Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen een aantal mutaties moeten toepassen. Zo stonden na lange tijd Niels Eijkenaar en Yassin El Yaakoubi in de basisopstelling en bleven aanvoerder Robbert Jan Orij en Martijn van Oers aan de klant wegens lichte blessures.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidrechter Pedro Raven en het was al snel duidelijk dat Purmersteijn een maatje te groot was voor de bezoekers. Purmersteijn  was constant in balbezit. Van achteruit werd er leuk gecombineerd maar in aanvallende opzet stokte het en wist het weinig scoringskansen te creëren. Het eerste wapenfeit was in de 10e minuut. Een hard schot van Boyd Mak scheerde over de lat. In de 18e minuut kwam Purmersteijn op een 1-0 voorsprong. Uit een indraaiende hoekschop werd de bal bij een scrimmage driemaal van de lijn gehaald maar het was uiteindelijk Rowin Mol die bal uiteindelijk over de doellijn schoot. Het bleef een spel van kat en muis en uit een afgemeten voorzet van Alex Treuren kopte Niels Eijkenaar de 2-0 schitterend in. Ondanks het grote overwicht werd er met slecht een 2-0 de rust ingegaan en moest keeper Richard de Groot slechts eenmaal in actie komen door een voorzet uit de lucht te plukken.

Bij Purmersteijn was Daniël Schermer in de kleedkamer gebleven en kwam Dyllandro Panka binnen de lijnen. Het bleef hetzelfde spelbeeld als in het eerste gedeelte. Nadat Yassin El Yaakoubi op rechts goed doorkwam werd zijn inzet knap gestopt door doelman Dave Davindson. Toch werd een minuut later de marge opgevoerd. Uit een hoekschop van Boyd Mak kreeg de sluitpost de bal niet klem en zo kwam de 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd in wezen gespeeld. Nathan Sibilo kreeg nog speelminuten en verving Rowin Mol. De Kennemers dat in de tweede helft ook nauwelijks op de helft van Purmersteijn te vinden was kwam door een verdedigingsfout in de 62e minuut door invaller Hairiks Jansen op 3-1. Yassin El Yaakoubi werd acht minuten later na een solo onreglementair binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en vanaf elf meter werd zijn strafschop in eerste instantie gedeeltelijk gestopt maar hij knalde alsnog de 4-1 binnen. Ook hierna kreeg Purmersteijn nog enkele mogelijkheden om de score op te voeren. Een pegel van Boyd Mak teisterde de lat en een inzet van Jordi Wigman werd door doelman Dave Davidson stijlvol uit de kruising gehaald. In het laatste kwartier kwam Stefan van Wonderen nog in de ploeg voor Jordi Wigman. Uit een strakke voorzet van Dyllandro Panka kreeg spits Niels Eijkenaar nog een grote mogelijkheid om de score op te voeren maar zijn harde kopbal ging langs de verkeerde kant van de staander. In de 87 minuut greep centrale verdediger Bodewee Burleson niet in en was het een koud kunstje voor Geoffrey Purse om doelman Richard de Groot te verschalken die nauwelijks werk  te verrichten deze avond om de eindstand op 4-2 te brengen. Na afloop was iedereen het er over eens dat het een wedstrijd was die niet lang in het geheugen zal blijven hangen maar in ieder geval zit Purmersteijn weer in de volgende bekerronde. Maandag aanstaande zal de loting plaatsvinden.

Scheidsrechter: Pedro Raven
    Assistent-scheidsrechters: Anouk de Jong en Marc Kuijpers

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Boyd Mak, Lester Aarsman, Daniël Schermer, Yassin El Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Jordi Wigman.
    Wisselspelers: Stefan van Wonderen, Nathan Sibilo, Mylan Polman, Niels Post (d), Dyllandro panka.

De Kennemers: Dave Davidson, Kenneth Hulshof, Mark Schavemaker, Marley Williams, Jesse Kroon, Geoffrey Purse, Glenn Botman, Marco Mulder, Michael Stenvers, Leroy de Graaff, Burak Aktas.
    Wisselspelers: Hairiks Jansen, Ender Aslantas, Melitcio Goodett, Kevin Scholten, Robbin Cohrs.