...

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

6 april 2014 14:00

Metsemakers, R.

Purmersteijn kreeg Velsen op bezoek. Een ploeg waartegen op 10 november 2013 nipt met 0-1 verdiend werd gewonnen in een wedstrijd waaruit bleek dat het een lastige, fysiek sterke tegenstander was. Een team dat afgelopen seizoen in de derde klasse met vlag en wimpel kampioen werd en in 24 wedstrijden liefst 65 punten behaalde en slechts eenmaal verloor. Ook aast Velsen nog op een goede klassering in de eindrangschikking om een eventueel vrijkomende periodetitel over te nemen. De succesvolle trainer van Purmersteijn Martin van Ophuizen had de nodige mutaties. Door een hamstringblessure moest spits en topscorer Daniël Schermer verstek laten gaan en voor hem kwam de 19-jarige Mitchel Bormann in de ploeg. Verder had Colin Coenderman de plaatst ingenomen van Ruben Adney en ontbrak Sergio Keizerweerd in de selectie wegens een opgelopen blessure tegen ZAP.

In de eerste helft deden beide ploegen onder leiding van scheidsrechter R. Metsemakers weinig voor elkaar onder. Velsen was naar Purmerend gekomen voor de drie punten. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af en er waren weinig spannende momenten in beide doelgebieden waar de verdedigers overheersten. Vooral op het middenveld was bij de gasten nummer 14 Erik Metgod een geweldige stofzuiger en maakte het Purmersteijn met zijn felle acties en slidings bijzonder lastig. Door een foutieve terugspeelbal van een Velsen-verdediger op zijn doelman in de 25e minuut kreeg Purmersteijn een geweldige scoringskans. Op een paar meter van doelman Randy Eijkelenboom kreeg  Mitchell Bormann de bal in zijn voeten gespeeld, haalde uit maar zijn harde schot werd geweldig gestopt.  Zes minuten later werd vanuit een pass van Mitchel Bormann op de linkerflank Dick Bos fraai aangespeeld die alleen voor doelman Eijkelenboom verscheen maar zijn inzet ging over de kruising. Na een weinig interessante eerste helft gingen beide ploegen met een terechte 0-0 stand rusten.
    Na de hervatting was er voor het publiek meer te genieten en kwamen beide ploegen veelvuldig in het doelgebied en ontstonden er voor beide ploegen kansen om de score te openen. In de 48e minuut kwam Nick Koopmann goed door maar zijn schot ging naast. In de 58e minuut was het wederom Dick Bos die op links een paar verdedigers zijn hielen liet zien, Mitchel Bormann verlengde zijn voorzet en zag zijn schot in handen van de betrouwbare doelman Eijkelenboom verdwijnen. Ook Velsen liet zich zien. In de 62e minuut omzeilde Velsen-speler Ronnes Nolles de buitenspelval door verkeerd instappen van Purmersteijn-verdediger Aram Bakr en kwam vrij voor doelman Tim Elmers die met een geweldige redding Velsen van de openingstreffer afhield. Nauwelijks een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Op rechts bediende Ryan Brown Dick Bos van een loepzuivere voorzet op de linkerkant van het strafschopgebied maar zijn kogel ging rakelings over. In de 65e minuut kwam aanvaller Joost Lieder in de ploeg voor Ryan Brown en ging Nick Koopmann op de rechterkant spelen en Joost Lieder op links. In de 68e minuut kwam Purmersteijn goed weg. Invaller Casper Sintenie kwam oog in oog met Tim Elmers die wederom als reddende engel optrad en in de rebound de kopbal van Tim Groenewoud over de lat zag verdwijnen. Ook op een schuiver  van Steven van Wees toonde Tim Elmers zijn klasse. In de 78e minuut loste Ruben Adney Nick Koopmann af. Nauwelijks een minuut later kwam Purmersteijn op een 1-0 voorsprong. Met het rechterpootje draaide Colin Coenderman op links een hoekschop binnen en hoog in de lucht torent kopte Dick Bos raak. Velsen gooide hierna alles op de aanval waardoor vooral op links Joost Lieder een paar keer gevaarlijk doorkwam maar zijn voorzetten bereikten niet het gewenste resultaat. In de 85e minuut maakte Tim Elmers een fout door de bal niet volgens de regels voor de 2e keer in zijn handen te nemen en scheidsrechter Metsemaker gaf  Velsen een vrije trap binnen het strafschopgebied. In eerste instantie wist Elmers de bal te stoppen maar in de rebound schot Ronnie Nolles zijn projectiel door een wir war van spelers onhoudbaar voor Tim Elmers in de touwen, 1-1 en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Dick Bos werd nog vervangen door Samir Alilouch.
    Purmersteijn ging hierna volop in de aanval om alsnog de wedstrijd te beslissen en had Vrouwe Fortuna in de blessuretijd wederom aan haar zijde.  Door slecht uitverdedigen van Velsen kwam Bas Vellema in balbezit en werd een overtreding tegen hem begaan. Aanvoerder Jordy de Visser kreeg op rechts de vrije trap te nemen en met het linkerpootje draaide de bal het strafschopgebied binnen waar Mitchel Bormann er als de kippen bij was om zijn ploeg alsnog naar een niet meer verwachte de 2-1 overwinning te koppen.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Jordy de Visser, Mo N’Koubi, Jamèl Magnée, Colin Coenderman, Bas Vellema, Dick Bos, Ryan Brown, Mitchel Bormann, Nick Koopmann.

Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Ruben Adney, Daniël Schermer, Joost Lieder, Samir Alilouch.

Velsen: RandyEijkelemboom, Angelo Beck, Remco van Dam, Jesper Gutteling, Steven vanj Wees, Vincent Cuvelier, Martyion Wal, Ronnie Nolles, Tim Groenewoud, Carlos Pereira, Erik Metgod.

Wisselspelers: Casper Sintenie, Wouter van Hofwegen, Nick Lamers, Florian Cuvelier.

Scheidsrechter de heer R. Metsemaker
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Frans van Boesschoten
    Assistent-scheidsrechter Velsen              : Henk van Ginkel

Purmersteijn had weer goede zaken gedaan. Na afloop werd bekend dat naaste belager LSVV in de eindfase met 1-0 onderuit gegaan was bij FC Den Helder.
    Met nog vier wedstrijden voor de boeg heeft Purmersteijn een voorsprong van liefst 10 punten en bij winst aanstaande zondag tegen SVW’27 in Heerhugowaard is de titel een feit.
    Een gemakkelijke wedstrijd zal het beslist niet worden want SVW’27 zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor de eerder geleden kansloze 4-0 nederlaag en heeft onderin ook de punten nog hard nodig om in veilige haven te komen. Tevens staan zij 2e in de 3e periode en maken dus nog volop kans om deze te winnen, wat recht geeft op na-competitie voor promotie. De onderste twee ploegen degraderen automatisch en nummer 11 en 12 spelen promotiedegradatie wedstrijden.