Buiksloot DVC - Purmersteijn zat: 2 - 2 (1-0)

Buiksloot dvc 1

2 - 2

3e klasse A

9 mei 2019 19:30

De op 6 april gespeelde en met 3-1 gewonnen wedstrijd door Buiksloot tegen Purmersteijn moest door de KNVB  worden overgespeeld daar de Amsterdammers tien minuten voor het einde van die wedstrijd Remi Boshuizen inbrachten die niet speelgerechtigd was en verder twee punten in mindering kreeg. Een zware straf die Buiksloot heeft aangevochten en alsnog hoopt op clementie van de KNVB. Voor Purmersteijn was het een unieke mogelijkheid om alsnog bij een overwinning de 2e plaats in te nemen ten koste van Wartburgia daar deze plaats aan het einde van de competitie in de nacompetitie een voordeel heeft daar de eerste twee wedstrijden dan in eigen huis gespeeld gaan worden. Bij Purmersteijn waren de nodige mutaties waardoor Jordy de Visser die een paar jaar terug nog in de hoofdmacht van de zondagafdeling acteerde zijn voetbalschoenen uit het vet had gehaald en als centrale man achterin ging spelen.

De wedstrijd ving om 19.30 uur aan onder leiding van scheidsrechter Kamal el Hajjaji en het was Purmersteijn dat in de openingsfase het initiatief had. Aanvoerder Kevin Hijlkema kreeg de eerste mogelijkheden om wat aan de stand te doen. Zijn eerste inzet was te zacht om doelman Mohammed Ouboumaine te verontrusten en zijn tweede schot werd fraai door de doelman uit de hoek gehaald. Na een kwartier was het Buiksloot dat gevaarlijk werd maar het schot van Sofkan Abarkan werd fraai gekeerd door Aron van Boesschoten. Bij een vrije trap voor de gastheer even buiten het strafschopgebied werd de bal geblokkeerd door een verdediger maar in de rebound knalde Sofyan Abarkan de bal alsnog binnen, 1-0. Nadat doelman Aron van Boesschoten redding had gebracht was het op slag van rust Rivelinio Groenert die op rechts Jermaine Ristie in stelling bracht maar zijn inzet ging rakelings naast. Een eerste helft die aan beide zijden erg matig was en passes mislukten en beide keepers zelden in actie hoefde te komen.

Ook de technische staf van Purmersteijn was ontevreden over het vertoonde spel over de eerste helft  bracht in de 2e helft Lorenzo Rijmers en Dwain Nijon binnen de lijnen voor Yorick van Arkel en Rivelinio Groenert. In de 51e minuut kwam bij een aanval over diverse schijven invaller Lorenzo Rijmers in scoringspositie en zijn inzet verdween kansloos voor de uitvallende doelman Mohammed Ouboumaine in de verste hoek, 1-1. Nauwelijks een minuut later was het Dick Bos die vrij voor de doelman opdook maar zijn meerdere moest erkennen in de sluitpost. Aan de andere kant was het Abdelhak Challaoui  die zijn strakke kopbal over de lat zag suizen. Halverwege de tweede helft soleerde Achraf Nazih langs een aantal Buiksloot-spelers en speelde op de linkerkant de goed ingevallen Lorenzo Rijmers aan en die zag zijn afgemeten schot wederom in de verste hoek inslaan en bracht Purmersteijn op een 1-2 voorsprong. Toch bleef het aan beide kanten een matige wedstrijd waarin scheidsrechter Kamal el Hajjaji een hoofdrol vertolkte en voor iedereen twijfelachtige beslissingen nam die vooral in het nadeel van Purmersteijn vielen en de lachspieren soms opwekten. Ook Samir Alilouch kwam nog voor Jermaine Ristie in de ploeg. In de 75e minuut reageerde Sofyan Abarkan van de gastheer goed op een dieptepass en ging alleen op de uitkomende keeper Aron van Boesschoten af en met een fraaie boogbal bracht hij de stand op 2-2. Kort daarna was het Kevin Hijlkema die een aantal spelers het bos in stuurde en binnen het strafschopgebied werd neergelegd. Tot grote verbazing zag de scheidsrechterde hier een schwalbe in en dat betekende tevens de 2e gele kaart en mocht Hijlkema vervroegd de douche opzoeken. In de allerlaatste minuut was de grootste kans nog voor Buiksloot maar de kopbal van Abdelhak Challaoui miste precisie.

Na afloop stonden er voor Purmersteijn op het wedstrijdformulier zes gele kaarten en bij de thuisclub geen een. Gegeven door een scheidsrechter die beslist niet zijn beste dag had. Een uitslag waaraan beide ploegen weinig hadden. Purmersteijn blijft op de derde plaats en degradatiekandidaat Buiksloot blijft “knokken” met ZCFC en Kadoelen om de nacompetitie te ontlopen en heeft respectievelijk vier en twee punten achterstand op beide ploegen waarvan er twee de nacompetitie moeten ingaan.