Buitenveldert - Purmersteijn zat: 2 - 3 (1-0)

Buitenveldert sc. 1

2 - 3

2e klasse/3e klasse 1) Wedstrijd B 2A/3A+B

1 juni 2019 14:30

Voor de eerste ronde van de nacompetitie speelde Purmersteijn tegen 2e klasser Buitenveldert dat het vege lijf probeerde te redden in deze klasse. Trainer Lars Keppel moest helaas zijn topscorer Ricardo Stam wegens een blessure aan de kant houden waardoor Roy Klop in de spits kwam te staan maar had verder een complete selectie tot zijn beschikking..

Onder tropische omstandigheden floot scheidsrechter Tim de Gast voor het beginsignaal. Het was al snel duidelijk dat het een tegenstander was die veelvuldig de lange bal hanteerde en de twee snelle aanvallers de diepte in stuurde. Bij Purmersteijn zag het er wat beter verzorgd uit. In de 8e minuut was  de eerste mogelijkheid voor de gastheer op de openingstreffer. Nizar Rahou kwam oog in oog met doelman Aron van Boesschoten maar hij pareerde de inzet, in de rebound voor een leeg doel knalde Nerivio Kasanwirjo naast en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. Even later werd Dick Bos uit een hoekschop in stelling gebracht maar hij zocht het doel te hoog. In de 19e minuut reageerde de snelle  Amsterdamse aanvaller Richie Yeboah goed op een dieptebal en ging vogelvrij op doelman Aron van Boesschoten af die in eerste instantie twijfelde maar alsnog zijn doel uitging maar tegen diens strakke schot niets meer kon uitrichten en Buitenveldert op een 1-0 voorsprong bracht. Vijf minuten later was het Nerivio Kasanwirjho die voor hem opdook maar nu redde doelman Aron van Boeschoten bekwaam. Na een halfuur spelen drong Kevin Hijlkema het strafschopgebied binnen, maar zwaar op de huid gezeten door een paar verdedigers, maar werd zijn inzet geblokkeerd. In de eindfase van de eerste helft kreeg Purmersteijn nog een paar kansjes om op gelijke hoogte te komen. Op de rechterflank liet Lorenzo Rijmers een paar verdedigers zijn hielen zien maar werd uiteindelijk af gestopt door doelman Justin Bohus. Op slag van rust kwam Donny Gerver in scoringspositie maar zijn kogel werd stijlvol uit de onderhoek gehaald.

Na de hervatting was centrale verdediger Jordy de Visser ingebracht voor Samir Alilouch en kwam Dwain Nijon linksachter te spelen. In de 47e minuut werd een vrije trap door Aron van Boesschoten gedeeltelijk gestopt en in de rebound knalde Oussama van Geen de 2-0 binnen.  Even later kwam Lorenzo Rijmers op de vleugel goed door maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Hoewel Purmersteijn zonder meer het betere van het spel had, vooral in de tweede helft kregen de gastheren nog een paar mogelijkheden om de score op te voeren. Zij faalden echter in de afwerking of Aron van Boesschoten was een sta in de weg en ook enig geluk speelde een keer mee. In de 59e minuut bereikte een pass van Rivelinio aanvoerder Kevin Hijlkema in het doelgebied en tegen diens puntertje had doelman Justin Bohus geen verweer, 2-1. Trainer Lars Keppel bracht direct hierna Daan van Schaik en de jeugdige 19-jarige Miran Begovic in het veld voor Rivelinio Groenert en Lorenzo Rijmers. Hierna was het Purmersteijn dat constant in de aanval was en bij de gasten ging de ramadan duidelijk een woordje meespreken. Buitenveldert verloor de duels en achterin speelde Jordy de Visser een soevereine partij, bijgestaan door Sonny Punt, Achraf Nazih en Dwain Nijon. Een als voorzet bedoelde bal van Donny Gerver werd door de doelman onder de lat weggehaald en de druk van Purmersteijn werd groot. Een kwartier voor tijd was het Dick Bos die met een paar weergaloze schijnbewegingen een paar verdedigers van zich afschudde en binnen het strafschopgebied werd neergelegd en de goed leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de witte stip, waar Kevin Hijlkema klaarstond om zoals gebruikelijk dit te verzilveren en de stand op 2-2 bracht. Uit een hoekschop van Donny Gerver kopte Jordy de Visser schitterende in maar met een katachtige reactie haalde de sluitpost de bal onder de lat vandaan. Buitenveldert bleef met de grootste moeite overeind en het nodige geluk  op de been en hoopte op de 2e ronde te halen. In de 87e minuut kwam rechtervleugelverdediger Sonny Punt op de vleugel knap op en ter hoogte van de cornervlag verdween van zijn voet een 14 karaats afgemeten voorzet in het strafschopgebied en het was invaller Miran Begovic die hoog uittorent met een ferme kopstoot de doelman kansloos liet en de bal in de kruising zag verdwijnen. In de resterende minuten probeerde de gastheer door alles in het doelgebied van Purmersteijn te pompen nog een gelijkspel te forceren maar Purmersteijn hield stand en behaalde gezien het hele spel beeld een zwaarbevochten maar toch verdiende overwinning en daar was iedereen het wel over eens.

Na afloop verkeerde Purmersteijn  in een uitbundige feestvreugde en vlogen de liter bier naar binnen.    Bij de gasten heerste er een bedrukte stemming, zij dachten de buit na de 2-0 voorsprong al binnen te hebben maar komen volgend jaar in de 3e klasse uit.

Purmersteijn ontvangt komende zaterdag in de 2e ronde 3e-klasser IJmuiden dat knap Wartburgia in Amsterdam met 2-3 wist te verslaan.