2 (Purmersteijn zat - IJmuiden: 3 -2 (1-1)

3 - 2

IJmuiden vv. 1

2e klasse/3e klasse 2e klasse A – 3e klasse A en B

8 juni 2019 14:30

Voor de tweede ronde van de nacompetitie ontving Purmersteijn  IJmuiden dat verrassend vorige week het sterke Wartburgia in Amsterdam met 2-3 wist te verslaan terwijl Purmersteijn in de 2e helft tegen  Buitenveldert een 2-0 achterstand wist om te zetten in een 2-3 overwinning.

Bij Purmersteijn kon trainer Lars Keppel buiten spits Ricardo Stam beschikken over een volledige selectie.

Scheidsrechter was Nurettin Eren uit Vleuten en vanaf het beginsignaal waren het de IJmuidenaren die het initiatief namen en Purmersteijn onder druk zette. Nadat Purmersteijn achterin een paar keer goed was weggekomen was het in de ie minuut  op de linkervleugel Delano Post die een schitterende pass afleverde bij geheel vrijstaande spits Milan van Essen en die kopte de bal onhoudbaar voor doelman Aron van Boesschoten in de kruising, 0-1. De gasten bleven overheersen en die 15e minuut verdween een kogel van Wesley Heeres via de lat over het doel. Nauwelijks een paar minuten kwam op de flank Mike Kries in scoringspositie maar zijn schot ging rakelings langs het doel en kort daarna kwam Raoul van den Berghe in kansrijke positie, knalde fraai in maar met een geweldige reflex haalde Aron van Boesschoten de bal uit de benedenhoek. Na een halfuur kwam Purmersteijn wat beter in de wedstrijd en was het op de linkerflank Rivelinio Groenert die op de linkervleugel goed doorkwam maar zijn harde schot verdween over het doel. In de 38e minuut was het de goedspelende centraleverdediger Achraf Nazih die een dieptepass gaf op spits Roy Klop die zich niet bedacht en vanaf de rand van het strafschopgebied direct uithaalde en met liet met zijn strakke schot doelman Max Wester volkomen kansloos, een doelpunt om in te lijsten, 1-1. Op slag van rust was het bij een counter Raoul van de Berghe die vrij voor keeper Arton van Boescshoten opdook en kiezelhard uithaalde, in eerste instantie stopte Aron van Boesschoten de inzet geweldig maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van Floyd Hille die voor de nog op de grond liggende sluitpost hoog over het doel knalde en daarmee kwam Purmersteijn goed weg en zocht met een gelijke stand de rust op.

Trainer Lars Keppel had voor tweede helft wat aanpassingen in zijn team aangebracht en IJmuiden was in de tweede helft niet meer zo overheersend als de eerste 25 minuten en er was sprake van een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide zijden. Toch waren het de gasten die na de rust de eerste mogelijkheid kregen om op voorsprong te komen maar Wesley Heeres schoot voorlangs het doel. Purmersteijn kwam in de 54e minuut op een 2-1 voorsprong Een bal een verre afstand verdween hoog in het strafschopgebied van IJmuiden en zowel een verdediger als de keeper tasten mis. De bal kwam voor de voeten van Roy Klop kwam en schoot de bal in de rechterbenedenhoek binnen en bracht de stand op 2-1.. Nadat drie minuten later de uitkomende keeper Aron van Boesschoten op de rand van het strafschopgebied met een sliding onheil wist te voorkomen was het in de 61e minuut de goedspelende spits van IJmuiden Milan van Essen die uit een vrije trap de bal op de staander zag nelanden. In de 69e minuut kwam IJmuiden alsnog op gelijke hoogte. Bij een snelle counter was het Raoul van den Berghe die diep het strafschopgebeid inging en de bal langs de uitkomende Aron van Boesschoten knalde, 2-2. Bij Purmersteijn kwam Lorenzo Rijmers binnen de lijnen voor de geblesseerde Sonny Punt. Een kwartier voor tijd kwam Purmersteijn op een 3-2 voorsprong. Achraf Nazih liet een schitterende dieptepass van zijn voet vertrekken, Roy Klop kon op de rand van het strafschopgebied de bal niet controleren maar de aanstormende Kevin Hijkema kwam in balbezit en geheel vrij voor doelman Max Wester schoot hij subtiel de 3-2 binnen. Bij Purmersteijn kwamen in de eindfase Yorick van Arkel en de snelle aanvaller Jermaine Ristie  in het veld voor Donny Gerver en Rivelinio Groenert. IJmuiden stuurde zijn geroutineerde laatste man Floyd Hodde naar het front maar Purmersteijn hield met ook Roy Klop als extra verdediger stand. Het was Jermaine Ristie die nog twee keer door zijn snelheid de verdediging van IJmuiden zijn hielen liet zien met helaas ontbracht het hem aan scherpte in de afwerking. Na vier minuten blessuretijd floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en had Purmersteijn een zwaarbevochten overwinning behaald op IJmuiden dat over een leuk voetballende ploeg beschikt. Keeper Aron van Boesschoten doet komend jaar vanwege zijn werkzaamheden een stapje terug maar was vandaag de man van de wedstrijd!

Opstelling: Aron van Boesschoten, Sonny Punt, Dwain Nijon, Achraf Nazih, Samir Alilouch. Daan van Schaik, Kevin Hijlkema, Donny Gerver, Dick Bos, Roy Klop, Rivelinio Groenert

Wisselspelers: Tobias Droomers (d), Charles Kooij. Lorenzo Rijmers, Jermaine Ristie, Miran Begovic, Yorick van Arkel.

Zaterdag 15 juni 2019 speelt Purmersteijn op neutraal terrein de finale tegen Pancratius dat Blauw-Wit Beursbengels met 2-1 wist te verslaan. De winnaar promoveert naar de 2e klasse.