Purmersteijn kampioen na winst op SVW '27

1 - 2

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

13 april 2014 14:00

Akkerman, J.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Purmersteijn gaat fier aan kop en heeft uit de laatste vier wedstrijden nog drie punten nodig titel te behalen. SVW’27 strijdt om de 3e periodetitel en wil verder afstand nemen van de vier onderste plaatsen. Won vorige week de lastige uitwedstrijd tegen ZAP met 1-2 en bleef na de trainerswisseling de laatste vier wedstrijden ongeslagen.

Trainer Martin van Ophuizen kon niet beschikken over aanvoerder Jordy de Visser die een schorsing van een wedstrijd moest uitzitten waardoor Bas Vellema in het centrum kwam te spelen en Ruben Adney terug kwam in de basisopstelling op het middenveld.  Verder kreeg Joost Lieder  voorin op de linkerflank de voorkeur boven Nick Koopmann. Aanvaller Daniël Schermer bleef met een lichte blessure aan de kant waardoor de 19-jarige Mitchel Bormann weer in de spits stond.
    In de eerste vijftien minuten was het aan beide zijden aftasten geblazen en waren er  weinig gecreëerd om de openingstreffer op te eisen. Scheidsrechter J. Akkerman uit Den Dolder had de wedstrijd strak in handen en floot regelmatig voor lichte overtredingen zonder dat de ploegen echt over de scheef gingen. Het eerste gevaar kwam van Purmersteijn-zijde in de 20e minuut. Dick Bos werd op de linkerkant fraai aangespeeld en drong het strafschopgebied binnen. Ten koste van een hoekschop werd wist doelman  Gerjan Stet  de inzet te keren. De indraaiende hoekschop van Colin Coenderman ging voorlangs. Hoewel Purmersteijn veel meer balbezit had deden er zich weinig mogelijkheden voor om de score te openen. In de 26e minuut haalde Dick Bos uit maar zag zijn kogel over de lat verdwijnen en nauwelijks een paar minuten later werd Colin Coenderman met de nodige moeite in scoringspositie door een sliding op de rand van het strafschopgebied afgestopt. Terwijl Tim Elmers in het doel van Purmersteijn nog geen noemenswaardig werk had verricht moest hij in de 32e minuut toch de trieste gang naar het net maken. Een strakke pass vanuit de SVW’27-verdediging werd op de rechterkant door de geheel vrijstaande snelle Jordi Tiktak opgepakt, stormde op doelman Tim Elmers af die kansloos was op de harde inzet, 1-0. Purmersteijn stroopte de mouwen op en in de 37e minuut kwam Purmersteijn langszij. Op de rechterkant ter hoogte van de middenlijn kreeg Purmersteijn een vrije trap te nemen en linkspoot Joost Lieder bracht met een geweldige curve de bal diep in het strafschopgebied waar de opgekomen linkervleugelverdediger, kopspecialist Jamèl Magnée tegendraads inkopte en de bal onhoudbaar voor doelman Gerjan Stet in de rechterkruising zag belanden, 1-1. Op slag van rust kreeg Purmersteijn nog een mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Colin Coenderman haalde flink uit maar zag zijn projectiel gedeeltelijk gestopt en in de rebound schoot Ryan Brown over.
    Had was duidelijk dat trainer Martin van Ophuizen In de rust zijn ploeg danig had toegesproken en niet tevreden was met wat hij in de eerste 45 minuten had gezien van zijn team. Vanaf het beginsignaal pakte Purmersteijn de zaken energiek aan en werd er meer druk uitgeoefend waardoor ook de afvallende2e bal was veelal voor Purmersteijn was. In de 50 minuut kwam Joost Lieder op de linkerkant goed door maar zijn schot werd door de Gerjan Stet knap gestopt. In de 60e minuut werd Mitchel Bormann die hard werkte maar weinig succesvol was in de combinaties naar de kant gehaald en voor hem viel Daniël Schermer in.  De lange centrale verdedigers van de gastheer hadden veel moeite met de technisch begaafde en balvaste Schermer en Purmersteijn kreeg diverse kansen om op een verdiende voorsprong te komen. SVW’27 kwam er niet meer aan te pas en in de 70eminuut was het raak. Ruben Adney stuurde de zwaar op de huid gezeten, uitblinker op het middenveld, Colin Coenderman  de diepte in en op de rand van het strafschop gebied sloeg zijn kogel in de rechterbenedenhoek als een granaat in, 1-2. Dick Bos werd in de 75e minuut vervangen door Nick Koopman en bij zijn eerste actie werd hij bij een hoge bal binnen het strafschopgebied gemangeld en stortte ter aarde. Terwijl iedereen schreeuwde om een strafschop wuifde scheidsrechter J. Akkerman met een laconieke beweging het akkefietje weg. Op een paar hoekschoppen na waarbij de gehele SVW’27-luchtmacht in het strafschopgebied aanwezig was, werd het gevaar goed door Purmersteijn afgewend en kreeg thuisploeg geen mogelijkheden om verandering in de stand te brengen. Die mogelijkheden kreeg Purmersteijn wel! Ryan Brown zette op rechts een paar verdedigers op het verkeerde been en vrij voor doelman Stet werd zijn inzet gestopt en ook in de rebound kwam Stet als overwinnaar uit de strijd. Kort voor het einde leek Joost Lieder Purmersteijn naar een ruimere marge te schieten maar geheel vrij voor de sluitpost ontbrak het hem aan precisie waardoor deze unieke kans teniet ging. Ook in de 5 minuten blessuretijd bleef Purmersteijn overheersen maar gescoord werd er niet meer. Na het laatste fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter J. Akkerman brak er een geweldig feest los en werd de selectie in de bloemetjes gezet en werd het feestprogramma in de kantine in Purmerend voorgezet. Optredens waren er van Alberto Nicolay, John Keijer, Nancy Beerens en Deejay Luciën Bendt. De bierpompen draaiden overuren tot diep in de avond!
    De sympathieke trainer Martin van Ophuizen had het hem toch geflikt. Voor aanvang van het seizoen had hij al het idee dat hij met zijn selectie een gooi zou doen naar het kampioenschap. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen, gevolgd door drie nederlagen en ondanks die tegenvallers bleef hij vertrouwen hebben in het eindresultaat, kampioen worden! Er werd vervolgens gelijk gespeeld tegen Vitesse’22 en Assendelft en daarna volgde een serie van 15 wedstrijden waar eenmaal gelijk werd gespeeld en een ongelukkige nederlaag bij Zilvermeeuwen werd geleden en voor de rest overwinningen. Ook is hij er voor 100 procent van overtuigd dat hij met deze selectie goed gaat meedraaien in de eersteklas! Over de resterende drie wedstrijden is hij duidelijk: ’die wil ik gewoon winnen met mijn jongens’.

Opstellingen:
    SVW’27: Gerjan Stet, Tim Kramer, Marcel de Wit, Nigel Wijdenbosch, Tim Emmerik, Jeffrey Esser, Daan Brinkkemper, Bram Barhorst, Jordi Tiktak, Jordy Cretier, Rick de Goede. Wisselspelers: Yvar Roselaar, Regillio de Mees, Melvin Habets, Giopvanni Kasanwirjo.

Purmersteijn: Tim Elmers, Aram Bakr, Mo N’Koubi, Bas Vellema, Jamèl Magnée, Colin Coenderman, Ruben Adney, Dick Bos, Ryan Brown, Mitchel Bormann, Joost Lieder. Wisselspelers: Nick Koopmann, Daniël Schermer, Sergio Keizerweerd, Samir Alilouch, Roy van Boesschoten (d).

Scheidsrechter: De heer J. Akkerman uit Den Dolder
    Assistent-scheidsrechter SVW’27: Jurrien Bisschop
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Frans van Boesschoten