Mooi resultaat F2 tegen eerste klasse Zwanenburg F1. 0-4

Zwanenburg F1

0 - 4

Purmersteijn JO9-2

29 maart 2014 9:00

Zaterdagmorgen 7.45 verzamelen om een vriendschappelijk wedstrijdje te spelen tegen Zwanenburg F1, deze ploeg speelt ook in de eerste klasse maar dan in regio Haarlem.
    Mooie test dus voor de jongens!!
    We hadden vandaag twee van de vier jongens meegenomen die door het scouting team waren opgevallen en deze jongens trainen ook al een paar weken mee met de selectie F1/2.

Om 9.00 blies de scheidsrechter op zijn fluitje en de wedstrijd was begonnen en de eerste paar minuten was het even aftasten.
    Na een minuut of 5 begonnen we de druk op te voeren en het spel verplaatste van links naar rechts, we kregen behoorlijke kansen maar de keeper van Zwanenburg hielt zijn doel schoon.
    Zwanenburg gooide na 10 minuten ook wat schroom van zich af en ging ook meer de aanval op zoeken, ze kwamen een paar keer behoorlijk dichtbij om de score te openen.

Rust 0-0

Omdat de coach van Zwanenburg de 2e helft graag acht tegen acht wilde spelen, gingen wij hiermee akkoord en konden ook meteen zien hoe de jongens dit gingen oppakken.
    Wij gingen nu 1-3-3-1 voetballen een opstelling die we nog nooit gespeeld hebben.
    Ik was vooral benieuwd hoe het middenveld het zou doen, omdat ze nu met zijn drieën naast elkaar moeten voetballen, elkaars positie's over moeten nemen en vooral belangrijk niet elkaar in de weg lopen.

De tweede helft begon en onze eerste aanval was meteen raak en vijf minuten later stond het 0-4.
    De jongens speelde positioneel erg leuk en de tegenstander had in de tweede helft niks meer te in te brengen, ze waren geknakt.
    Nu konden wij ook jongens op andere positie laten spelen dan normaal en dat is ook voor de coaches interessant.
    Helaas werd er niet meer gescoord maar de wedstrijd was zeer geslaagd.