52'

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

27 april 2014 14:00

Bogards, Q.L.J.

Purmersteijn die vorige week zondag met een straatlengte voorsprong tegen SVW’27 kampioen werd ontving VSV,  een ploeg waarvan de uitwedstrijd met 1-4 werd gewonnen. In deze wedstrijd bleek VSV over een goede ploeg te beschikken. De overwinning was verdiend maar de uitslag was wel ietwat geflatteerd.Voor VSV staat er nog veel op het spel. Het hoopt de 3e periodetitel nog in de wacht te slepen of via een hoge klassering in de eindklassering de 2e periodetitel van Purmersteijn over te nemen. Trainer Martin van Ophuizen kon over een volledige selectie beschikken en sprak de hoop uit in de nog drie resterende wedstrijden nog 9 punten te behalen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter B.Q.L. Bogards uit Haarlem. Het eerste plaagstootje kwam van de gasten uit Velserbroek. Uit een hoekschop in de 7e minuut schoot Tim Kuyt rakelings over de kruising. Kort hierna was het bij een tegenaanval Joos Lieder die uit een voorzet van Ryan Brown vol uithaalde en zijn kogel op de vuisten van de goede doelman Yorinn Albers uiteen zag spatten. In de 10e minuut kwam Purmersteijn op een 1-0 voorsprong. Een te korte terugspeelbaar van verdediger Nicky Eekhout werd door Daniël Schermer opgepikt en van dichtbij passeerde hij doelman Albers. In deze fase van de wedstrijd speelde VSV met veel inzet en met leuke combinaties werd de verdediging van Purmersteijn onder druk gezet. Nadat een schot van VSV-speler Tim Kuyt voorlangs ging, was het een paar minuten bij een fraaie opgezette aanval raak. In de Purmersteijn-verdediging zag het er niet goed uit en de uitkomende sluitpost Tim Elmers werd door Tim Kuyt gepasseerd, 1-1. In de 24e minuut kwam Purmersteijn  goed weg bij een VSV-aanval over rechts waarbij Delano Post de buitenkant van de staander teisterde. Hoewel Purmersteijn op het middenveld leuk combineerde werden er echter weinig scoringskansen gecreëerd. VSV bleef scherp in de combinaties en kwamen in de 26e minuut op een 1-2 voorsprong door Nicky Eekhout. Een hoekschop werd fraai ingekopt. Tien minuten later keek Purmersteijn zelfs tegen een 1-3 achterstand aan. Een aanval over diverse schijven werd mooi afgerond door Guus Rijs en met deze stand brak ook de rust aan. Na de hervatting maakte Nick Maijenburg na een afwezigheid van vijf wedstrijden wegens een blessure zijn comeback en nam zijn vertrouwde plek als linkervleugelverdediger weer  in voor Jamèl Magnée. Purmersteijn kwam al snel door een verdedigingsfout van VSV door Daniél Schermer op 2-3. Centrale verdediger Jordy de Visser ruimde het veld voor Dick Bos en Purmersteijn herpakte zich hierna en leek langszij te komen maar de kansen werden echter niet benut. Voor aanvaller Joost Lieder werd Nick Koopmann nog ingebracht. Daniël Schermer werd de diepte ingestuurd en leek alleen op doelman Yorinn Albers af te gaan maar werd ten koste van een slidings van de bal afgehaald waardoor deze kans verloren ging. In de 72e minuut bracht de goed ingevallen Dick Bos na een fraaie solo Daniël Schermer in een unieke scoringspositie maar zijn kopbal miste de juiste richting en hiermee kwam VSV goed weg. In de 75e minuut gooide VSV de wedstrijd op slot. In een scrimmage in het strafschopgebied knalde Guus Rijk de 2-4 binnen. Het laatste kwartier werd plichtmatig uitgespeeld onder de goede leiding van scheidsrechter Bogards. VSV behaalde een verdiende overwinning op een Purmersteijn dat het allemaal gelaten over zich heen liet gaan. Het was duidelijk dat er spelers bij waren die de Koningsdag uitbundig gevierd hadden! VSV bleef echter de hele wedstrijd knokken als een leeuw met zo nu en dan leuke combinaties. Na afloop werd de stemming van de VSV-bestuursleden in de bestuurskamer er alleen nog maar beter op bij het horen van de uitslag Vitesse’22 tegen LSVV die in 4-3 was geëindigd en dat betekende voor Vitesse’22 de eerste overwinning na vijf nederlagen en voor VSV de 2e plaats op de ranglijst.

Voor Purmersteijn staan er nog twee wedstrijden op het programma tegen ploegen die in hevig degradatienood verkeren. Zondag ontvangt Purmersteijn stadgenoot FC Purmerend en de week erop de uitwedstrijd tegen Westfriezen. Wij gaan ervan uit dat Purmersteijn zondermeer zijn sportieve plicht zal doen ten opzichte van de andere verenigingen. Na afloop van de wedstrijd maakte de Purmersteijn-selectie op een oude Engelse dubbeldekker een feestelijke tocht door Purmerend en Zuidoostbeemster. En dat ontging niemand door de geweldige muziek die door deejay John Smits werd verzorgd vanuit de bus en door de honderden toeschouwers met veel enthousiasme werd ontvangen!

Het was voor iedereen duidelijk dat Purmersteijn kampioen was van de 2e klasse en promoveert naar de 1e klasse!

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Mo N’Koubi, Jordy de Visser, Jamèl Magnée, Ruben Adney, Bas Vellema, Colin Coenderman, Ryan Brown, Daniël Schermer, Joost Lieder. Wisselspelers: Aran van Boesschoten (d), Nick Koopmann, Dick Bos, Nick Maijenburg, Mitchel Bormann, Sergio Keizerweerd en Samir Alilouch.

VSV: Yorinn Albers, Nicky Eekhout, Rein John de Boer, Jorian Faassen, Marc Wijdoogen, Cor Bal, Delano Post,Tim Kuyt, Donny Klok, Guus Rijs en Jake Willems.
    Wisselspelers: Clyde Klosteren, Nick Vermolen, Thom Picavet, Ahmed Othman, Kevin van Leeuwen.

Scheidsrechter: de heer Q.L.J. Bogards uit Haarlem.
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn:  Rocco Bogers
    Assistent-scheidsrechter VSV:                    Tom Loos