Purmersteijn - FC Purmerend: 1 - 1 (0-0)

... (kopbal)

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

4 mei 2014 14:00

Both, R.

Kampioen Purmersteijn kreeg FC Purmerend op bezoek dat nog met drie ploegen SEW, Westfriezen en FC Den Helder strijdt tegen degradatie. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks en de nummers 11 en 12 spelen promotie/degradatiewedstrijden tegen de periode kampioenen uit de 2e klasse. Bij Purmersteijn kon trainer Martin van Ophuizen buiten centrale verdediger Mo’N’Koubi over een verder volledige selectie beschikken en nam Bas Vellema de plaats N’Koubi in. Trainer Peter Lek van FC Purmerend had meerdere mutaties en moest Yorich van Arkel en Robbert Jan Ory missen. Wel kon hij na lange tijd weer gebruik maken van ‘good old’ John Merks die centraal in de verdediging stond.

Reeds direct na het beginsignaal van scheidsrechter R. Both uit Nieuw  Vennep kreeg Purmersteijn een dot van een kans om de scoren te openen. Vanaf de rechterflank speelde Ryan Brown Joost Lieder aan die geheel vrij in scoringspostitie stond maar de bal verkeerd raakte waardoor deze unieke kans verloren ging. Purmersteijn bleef domineren . In de 15e minuut werd Colin Coenderman in stelling gebracht en zag zijn schot ten koste van een hoekschop door doelman Tim Hoveling fraai gestopt. Purmersteijn kreeg diverse hoekschoppen te nemen die echter niets opleverden. In de 24e minuut was het Dick Bos die een fraaie kopbal losliet maar ook nu was doelman Tim Hoveling op zijn hoede. FC Purmerend dat tot dan toe weinig tot niets in aanvallend opzicht had gebracht kreeg in de 28e minuut een hoekschop. Daniël Gontha bracht vanaf de linkerkant de bal in het drukbevolkte strafschopgebied en het was de lange verdediger  Mark van den Helder die dacht met zijn gerichte kopbal in de kruising zijn ploeg op voorsprong te brengen  maar verdediger Nick Maijenburg wist koppend onheil via de lat te voorkomen en dat was het enige wapenfeit  in de eerste helft van FC Purmerend-kant. Hoewel Purmersteijn de touwtjes strak in handen had deden er zich weinig kansen voor. In de 40e minuut kwam een lange strakke pass van Joost Lieder voor de voeten van Colin Coenderman doch zijn volley verdween in het zijnet. In de 41e minuut moest FC-Purmerend-verdediger Martk van den Helder wegens een blessure naar de kant en werd vervangen door Jeffrey van Delft. Op slag van rust leek Purmersteijn toch nog op 1-0 te komen. Ryan Brown speelde de diepgaande Dick Bos goed aan die vogelvrij op doelman Hoveling afging maar de bal te ver vooruit speelde waardoor Tim Hoveling alsnog handelend kon optreden en de rust met een dubbelblanke stand aanbrak.
    Na hervatting hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. In de 47e minuut kwam Purmersteijn op een verdiende voorsprong. Op de rechterkant kwam Ryan Brown goed door en met een afgemeten pass stuurde hij Dick Bos de diepte in, omspeelde de uitkomende doelman Hoveling en schoot de bal in het verlaten doel, 1-0. In de 56e minuut kwam Daniël Schermer na een mooie aanval in scoringspositie maar zag zijn inzet voor het doel langs gaan. Kort hierna bracht trainer Peter Lek Jeffrey Ory in voor Sjors Goes en aan Purmersteijn-zijde kwamen Jamèl Magnée en Nick Koopmann in de ploeg voor Nick Maijenburg en Dick Bos. Met de moed der wanhoop bleef FC Purmerend met een geweldige inzet strijden voor een beter resultaat maar kwam zelden voor het doel van Tim Elmers die een heel makkelijke middag had. Purmersteijn kreeg vele hoekschoppen te nemen maar echte mogelijkheden om de score op te voeren werden niet gecreëerd. Voor FC Purmerend kwam Kwasi Osei Korsah in het veld voor Daan van Schaik en enkele minuten later kwam de snelle Sergio Keizerweerd voor Joost Lieder binnen de lijnen. In de slotfase werd FC-Purmerend-verdediger John Merks die ‘het end in de bek had’ maar door trainer Peter Lek, die al drie wissel had toegepast, maar naar het front werd gestuurd en hij was het die onverwachts in de 88e minuut zijn ploeg uit een voorzet van Sonny Punt alsnog met een kopbal naast Purmersteijn bracht, 1-1.
    Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Both vierde FC Purmerend het puntje als een overwinning en had revanche genomen voor de in december kansloos geleden 1-5 nederlaag.  Purmersteijn liet het allemaal gelaten over zich heengaan  maar besefte dat er gezien de tegenstand veel meer ingezeten had. Trainer Peter Lek was blij en roemde de inzet van zijn jongens die als leeuwen gevochten hadden en dit jammerlijk miste in de wedstrijden tegen SVW’27 en ZAP. Uitblinker bij FC Purmerend was doelman Tim Hoveling die in de verloren thuiswedstrijd wat steekjes liet vallen maar nu een foutloze partij keepte. Trainer Martin van Ophuizen was teleurgesteld over zijn team die het na het behaalde kampioenschap een beetje laat zitten. “Voor zo’n derby moet je er gewoon vol tegenaan gaan maar die instelling ontbrak bij diverse spelers en dat vind ik onbegrijpelijk” en daar hield hij het wijselijk maar bij.

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Bas Vellema, Jordy de Visser, Nick Maijenburg, Colin Coenderman, Dick Bos, Ruben Adney, Ryan Brown, Daniël Schermer, Joost Lieder. Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Nick Koopmanm, Jamèl Magnée, Samir Alilouch, Mitchel Bormann, Mo N’Koubi, Sergio Keizerweerd.

FC Purmerend: Tim Hoveling (d), Daniël Gontha, Johnny Merks, Mark van den Helder, Sjors Goes, Bart Goes, Sonny Punt, Jeroen van Rijn, Roy Klop, Daan van Schaik, Karim Akhajjam Wisselspelers: Jeffrey Ory, Jeffrey van Delft, Kwasi Osei Korsa, Michael Neuteboom (d).

Scheidsrechter de heer R. Both uit Nieuw Vennep
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Frans van Boesschoten
    Assistent-scheidsrechter FC Purmerend: de heer Schalk

Purmersteijn gaat zondag in de laatste wedstrijd op bezoek bij Westfriezen die drie weken terug nog een degradant leek die rechtstreeks naar de 3e klasse zou afdalen maar door drie overwinningen op rij nog kansrijk is om via de nacompetitie in de 2e klasse te blijven en aan een punt genoeg heeft om dit te bewerkstelligen. FC Purmerend speelt komende zondag de belangrijkste thuiswedstrijd van het seizoen tegen degradatieconcurrent SEW uit Nibbixwoud die getraind wordt door  oud-Purmersteijn trainer  Peter de Graaf. FC Purmerend moet winnen om in de nacompetitie uit te komen. Bij een gelijk spel of verlies daalt het af naar de 3e klasse.