55'

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

11 mei 2014 14:00

Genderen, J.A.H. van

Voor beide partijen stond er niets meer op het spel in deze wedstrijd. Westfriezen leek een maand terug nog een gedoodverfde directe degradant maar wist de laatste drie wedstrijden te winnen en was daardoor al verzekerd van een plaats in de nacompetitie en zal proberen het 2e klasserschap te prolongeren tegen de periodekampioenen uit de 3e klasse.

Trainer Martin van Ophuizen had een paar mutaties toegepast. Centrale verdediger Mo N’Koubi was nog geblesseerd waardoor Jamèl Magnée zijn plaats innam. Ook aanvaller Ryan Brown begon op de bank en diens positie werd ingenomen door Nick Koopmann.

Onder leiding van scheidsrechter J. Genderen uit Almere kwam Westfriezen op het prachtige kunstgrashoofdveld in de 9e minuut door een uithaal van Roy Harms op een 1-0 voorsprong. Nauwelijks drie minuten later was het alweer 1-1. Uit een hoekschop van Colin Coenderman knalde Joost Lieder de bal hoog in de touwen. In de eerste helft had Purmersteijn het betere van het spel maar Daniël Schermer, Nick Koopmann en vooral Colin Coenderman wisten de vele scoringskansen niet te benutten. In de 25e minuut kwam Daniël Schermer op links goed door en kwam vrij voor doelman Stefan Punter, speelde de geheel vrijstaande Nick Koopmann aan die te traag handelde en de bal via een inglijdende verdediger alsnog naast zag gaan. Tien minuten voor rust kwam na een fraaie aanval over meerdere schijven op links Jordy de Visser in kansrijke positie maar zag zijn harde inzet voorlangs gaan. In de 37e minuut kwam de thuisclub tegen de verhouding in op een 2-1 voorsprong. Door een foutieve afspeelbal van Dick Bos werd David Kok de diepte ingestuurd en knalde de bal langs de uitkomende Tim Elmers in het doel en met deze stand brak de rust aan. Na de hervatting kwamen Ruben Adney en Sergio Keizerweerd in het veld voor Aram Bakr en Bas Vellema. Nauwelijks was de 2e helft hervat of Purmersteijn kwam langszij. Uit een pass van Dick Bos schoof Daniël Schermer de 2-2 binnen. Twee minuten later keek Purmersteijn alweer tegen een 3-2  achterstand aan. De technisch begaafde,gevaarlijke linkerspits van Westfriezen Niels Eijkenaar liet Tim Elmers kansloos. In de 55e minuut was het wederom Dick Bos die vanaf de linkerflank Daniël Schermer op maat bediende en de 3-3 op het scorebord bracht. In de 65e minuut kwam Purmersteijn goed weg bij een kopbal van Niels Eijkenaar die buiten bereik van Tim Elmers de lat teisterde. In de 67e minuut kwam Ryan Brown nog in de ploeg voor de lichtgeblesseerde Jordy de Visser. Jammer was het dat de 2e helft aan Purmersteijn-kant aanzienlijk minder was voor de rust.  Beide ploegen kregen nog kansen om verandering in de stand te brengen maar gescoord werd er niet meer. Een wedstrijd die niet echt een wedstrijd was en voor beide ploegen was het gezien het wedstrijdverloop een juiste uitslag. Het laatste fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter J. Genderen  klonk dan ook voor de toeschouwers als muziek in de oren.

Na het kampioenschap liet Purmersteijn het in de laatste drie wedstrijden duidelijk zitten en het was aan de gelaatsuitdrukking van Martin van Ophuizen na afloop ook duidelijk te zien dat hij weinig vrede had met de instelling en beleving van zijn team en dat zijn ploeg hem niet had gebracht wat hij van die laatste drie wedstrijden had verwacht!

Opstellingen:

Westfriezen: Stefan Punter (d), Mads Bruynesteyn, Michael Rippens, Tim Wilderink, Hans Visser, Jeroen Janssen, Roy Haarms, Hesham Ayoub, David Kok, Barrie van der Laan en Niels Eijkenaar.
    Wisselspelers: Daan Visser, Ferdy Kaleveld, Tim Klijnman, Denny Knol.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Jamèl Magnée, Jordy de Visser, Nick Maijenburg, Colin Coenderman, Bas Vellema, Dick Bos, Nick Koopmann, Daniël Schermer, Joost Lieder.
    Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Ruben Adney, Sergo Keizerweerd, Ryan Brown, Mitchel Bormann, Samir Alilouch.

FC Purmerend speelde de belangrijke wedstrijd tegen concurrent SEW en verloor met 1-5 waardoor de ploeg van trainer Peter de Graaf alsnog de mogelijkheid heeft via de nacompetitie het 2e klasserschap veilig te stellen. Stadgenoot Purmerend daalt af naar de 3e klasse evenals FC Den Helder.

De 2e periodetitel neemt VSV over van kampioen Purmersteijn, hoewel het in de eindrangschikking gelijk eindigde met Zilvermeeuwen op de 2e plaats was het doelsaldo van VSV iets beter. De 3e periode kwam in het bezit van SVW’27 dat LSVV met 4-1 versloeg. De 1e periode werd door Vitesse’22 behaald en deze ploegen gaan proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen.