2 - 3

Purmersteijn JO11-3

E-pupillen, E3, Groep 2 68

30 augustus 2014 10:15

Afgelopen zaterdag speelde de E3 hun eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen het altijd lastige ZOB E2.
    Op het natte gras van de beemsterlingen gingen de jongens verder met het goede spel dat zij ook al lieten zien in de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen de E2 van Purmersteijn.
    De bal werd goed overgespeeld van speler naar speler en iedereen bleef prima vanuit zijn positie spelen. ZOB werd van het kastje naar de muur gestuurd alleen de doelpunten bleven uit. Kansen waren er in overvloed maar de bal wilde er maar niet in.
    Vanuit de laatste linie werd er een bal afgevuurd op de goal van ZOB maar de bal ketste via de onderkant lat het veld helaas weer in. De spitsen hadden het vizier nog niet op scherp staan. Toch kwam daar verandering in... na vele aanvallen kwam er een mooie pass vanaf de zijkant die op waarde werd ingeschat en dan ook werd mooi ingeschoten door de nu wel scherpe spits.. We moesten blijkbaar nog even in de wedstrijd komen en wennen aan het echte gras. Ruststand was dus 0-1 voor, maar het had ook wel 0-5 kunnen zijn.....

Na een kwartiertje rust gingen de jongens weer verder met het sterke spel maar tegen de verhouding in scoorde ZOB de gelijkmaker (1-1). Onze mannen waren even aangeslagen maar toonden karakter door meteen weer met een tegenaanval te komen. Een ingestudeerde vrije trap van Purmersteijn leverde al snel de 1-2 op.
    Wederom weer veel kansen maar de bevrijdende 1-3 bleef uit.
    En zoals altijd gebeurt het dan; de gelijkmaker viel met nog tien minuten te spelen, het werd 2-2. Nu waren de jongens echt aangeslagen maar wederom toonden de mannen hun winnaarsmentaliteit en uit een goed genomen hoekschop werd de bal op een schitterende wijze ingekopt, stand 2-3 voor Purmersteijn!!
    Met nog een paar minuten speeltijd te gaan, ging de vermoeidheid een grote rol spelen en moesten de jongens nog enkele keren hard ingrijpen. Met een paar mooie reddingen van onze sluitpost hielden we de stand vast en was het wachten op het eindsignaal van de scheidsrechter.
    Na het fluitsignaal grote opluchting en was er dan de welverdiende uitslag in het voordeel van Purmersteijn.

Het belangrijkste van deze wedstrijd was dat alle jongens voor en met elkaar speelden en dat iedereen positief tegen elkaar was. De tegenstanders die we dit seizoen gaan tegenkomen zijn meestal een jaartje ouder dan onze jongens, maar door hard en goed te trainen en vooral slim te voetballen gaan ze er komen!!

Volgende week thuis tegen de de Rijp E1 , deze jongens hebben dezelfde uitslag tegen ZOB behaald en zullen dus een geduchte tegenstander worden!