Beker voorronde competitie Purmersteijn C1 zaterdag augustus ’14

Purmerend C1 (zon)

C-junioren, C1, Groep 1 07

30 augustus 2014 12:00

Omesh Debipersad

Competitie 2014 – 2015 is weer begonnen en we starten met drie wedstrijden voor de zaterdag C1 in de bekercompetitie. De zaterdag C1 bestaat uit nagenoeg dezelfde groep als twee jaar geleden toen het als D1 speelde en het kampioenschap in de 2e divisie behaald werd. De groep die aan deze competitie is begonnen bestaat uit vijftien 2e jaars en slechts één 1e jaars namelijk Jarno Overmeer.

Volendam C1 –Purmersteijn C1              1 – 1

De eerste bekerwedstrijd werd uitgespeeld in het vissersdorp en alom bekende voetbaldorp Volendam tegen de plaatselijke amateurclub RKAV Volendam C1, die uitkomen in de 3e divisie. Onder wisselende weersomstandigheden begon de wedstrijd om 12:00 uur. Het begin was gelijk voor Purmersteijn, maar door slordigheden of onrustige passing werd nagenoeg geen kans gecreëerd. Terwijl de eerste de beste aanval van Volendam juist wel succesvol was. Eén van de aanvallers had een mooie kapbeweging in huis waarmee hij zichzelf vrij speelde waarna het afronden een koud kunstje was en de 0 – 1 achterstand op de borden kwam. De C1 moest zijn rug rechten, maar moest hiermee wachten omdat de wedstrijd onderbroken werd wegens onweer en flitsen. Na ca. 20 minuten werd de wedstrijd hervat en ja Purmersteijn nam het heft in handen. Bij een vrije trap van Luke kwam de bal via de rug van de tegenstander op het hoofd van Jarno O . De keeper wist de bal nog te keren waarna de bal voor de voeten van Jay kwam te liggen. Zijn schot werd ook nog gekeerd, maar de rebound van Luke was onhoudbaar en de terechte gelijkmaker 1 – 1 was gemaakt. Dit was tevens de ruststand.  Over de tweede helft kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Purmersteijn was beter waarbij Volendam soms gevaarlijk voor het doel kwam, maar het verhaal was dat de C1 zijn vele kansen niet wist om te zetten in doelpunten. Zelfs een terecht toegekende penalty was niet aan de C1 besteed. Het tor instinct was duidelijk nog op vakantie. Eindstand 1 – 1.

Purmersteijn C1 – de Wherevogels C1       12 – 0

De tweede wedstrijd was op een doordeweekse woensdagavond en de strijd werd aangegaan tegen de Wherevogels zaterdag C1 die hun competitie spelen in de 1e klasse. Het was een ware herkenningsslag langs en binnen de lijnen. Vele schoolgenoten of anderzijds bekende spelers spelen bij de Wherevogels. Het grote verschil in niveau waarop in de competitie gespeeld wordt werd cijfermatig redelijk goed ten uiting gebracht. Qua voetbal kon er nog veel verbetert worden. Vaak werden verkeerde keuzes gemaakt of was de passing onzorgvuldig. De uiteindelijke 12 doelpunten werden eerlijk verdeeld over de twee helften. Waar in de eerste helft de goals gescoord werden door Jay 1 - 0 (kopbal vanuit een corner van Tristan), 2 – 0 door Quincy na goed doortikken van Christ. Na wederom een corner van Tristan en gerommel in het strafschopgebied werd de 3 – 0 gemaakt door Jarno O. Bij een kans voor Taye en na redding door de keeper werd de rebound door Luke verzilvert 4 – 0. Corner vanaf links door Quincy ingekopt door Jay en verder afgemaakt door Jarno O zorgde voor 5 – 0. Jarno O zorgde met zijn hattrick voor de ruststand van 6 – 0.  De tweede helft werd met vier nieuwe spelers begonnen. Het duurde vrij lang voordat de 7 – 0 in het netje lag. Een voorzet van rechts werd keurig door Diégo binnen gelopen. Een afstandsschot van Luke zorgde voor de 8 – 0. Eindelijk wist spits Christian ook het net te vinden na een prima individuele actie 9 – 0. Ook Luke wist vandaag een hattrick te maken en de teller in de dubbele cijfers te brengen 10 – 0. Ook Miran wist na een prachtige sleep á la laudrup (voor de oudjes onder ons) voor de 11 – 0  te zorgen. Het slotakkoord was voor Diégo die de teller op 12 – 0 liet stoppen. In een beker competitie kan het maken van veel doelpunten van belang zijn. Ondanks dat het spel nog niet tot tevredenheid heeft geleid mogen de twaalf goals gezien worden als een prima stimulans om ook het spel te verbeteren.

Purmersteijn C1 – Purmerend C1           7 – 1

Afgelopen zaterdag 30 augustus werd de laatste poule wedstrijd van de beker competitie gespeeld tegen de FC Purmerend die net als Volendam uitkomen in de 3e divisie. Ook bij deze tegenstander liepen vele bekenden rond wat de strijd alleen maar leuker en interessanter maakte. Op ons mooie nieuwe kunstgrasveld werd om 12:00u afgetrapt. Eigenlijk direct na de aftrap werd duidelijk dat ook in deze wedstrijd het verschil in niveau groot zou zijn. De FC is in de eerste helft nagenoeg niet in de buurt van keeper Chess geweest. Het doelsaldo werd in de eerste helft al weer aardig opgekrikt wat begon met een fraaie steekpass van Luke op Jarno O. Met een fluwelen balaanname en dito schot werd de 1 – 0 aangetekend. Al vrij snel begon het spel beter en sneller te worden. De FC kon op een gegeven moment Purmersteijn niet meer  volgen. Een aanval over vier schijven dwars door het midden eindigde bij Taye die onberispelijk de 2 – 0 binnen schoot. Na sterk door de verdediging penetreren van Diégo kwam de eindpass bij Christian terecht. Keurig in het hoekje van het doel plofte de bal binnen voor 3 – 0. Vlak voor het rustsignaal werd nog een overtreding gemaakt op Quincy binnen het 16-meter gebied wat resulteerde in een penalty die (uiteraard) binnengeschoten werd door Luke 4 – 0. Het begin van de tweede helft begon alsof de mannen van de C1 nog met hun gedachte in de kleedkamer zaten. Purmerend wist hiervan direct te profiteren want hun eerste aanval was meteen succesvol en Chess werd voor de eerste maal gepasseerd 4 – 1. Het duurde even voordat Purmersteijn door had dat de wedstrijd al weer begonnen was. Nash was één van de nieuwe spelers die in de tweede helft in het veld was gekomen en wilde wel laten zien dat hij er zin in had. Met een mooie actie snelde hij langs zijn directe tegenstander het strafschopgebied binnen. Slechts met een overtreding kon hij gestopt worden. Wederom mocht Luke aantreden voor de penalty die weer onberispelijk binnen geschoten werd 5 – 1. Nash zat even duidelijk in een flow want samen met Taye draaide hij de verdediging van de FC even helemaal dol. De uiteindelijke voorzet werd keurig door Diégo binnen geknald voor de 6 – 1. De allerlaatste aanval liep drars door het midden waar Luke Jarno O de diepte instuurde. Het leek allemaal in slow motion te gaan maar Jarno was toch snel en sterk genoeg om zijn direct tegenstander de baas te zijn. Zijn schuiver langs de keeper zorgde voor een 7 – 1 eindstand.

Zo wordt in anderhalve week duidelijk dat we (veel) te sterk zijn voor tegenstanders die in één of twee klasse lager spelen. Dat we 20 doelpunten hebben gemaakt en slechts 2 tegen hebben gekregen. De selectie langzaam naar elkaar toegroeit en dat het spel iedere keer weer iets beter wordt. Volgende week begint de echte competitie en we kijken weer uit naar een mooi seizoen met hopelijk een topresultaat.