Beker wedstrijd Purmersteijn E3 tegen De Rijp E1

Rijp (de) E1

E-pupillen, E3, Groep 2 68

6 september 2014 10:00

Stephan Hendriks

Zaterdag 06/09 stond de bekerwedstrijd tegen de Rijp E1 op het programma voor de jongens. In de gloednieuwe mooie uitshirts zien de mannen er gelikt uit ( shirts die zijn gesponsord door de vader van Badr) werd er 10:00 uur afgetrapt op het natte gras van Purmersteijn. ( jongens houd rekening dat we ook op gras spelen, dus altijd ook voetbalschoenen met noppen mee . Op kunstgras schoenen is het veel te glad )

Bij de tegenstander liepen er toch een aantal jongens bij die erg groot waren maar dat maakte voor de jongens van de E3 niets uit. Ze begonnen meteen erg scherp en lieten het balletje weer lekker rond gaan. Als snel kwamen er kansen en niet veel later stond de 1-0 op het bord. Een mooie aanval die meteen afgerond werd. Dat is nog eens lekker beginnen zeg...
    De jongens knalden vervolgens meteen door en niet veel later lag doelpunt nummer twee in het mandje. Wederom een mooie aanval die met een beetje geluk in het doel verdween. De jongens bleven doorvechten en wilden nog voor de rust het derde doelpunt maken. Uiteindelijk kwam daar dan het derde doelpunt en wel door een eigen speler van de Rijp! Maakt niet uit ook deze doelpunten tellen. Met 3-0 de rust ingaan is lekker.

Na een lekker bekertje limonade begonnen de jongens aan de tweede helft. De Rijp voerde de druk de 2e helft meer op en onze mannen kregen het een beetje zwaarder maar door goed te blijven verdedigen kwam het niet tot tot tegendoelpunten. Uiteindelijk scoorde de Rijp de 3-1 maar de pijp was aardig leeg bij de jongens van de Rijp en dat is de grote verdienste van het goede positiespel van de jongens. Door deze overwinning zijn de jongens door naar de volgende ronde in de beker!

Nu deze week lekker trainen en het eerste competitieweekend zijn de jongens vrij en dan op 20/9 de derby tegen Purmerend E2.