De Kennmers 2 – Purmersteijn 2 3-1 (1-1)

Purmersteijn 2

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

7 september 2014 11:00

Waal, M. de

Zo, de “kop is d’r af” pleegt men dan altijd te zeggen en eerlijk is eerlijk, het viel niet tegen ondanks dat de punten in Beverwijk zijn gebleven. Purmersteijn 2 is een leuk en fris elftal dat goed voetbal probeert te spelen en liet dat afgelopen zondag bij vlagen ook zien. Het begin was duidelijk voor de Purmerenders, die 3 mooie kansen krgen, maar Daniel, Nick en Rony konden het net niet vinden. Een goede combinatie door het midden bracht Billy bijna in scorings positie, maar het kwam net een teenlengte te kort om de 0-1 op het scorebord te doen verschijnen.  Helaas moest na een minuut of 25 Quasi met een hamstring blessure het veld ruimen en dat scheelt achterin toch een slok op een borrel. Het elftal moest even door elkaar gehusseld worden en voordat het eigenlijk weer goed stond lag de 1-0 al in het net. Een onterecht, door de overigens goede fluitende scheidsrechter de Waal, gegeven vrije trap op de rand van het strafschop gebied verdween keurig via de paal langs de “vast” staande Niels. Toch lieten de “Blauw Witte Leeuwen” zich hierdoor niet van de kook brengen. Met goed voetbal werd de tegenstander weer in de eigen verdediging gedrukt en ontstonden er weer kansen, die echter net als voor de 1-0 niet benut werden. Toch viel de gelijkmaker vlak voor de rust. Het was Dwain die uiteindelijk op zijn Dwains de 1-1 op zijn naam bracht. In een actie waarbij iedereen dacht “geef die bal af”, bleef hij toch (gelukkig) zijn eigen ding doen en joeg de bal van zo’n 35 meter knetterhard in de kruizing. Een verdiende gelijkmaker was het op dat moment zeker en als Purmersteijn wat zuiniger met de kansen was omgesprongen dan had er zeker met een voorsprong gerust kunnen gaan worden. De tweede helft echter gaf een geheel ander beeld. Purmersteijn begon nog goed met een kopbal van Luca die net naast ging en een afgekeurde goal (?) van wederom Luca na een schitterend genomen vrije trap van Nick.  Helaas moesten Nick en Samir gewisseld worden en ook dat kwam de rust en de samenhang niet ten goede. Mede doordat het elfal twee maal flink door elkaar gehusseld was, kon de tegenstander de wedstrijd naar zich toe trekken. De middenvelder konden niet meer bereikt worden en afgevallen ballen waren constant voor de tegenstander. Gelukkig stond Niels (na een wat weifelend begin) zijn mannetje en ranselde een paar moeilijke ballen uit zijn heiligdom.Het duurde uiteindelijk nog tot een kwartier voor tijd voordat het doek viel. Onnodig eigenlijk, want het was klungelig balverlies op het middenveld dat de Kennemers een unieke kans bood tegen een Purmersteijn dat op dat moment al in de omschakeling stond. Via 2 tussenstations werd de bal pijlsnel bij hun spits gebracht, die geen probleem had om Niels voor de tweede maal te passeren. Vlak hierna viel ook de 3-1 via een schitterende omhaal, waarna door Purmersteijn de witte vlag gehezen werd.

Al met al een teleurstellend resultaat tegens een sterk De Kennemers, dat met 4 eerste elftal spelers over een goed team beschikt. Met een beetje meer precisie en een beetje meet gogme had hier echter zeker meer in gezeten. Toch vind ik dat het getoonde spel zeker perspectief biedt en wanneer dit team op dezelfde weg door gaat, zie ik mooie tijden aan de horizon op doemen. Aanstaande zondag zijn jullie vrij en dat geeft ons de gelegenheid om voorzichtig in te schatten wat deze 3-1 nu eigenlijk echt waard is.  Over twee weken uit tegen LSVV . Met dezelfde instelling en hetzelfde spel zie ik mogelijkheden in Zuid Scharwoude.