C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

20 september 2014 12:15

Reeker, R.F.

KFC C1zat - C1zat. 1 - 0

Vandaag als tegenstander de Kooger Football Club waarbij vooral trainer Marco revanche gevoelens had omdat hiervan vorig jaar drie keer niet gewonnen kon worden. Tevens hadden beide teams drie punten uit twee wedstrijden behaald, een wedstrijd waarbij dus veel te winnen was. Wederom met mooi weer en op het hoofdveld was het KFC die direct Purmersteijn onder druk zetten. De bewegelijke en sterke nummer 10 was meteen vanaf het begin een plaag voor de Purmersteijnse verdediging. Keeper Ches kreeg meteen in de gaten dat hij vandaag veel te doen zou krijgen. Na tweemaal goed reddend op getreden te hebben moest Ches toch het hoofd buigen na een strak schot van dezelfde nr. 10. Een op dat moment terechte achterstand van de C1-boys 1 - 0. Langzaam aan begon de C1 toch ook het andere doel aan te vallen. En begon ook de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Dit begon met een pietluttige gele kaart voor de keeper van KFC na een handbal bij een uittrap, alsof die jongen dit expres doet ??? De vrije trap leverde helaas voor de boys niets op. Uiteindelijk bleef de teller van gele kaarten in de eerste helft stoppen bij 5 en de stand bij 1 - 0.
    In de tweede helft moest er iets veranderen bij Purmersteijn als ze nog punten mee wilden nemen uit Koog ad Zaan. Te beginnen met meer strijd en een hogere zuiverheid in de passing. Mede door de wissels was het team flink door elkaar gehusseld, maar dit resulteerde er wel in dat het spel zich afspeelde op de helft van KFC. Dit resulteerde er ook in dat er kansen kwamen. Afstandsschoten waar de keeper ternauwernood redding wist te brengen en helaas niemand van de rebound kon profiteren. Helaas werd het spel te vaak onderbroken door de scheidsrechter die het nodig vond om zijn stempel te verlengen en de gele kaarten saldo te verhogen met 7 stuks. De druk en enthousiasme van de boys werd hierdoor mede gesmoord en zorgde ervoor dat er aan de stand helaas niets veranderde. De C1 hierdoor na deze vechtwedstrijd met lege handen terug naar Purmerend. Weer geen gewonnen wedstrijd tegen KFC voor trainer Marco. Laten we de thuiswedstrijd dan in ieder geval wel winnend afsluiten.
    Drie gespeeld en drie punten, de start van de competitie is wel eens beter geweest, maar niet getreurd. Met de kwaliteiten die aanwezig is binnen deze groep komen de punten vanzelf. Blijf geloven in jezelf. Op naar volgende week de thuiswedstrijd tegen fc Urk.