7'

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 07

20 september 2014 10:15

E Blakborn

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen ZOB op het programma. We hadden nog een rekening openstaan ivm met de zogenaamde stunt tegen Volendam. De mannen van ZOB moesten met 8-0 winnen van Volendam om ons voorbij te gaan in de beker poule. We zijn met een aantal spelers gaan kijken en zagen daar een aanfluiting voor het voetbal. De scheidsrechter van ZOB en Volendam deden er alles aan om ZOB te helpen. Ze wonnen met 10-1.

We waren dus gebrand om ze vandaag in de Competitie pijn te gaan doen. We hadden donderdag scherp getraind en we wisten precies hoe ZOB zou gaan spelen en op wie we onze pijlen moesten gaan richten. Ramon beton zou die vervelende nummer 7 aanpakken en hem geen meter geven en Danny en Souhail zouden de nummer 9 Raoul Brouwers aanpakken. Vanaf minuut 1 stonden de leeuwen van Purmersteijn zeer geconcentreerd te voetballen en kwamen zeer verdiend op een 2-0 voorsprong. Door de mist was het erg glad op het hoofdveld en daar hadden vooral de keepers last van. ZOB maakte met een gelukje de 2-1 en door hulp van een scheidsrechter ( de zelfde meneer als tegen Volendam) die een vlag van de grensrechter totaal niet wilde zien en een doelpunt gaf wat dik buitenspel was aan ZOB.

Ricardo Texel onze nieuwste aanwinst mocht al na 20 minuten zijn debuut maken in de C2. Vanaf minuut 1 deed hij precies wat van hem verwacht werd druk zetten gretig verdedigen en de bal door kaatsen aan de spitsen. Na de rust hadden wij in de kleedkamer de mannen op scherp gezet en moest het nu gaan gebeuren. Om het middenveld niet te verzwakken hadden we een tactische truck bedacht om onze spits naar de buitenkant te halen en een middenvelder die niet de snelheid heeft om de snelle aanvallers van ZOB te stoppen in de spits gezet. We begonnen weer erg goed en na een prachtige actie van Ricardo ronde hij prachtig af hoog in het doel. Wauw dat is een debuut zeg scoren in je eerste wedstrijd van de C2. Purmersteijn ging door en de goals kwamen er vanzelf. Onze top scorer Sujan liet er geen gras over groeien en prikte er totaal 5 in en Ricardo zelfs zijn 2 goal. Helaas door een paar mindere momentjes prikte ZOB er toch nog 3 goals mee. Dat is ook het enige smetje dat we te simpel goals weg geven.

De spits van ZOB had geen leuke tegenstander aan Ramon Beton Jonk, en Raoul Brouwer al helemaal niet mede door Danny En Souhail. Ayoub speelde een puike 2 helft en stond goed zijn mannetje op de rechts half.

Ik wil als coach de hele selectie een groot compliment geven voor jullie inzet passie en strijd. Jullie hebben terecht de 3 punten meegenomen uit de Beemster.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.