Scheidsrechter

Nouamani, M.

Accommodatie

Onbekend

Dit was nu weer eens zo’n wedstrijd waarvan je je na afloop afvraagt hoe je deze in hemelsnaam hebt kunnen verliezen. Voeballend waren we veel beter, terwijl de tegenstander het van fysiek spel moest hebben. Niet dat het een schop partij was, want daar was absoluut geen sprake van, het probleem zat hem in het feit dat onze jonge en relatief onervaren ploeg geen weerwoord had tegen deze veel slimmere tegenstander. Als het dan op een gegeven moment niet mee zit en er staat niemand op om de ploeg er overheen te sleuren, dan kun je zomaar tegen zo’n nederlaag oplopen.

Helaas werd deze wedstrijd op het kunstgras gespeeld, waarmee we ons zelf al voor de wedstrijd te kort deden. De meeste van onze tegenstanders spelen op nepgras, terwijl wij nog over mooie echte gazonnen  beschikken. Onze opponenten hebben er vaak een broertje dood aan om op deze onberekenbare velden te spelen.  Om echter onbegrijpelijke redenen had de een ander team de voorkeur gekregen om op het mooiste hoofdveld uit de omgevingte spelen. Na afloop hoorde ik dat dit was vanwege het feit dat het veld gespaard moest worden. Logisch als het het hele week geregend zou hebben, maar nu volkomen onzinnig. Weg voordeel, weg ambiance

Toch gingen jullie goed van start en zeker in het begin werden er enkele venijnige spelden prikken uitgedeeld. Helaas konden we dit niveau niet vast houden en in 10e minuut viel de 0-1. Klungelig verdedigen bood de “stienegooiers” een unieke gelegenheid om de score to openen welke ze ook met beide handen aangrepen. Soms moet er rigoureus worden ingegrepen en op technische hoogstandjes in de verdediging wordt vaak geen prijs gesteld. In plaats van lering te trekken uit deze fouten stapelden zij zich daarna nog op en mochten we van geluk spreken dat de score niet verdubbeld werd. Onnodig allemaal en zo zie je maar weer dat wanneer een ervaren verdediger als Quasi er niet is, dit grote gevolgen kan hebben. Er is dan te veel onrust in de verdediging omdat er niet voor de simpele oplossing gekozen wordt. Toch werd de draad weer opgepakt en het was Nick Koopman, die eerst nog de paal had geraakt, de 1-1 liet aantekenen. Met deze stand brak ook de rust aan.

Met goede moed begonnen de Blauw Witte Leeuwen aan het tweede deel van de wedstrijd en het was bijna gelijk al raak. Luca kreeg een hoge bal schuin voor het doel, maar in plaats van gelijk te schieten of te koppen, probeerde hij de bal over zijn tegenstander heen te wippen. Zijn actie stierf echter in schoonheid en weg was de kans. In de 50e minuut was het weer raak. Alsof er geen lering was getrokken aan wat er in het eerste bedrijf fout was gegaan, werd er weer eens een onnodige idviduele actie ingezet met als resultaat balverlies. Pijlsnel omschakelen bracht een tegenstander binnen “ no time” oog in oog met Roy die zijn goede optreden helaas geen vervolg kon geven. Niet lang daarna wederom klungelig optreden in het centrum van de verdediging en de bal lag voor de derde keer in het net. Vanaf dat moment was het genant om te zien hoe sommige spelers het hoofd lieten hangen en het was aan de onnauwkeurigheid van onze tegenstander te danken dat de stand niet nog verder op liep. Gelukkig herpakten jullie je en het was Samir Jabri die vanaf 11 meter, na een door de uitstekend fluitende sheidsrechter Nouamani  terecht gegeven strafschop,  de achterstand verkleinde. De resterende 13 minuten bleken te kort om een verdiend punt uit deze wedstrijd te slepen al deden er zich nog wel wat hachelijke situaties voor het doel van de “uilen”voor.

Na negentig minuten met bij vlagen goed , maar ookte  vaak klungelig voetbal stonden we met lege handen en in plaats van naar de eerste plaats te kijken, zien we nu de rode lantaarn drager in de verte op doemen. Aanstaande zondag gaat dit scenario allemaal werkelijkheid worden, want dan zal er in IJmuiden moeten worden aangetreden tegen de nummer laatst.  Stormvogels heeft nog geen enkel punt behaald, maar gezien de uitslagen tegen sterke tegenstanders wordt dit geen wedstrijd die zo maar even gewonnen zal worden. Er zal zondag uit een ander vaatje getapt dienen te worden dan gisteren. Dat dit kan weet ik, jullie kunnen goed voetballen, maar wanneer spelers niet bij de les zijn, kan het kwartje zo maar de verkeerde kant op vallen. Toch heb ik er vertrouwen in dat jullie zondag een goed resultaat gaan neer zetten. Ik heb er weer vertrouwen in.