Ezingerweg 58 A
    7943AZ
    MEPPEL
    tel. 0522-253810

Vandaag stond de reis naar Meppel op het programma voor de wedstrijd tegen Alcides.  Ondanks de trip van 165 km enkele reis zat het bussie aardig vol, echter liet een aardig deel van de vijfde colonne verstek gaan. Maar oud-bestuurslid dhr Prins was aanwezig om de honneurs om bestuurlijk vlak waar te nemen. Aangekomen in Meppel merkten we dat de toeschouwers van deze club ook de kachel en banketstaaf prefereerden boven een pot voetbal deze dag.

Voor aanvang van de wedstrijd moest er nog flink gesleuteld worden aan de opstelling, wegens wederom veel geblesseerde en zieke spelers deze middag. Het is voor de staf in ieder geval een prettig gegeven dit jaar, dat de selectie dusdanig breed is. En verder waar nodig aangevuld kan worden uit een talentvolle Onder-23 groep. Bij het fluitsignaal was er het terugkerend ritueel de laatste weken, met een inzakkend Alcides dat vorige week bij de rust al tegen een 0-4 achterstand aan keek. Deze mannen kozen eieren voor hun geld en besloten vanuit een verdedigende strategie de wedstrijd aan te vangen en vanuit daar met snelle counters om te schakelen en Purmersteijn te verassen.

Het was de 14e minuut waarin Purmersteijn zijn eerste kans kreeg, met een mooie voorzet vanaf rechts en ingekopt door Younes Oulhou. Maar deze kopbal had te weinig kracht om Alcides pijn te doen. Drie minuten later was het wel raak. Uit een mooi aangesneden vrije trap van Rachad Madi kopte dezelfde Younes de bal schitterend in met een hoge moeilijkheidsgraad, want hij deed dit met beide ogen dicht zo op de foto te zien. De voorsprong was er en met de 0-1 op het bord liet Purmersteijn de touwtjes iets vieren. Hierdoor kregen de mannen uit Meppel weer wat kansjes door hard te werken, echter was het allemaal te voorspelbaar van Meppelse kant. Aangezien de wingbacks, zoals dat zo mooi heet tegenwoordig, bij beide partijen een atv-dag hadden, speelde het spel zich vooral af op het middenveld en daar bleef Purmersteijn de bovenliggende partij. De tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar was iedereen aan Purmersteijn-kant beducht voor de gelijkmaker. Echter kon keeperstrainer Goran Moric constateren dat zijn pupil Van Santen vandaag de kleding ongewassen weer terug de kast in kon leggen en bijna niet getest werd deze dag. Uiteindelijk duurde het tot de 90e minuut dat de wedstrijd definitief in het slot ging, nadat Romano Castelo da Silva de bal heerlijk inschoot na een prima voorzet van de teruggekeerde Genairo Promes. De 0-2.

Na het laatste fluitsignaal van het prima leidende trio deze middag, gingen de doppen van de flessen en beleefden we met de drie punten in de tas een heerlijke twee uur durende terugreis.

Aankomende zondag staat de kraker tegen SJC op het programma en hopen wij de toeschouwers weer in grote getale te ontvangen op het bordes, waar na de wedstrijd het geheel opgefleurd gaat worden door DJ Jacki en een zanger. Dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop en waar teruggekeken kan worden op de eerste helft van het seizoen met leuk en aantrekkelijk voetbal. Maar willen de mannen nog verder verrassen in de rangschikking. We doen in ieder geval mee voor de bovenste plaatsen. We can come an end!