1442CS
    PURMEREND
    tel. 0299-423335

Opstelling

Na de nederlaag tegen Westlandia vorig weekend, en de bekerwinst doordeweeks op CSW, stond vandaag de derby tegen de Zouaven op het programma. De ploeg uit Grootebroek pakte vorige week knap de drie punten tegen Hollandia. Dit deden ze door veel inzet ten toon te spreiden, en dat was vandaag niet anders.
    Purmersteijn begon de wedstijd met verschillende positiewisselingen door blessures en griep. De start was zoals voorspeld door trainer El Bouziani, met een inzakkend Zouaven en een spelmakend Purmersteijn. De bal rond laten gaan in een hoog tempo, wisselen van kant was het divies om zo een gaatje in de defensie van Zouaven te forceren. Dit lukte aanvankelijk wel met een mooie voorzet vanaf rechts in de 10e minuut waar Milan zijn voet net niet goed tegen kon krijgen om de 1-0 op het bord te zetten. In de 12e minuut moest Rowan, zonder dat er een tegenstander in de buurt was, het veld verlaten met een hamstringblessure en werd vervangen door Younes Oulhou. Purmersteijn moest beducht zijn op de counter van de Zouaven, deze vond wel plaats in de 15e minuut. Een prima bal van de rechtsback die hem achter Senna neerlegde, en zo de buitenspeler in stelling bracht en vervolgens 1 op 1 Nick probeerde te verschalken, maar deze redde weer prima. In de 16e minuut was het dan toch raak voor Purmersteijn, een goedlopende aanval werd mooi afgerond door Mircle Elstak 1-0. Het ijs leek gebroken na deze goal, niks was echter minder waar, de mannen uit Grootebroek stroopten de mouwen op en zochten het randje steeds verder op, dit resulteerde in een overtreding die rijp was voor een pingel voor Purmersteijn, maar de scheidsrechter wuifde deze weg. In de 30e minuut een aanval van de Zouaven over rechts werd knap voorgegeven maar overgekopt. In de 35e minuut dacht een speler van Zouaven ik loop naar maar eens  door op Senna, zodat deze verder de wedstrijd moet uitspelen met zijn andere hand als mitella. Na een afgeslagen hoekschop door de verdediging van Zouaven probeert Senna van een metertje of 40 de bal ineens op doel te schieten maar deze werd tenauwernood door de keeper over de lat getikt, wat tevens het laatste wapenfeit was van deze eerste helft.

Na de thee begon de tweede helft meteen fel en kreeg Purmersteijn rand 16 meter een vrije trap maar deze werd te slap ingeschoten en verwerkt tot hoekschop. In de 50e minuut volgt er weer een pittige overtreding op de benen van Mircle en waar iedereen op een penalty rekende, dacht de scheidsrechter daar heel anders over. In de 53e minuut werd een knappe voorzet vanaf links voorlangs geschoten door Thomas. Door snel druk te zetten probeerde Purmersteijn steeds de tweede bal te veroveren, wat ook deels lukte echter was men te gehaast bij balbezit. Doordat er bij Zouaven vandaag niet meer inzat dan hard te werken, bleef het een rommelig schouwspel met veel emoties. Dit nam echter niet weg dat Purmersteijn de bovenliggende partij was, en de kansen zich bleven voordoen om een grotere uitslag neer te zetten op het scorebord. Het duurde tot de 60e minuut waar de volgende overtreding rood betekende voor een Zouaven speler en die kon vertrekken. Ook met 10 man was het niet vanzelfsprekend dat Purmersteijn al de drie punten in de tas had. Zouaven bleef strijden voor een beter resultaat, zelfs nog toen de tweede man met rood van het veld gestuurd werd. In de tussentijd werden beide Purmersteijn trainers op de bon geslingerd. Er deden zich weer hachelijke momenten voor bij het doel van Zouaven, maar niet met het gewenste resultaat,  wederom werd een loepzuivere penalty Purmersteijn onthouden en bleef de stand ongewijzigd. Het duurde tot 86e minuut voordat de apotheose zich voor het doel van Purmersteijn voordeed, een prima aanval over links van de Zouaven werd mooi teruggelegd en goed ingeschoten, maar door twee prachtige redding van onze eigen Toren van Hoorn Nick van Santen bleef de verdiende 1-0 op het scorebord. Na 90 minuten was er 1 ding duidelijk, waar we vorig jaar dit soort wedstrijden gelijk speelden of toch uiteindelijk verloren, zijn we nu alweer een paar stappen verder en blijven de punten aan de van IJsendijkstraat.

Gefeliciteerd mannen volgende week de wedstrijd bij Alcides (Meppel) weer succes. Supporters geef je snel op er zijn nog een beperkt aantal plaatsen in de bus.