1442CS
    PURMEREND
    tel. 0299-423335

Opstelling

Vandaag stond de zes punten wedstrijd tegen SJC uit Noordwijk op het programma. We moeten echter teruggaan naar april 2018 toen de overwinning voor de laatste keer in ons voordeel uitviel.  Voor Purmersteijn was de mogelijkheid om de top drie binnen te sluipen, en voor SJC bij verlies was het voor de winterstop afhaken geblazen. Voor aanvang van de wedstrijd was de opening van de nieuwe bestuurskamer/sponsorruimte. Tevens is deze ruimte uitgerust met een video analysesysteem die gebruikt gaat worden  als hulpmiddel om het spel voor zowel jeugd als senioren op een hoger niveau te krijgen. Complimenten voor de mensen die dit de afgelopen tijd gerealiseerd hebben.

Vanaf het fluitsignaal was het al snel duidelijk dat Purmersteijn vandaag het spel wilde dicteren en liet veelvuldig de bal van links naar rechts gaan. Beide ploegen realiseerde zich echter wel de status van elkaar, en SJC liet toch wel zien dat het een geslepen ploeg was met een aantal ervaren spelers op dit niveau. Het spel golfde op en neer waarin Purmersteijn meer in balbezit was maar niet echt gevaarlijk kon worden en het de eerste 20 minuten niet verder kwam dan een paar speldenprikken. In de 22e minuut diende zich de eerste serieuze aanval met een mooie crossbal vanaf rechts gegeven door Nathan Sibilo, die vervolgens pan klaar neer werd gelegd voor Mylan Polman om in te schieten, echter deze aanval liet bij de afronding  te wensen over.
    De volgende aanval diende zich niet veel later aan, waarin de bal prima achter de verdediging van SJC werd gelegd, alleen kwam Mylan Polman een teenlengte tekort om deze af te ronden. SJC zat echter ook niet stil en zocht veelvuldig de aanval over de rechterkant maar kon tot de 40e minuut goed in bedwang worden gehouden. Inmiddels diende zich de 42e minuut waarin de keeper van SJC de bal ver in de doelmond probeerde te krijgen, dit bracht het nodige gevaar waardoor onze Nick van Santen zich bijna vergalopeerde en over de bal heen trapte, maar echter met de hulp van Senna den Dunnen het gevaar kon neutraliseren. De daaruit volgende korte corner bracht echter wel problemen. De bal werd teruggelegd naar de inkomende middenvelder Mark Turk en stonden we niet goed opgesteld, het daaropvolgende schot verdween prachtig vanaf een meter of 30 richting linkerbovenhoek. Vlak na deze goal klonk het rustsignaal en konden de volgende toppers uit de jeugd zich melden om te strijden om de penaltybokaal. Vandaag werden er 24 WK ballen geschonken voor de jeugd door Peter Rossner van Albert Heijn filiaal Edam. Bedankt hiervoor.

De aanvang van de tweede helft liet toch een ander spelbeeld zien dan de eerste. Waar de wedstrijd redelijk vlak was en Purmersteijn het meeste balbezit had maar omdat dit ook door SJC werd toegelaten, hadden de mannen uit Noordwijk vanaf het fluitsignaal in de tweede helft niks meer in te brengen en moesten ze de bal wel aan Purmersteijn laten. In hoog tempo werd de aanval gezocht en kon SJC er alleen maar achteraan lopen. In de 47e minuut een mooie aanval over rechts via Timo Polman werd bij de eerste paal ingeschoten maar het vizier stond niet op scherp . Twee minuten later een goed schot van Thomas Schaap maar scheerde helaas over de lat. In de 57ee minuut wederom een goede aanval maar ook hier miste we de preciesie om het gelijk te trekken. Purmersteijn moest echter beducht zijn op de counter want dat was waar de mannen uit Noordwijk alleen nog maar aanspraak op mochten en konden maken. Het spel golfde op en neer, maar het golven kwam meer doordat Purmersteijn weer de bal kon ophalen nadat deze wederom diep werd gespeeld en Purmersteijn weer kon beginnen met een nieuwe aanval terwijl de klok al aardig aan het doortikken was richting einde wedstrijd. De witte leeuwen bleven vechten voor elke bal en probeerden met verzorgt voetbal om ieder geval een puntje uit het vuur te slepen maar helaas in de 87e minuut maakte de laatste counter in de omschakeling de beslissing in de wedstrijd en lag de 0-2 in het mandje.

Het zegt iets over de ploeg dat er zelfs in blessuretijd werd doorgestreden voor een treffer en dat lukte in 95e minuut waarin Mylan Polman de 1-2 maakte. Na deze goal floot de prima leidende hr Jensch bijgestaan door zijn assistenten deze verder sportieve wedstrijd af, en feliciteren wij de mannen uit Noordwijk .
    Misschien wat teleurgesteld over de uitslag maar we kunnen concluderen dat we een prima eerste seizoen helft hebben gedraaid, met attractief voetbal en regelmatig inpassen van spelers onder 23. Chappeau. We gaan even bijtanken en genieten van de kerstdagen, waarna we volgas de tweede seizoenshelft ingaan om de druk weer op te voeren richting de koppositie.