Rijksstraatweg 14
    9752AD
    HAREN GN
    tel. 050-5268797

Na vorige week tegen laagvlieger Heino al een waarschuwing te hebben gehad dat je deze competitie niets voor niets krijgt, en uiteindelijk met een kleine overwinning deze wedstrijd over de streep kon trekken, was het vandaag de beurt tegen Be Quick om te laten zien dat we wakker waren.
    Op zaterdag had onze Onder-17 een mooie overwinning gepakt in Groningen, dus het zou mooi zijn als de boys van het 1e dit konden herhalen. Om 10.15u vertrokken we richting Groningen met een bijna volle bus, aangezien de vijfde colonne had gekozen voor een verblijf in onze eigen kantine, om de wedstrijd via livestream mee te maken. Echter deze was geblokkeerd, zodat de mannen de wedstrijd moesten volgen op een transistorradio onder het genot van een bak koffie. Volgende keer gewoon weer mee mannen😄. Na twee uur en vijftien minuten in de bus te hebben gezeten arriveerden we in het Esserbergstadion. De naam klinkt mooier dan het veld was maar dit terzijde, hier hebben alle spelers mee te maken. Be Quick is een middenmoter maar heeft een prima ploeg en staat te laag op de ranglijst, dit zou later deze middag blijken.

Bij een zege vandaag en een wat minder resultaat van HBS zou Purmersteijn de koppositie over kunnen nemen. Maar Purmersteijn begon slap aan de wedstrijd en na 18 minuten viel de eerste goal voor Be Quick. Na een diepe bal werd deze goed afgerond door Van Kooten. We waren nog geen zes minuten verder en Nick kon voor de tweede keer de bal uit het netje halen deze middag. Het leek tot op dit moment dat we overal te laat waren en er te slap werd ingegrepen in de duels. Gelukkig kon Mylan Polman 10 minuten later de aansluitingstreffer maken door alert te zijn,  na een vrij trap van Thomas Schaap, en netjes binnen te schieten. Zo hadden we nog een klein uurtje voor de boeg om de gelijkmaker op het bord te krijgen, dus de supporters die wel mee waren gingen met vertrouwen richting de kantine in de rust.

Het duurde tot een kwartier in de tweede helft voordat Purmersteijn echt het initiatief pakte, maar voordat dit gebeurde kwamen we nog goed weg door een bal op de paal van Be Quick en bleven we zodoende in de wedstrijd. Purmersteijn probeerde via combinatievoetbal door de verdediging te snijden maar deze strandde steeds in schoonheid of we kwamen net een teentje te kort. Een mooie vrij trap van Rachad Madi werd netjes door de keeper over de lat getikt en een schot van Thomas Schaap werd netjes gepareerd. De tijd tikte aardig weg richting einde wedstrijd en we moesten beducht zijn voor de tegenstoot die er dan ook kwam, maar keurig gepakt werd door Nick van Santen. We zijn intussen in de 90e minuut beland waarin een overtreding wordt begaan op Nathan door de aanvaller van Be Quick. Hierop maakte Nathan met een kleine borstgroet duidelijk dat hij hier niet van gediend is. De scheidsrechter en de grensrechter aan die kant van het veld traden keurig op waar hij beide kemphanen een gele kaart voor tovert. Je zou zeggen dat het hierbij gedaan was, maar de assistent aan de andere kant dacht hier anders over en appelleerde op 62 meter afstand diagonaal gemeten naar de arbiter die zijn verhaal ging beluisteren. Na het horen van zijn verhaal besloot deze een rode kaart te trekken wegens vermeend schoppen door Nathan. Hierdoor ontstond er wat tumult in deze verder uiterst sportieve wedstrijd en besluit de scheidsrechter een kleine afkoelingsperiode in te lassen. De laatste vier minuten na de hervatting brengen geen verandering meer in de stand en behaalt Be Quick vandaag een verdiende overwinning op de mannen uit Purmerend. Vandaag was het even minder en zoals de uitslagen elke week laten zien, loopt elke ploeg hier dit seizoen weleens tegen aan. En dus blijven we aardig meedoen bovenin.

Aankomende zondag is de bekerwedstrijd thuis om 14.00u tegen SV Hoofddorp en hopen we de supporters weer allemaal te verwelkomen op ons sportcomplex aan de Van IJsendijkstraat.