2263SX
    LEIDSCHENDAM
    tel. 070-3277215

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Na vorige week de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Velsen in de slotminuten te beslissen, stond vandaag de kraker en zes punten wedstrijd tegen RKAVV op het programma. De laatste keer dat deze ploeg tegen een thuisnederlaag aanliep was op de kop af 16 maanden geleden, zodoende kwamen de mannen uit Leidschendam vol zelfvertrouwen aan de aftrap.

Na het fluitsignaal van arbiter Kaper, was het aftasten geblazen en moesten de teams uitvinden welke strategie bedacht was deze middag om de overwinning uit het vuur te slepen. Purmersteijn kwam wat beter uit de startblokken wat resulteerde in de 0-1. Na 11 minuten werd een boogbal over de achterste linie gelegd en controleerde Younes Oulhou de bal op schitterende wijze, om vervolgens de twijfelend uitkomende keeper netjes te verschalken en zo de openingstreffer op het bord te zetten. Het was een heerlijke opsteker en werd uitbundig gevierd door de meegereisde supporters en zou een voorbode zijn voor een spannende wedstrijd tussen de twee topteams in deze competitie. Na de 0-1 was het de beurt aan RKAVV om uit hun schulp te kruipen en zocht met verzorgd voetbal steeds meer het doel van Purmersteijn op. Maar het vizier stond niet op scherp. Hierdoor ging de bal een aantal malen over de lat, maar het was uiteindelijk niet zo gevaarlijk als het leek omdat dit de lat van de ballenvanger betrof en Purmersteijn zodoende, ondanks het RKAVV overwicht, redelijk makkelijk overeind bleef gedurende de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft ging de thuisploeg verder met de druk op te voeren om de gelijkmaker te forceren en Pumersteijn bleef loeren op een foutje om zo in de omschakeling de 0-2 te forceren. In de 54e minuut kwam jammer genoeg dan toch de gelijkmaker op het bord en werd de bal prachtig ingeschoten en viel buiten het bereik van Nick in de verre hoek. Het zou nog een lang half uurtje worden om de wedstrijd over de streep te trekken. Meteen na deze goal kreeg Rachad een mooie kans maar deze werd gestopt. RKAVV kreeg ook zijn kansjes en bleef de aanval zoeken op jacht naar de tweede. Maar door de tomeloze inzet van de blauw-witte leeuwen bleven we op een afgekeurde goal na overeind. De wedstrijd naderde het einde en konden we volgens de Purmersteijn aanhangers het punt koesteren, maar daar dachten de mannen in het veld anders over. In de 94e minuut zette Purmersteijn nog een laatste keer aan en vanuit een heerlijke pass van Joey Mers maakt Luca Gilliot vanuit het niets de niet verwachte maar oh zo lekkere 1-2 van deze middag. Nog was het niet klaar en de mannen van RKAVV probeerden met een laatste inspanning toch nog de 2-2 op het bord te krijgen. Maar gelukkig in de laatste hectische minuten, waarin Ufuk en een speler van RKAVV konden vertrekken met beiden een rode kaart, floot scheidsrechter Kaper af en konden we constateren nadat de stofwolken waren opgetrokken, dat er nog steeds 1-2 voor Purmersteijn op het bord stond.

Vandaag is er een overwinning behaald door een teamprestatie neer te zetten en met enorme wilskracht is deze  tot stand gekomen tegen één van de best voetballende ploegen van deze divisie. Chappeau mannen! Volgende week de wedstrijd thuis tegen Heino en met deze spirit moet het lukken om ook deze wedstrijd tot een goed resultaat te brengen.