2671NZ
    NAALDWIJK
    tel. 0174-626638

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Vandaag stond de kraker tegen Westlandia op het programma. Op het mooie complex van deze club, maar in de stromende regen werden de degens gekruist met de degradant uit de 3e divisie van vorig jaar. De statistieken waren goed voor Purmersteijn met de 4 mooie overwinningen in even zoveel wedstrijden.
    Vanaf het fluitsignaal liet Westlandia meteen zien dat het zich niet gewillig over de knie laat leggen en begon fel druk te zetten, helaas starte Purmersteijn slap en ongeconcentreerd. Voordat er drie minuten op de klok stonden kon Nick de bal uit het doel halen, na een mooie aanval over links werd de bal goed teruggetrokken en met behulp van de uitglijdende verdediging keurig afgerond door Kai Verbeek. 1-0. Na deze 1-0 was het de beurt aan Luca op de keeper te testen, maar zijn inzet was te slap om deze zenuwachtig te laten worden. Uit een schot van Rachad moest hij vervolgens wel alle zeilen bijzetten om deze te stoppen. Het was al in de negende minuut toen het volgende doelpunt viel, Purmersteijn stond wederom niet goed op het middenveld en de 2-0 werd van dichtbij ingetikt door de spits van Westlandia 2-0.
    Waarna iedereen dacht dat de koppies van Purmersteijn naar beneden gingen werd er echter uit een ander vaatje getapt en de mouwen gingen omhoog. Niet dat de kansen zich achter elkaar opstapelden, maar het veldoverwicht werd voor Purmersteijn en Westlandia moest achteruit. In de 45e minuut was het dan wel raak, een vrije trap van Thomas werd na terugkoppen van Marlon Amakwah,  door Rachad Madi ingekopt bij de tweede paal en bracht ons weer in de wedstrijd 2-1.

De start van de tweede helft was als het eind van de eerste. Purmersteijn in hoger tempo op zoek naar de gelijkmaker. Het duurt tot de 61e minuut waarin Purmersteijn een toegekende vrije trap op randje 16 mocht nemen. Wederom uit een dood spelmoment en het veranderen van richting van de bal,via de tegenstander schiet Thomas Schaap keurig de 2-2 in. Aan het spelbeeld te zien leek het erop dat Westlandia op de knieën ging en werden verder onder druk gezet op zoek naar de 2-3. Niks was echter minder waar, in de 65e minuut lijdt Purmersteijn knullig balverlies op het middenveld en in de daarop volgende omschakeling van Westlandia had Purmersteijn geen antwoord en verschalkte spits van Uunen onze Nick van Santen 3-2. Met nog 25 minuten te gaan en weer een achterstand recht Purmersteijn nog 1x de rug en zet alles op alles om een gelijkspel uit het vuur te halen. Met het snel rond laten gaan van de bal en daarbij behorende positiewisselingen gaat Purmersteijn op zoek naar de gelijkmaker. Dit levert enkele hachelijke momenten op voor de goal van Westlandia. De eerlijkheid gebied me echter te zeggen dat het vizier vandaag niet op scherp stond, waar dit eigenlijk gewoon doelpunten behoren te zijn. Ook na veranderen van het spelsysteem in de laatste 10 minuten, met het spelen van de lange bal, brengt geen verandering meer in de stand. Na 90 minuten kwam het fluitsignaal van het prima leidende trio de heren van der Vaart-Sangers-Laouhaichi. Wij feliciteren Westlandia en kunnen we vandaag concluderen dat Purmersteijn zich vandaag tekort heeft gedaan in een periode van de wedstrijd door gebrek aan scherpte en eigen fouten. Op naar de volgende wedstijd aankomende dinsdag voor de beker tegen CSW waar weer vertrouwen gaan tanken voor de derby aankomende zondag tegen De Zouaven.