2406LD
    ALPHEN AAN DEN RIJN
    tel. 0172-492774

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Afgelopen zondag speelde de equipe van Mo el Bouziani de uitwedstrijd  tegen Alphense Boys. Op deze regenachtige zondagmiddag lieten de ploegen direct vanaf de aftrap zien wat de intenties waren. Na de nederlaag van vorige week,  door in te zakken tegen Hollandia, probeerde de mannen uit Alphen vandaag hoog druk te zetten. Purmersteijn daarin tegen was hiervoor op zijn hoede en voetbalt zich daar vanaf het begin knap onderuit. Al in de tweede minuut resulteerde dit in een speldenprik vanaf de rechterkant door Timo Polman, gevolgd in de zevende minuut met een mooie pass vanaf rechts door Hicham Lechkar, waarbij de bal doorgekopt wordt door de Alphense verdediger, en vrij ingeschoten kan worden door Thomas Schaap. 0-1.
    In de negende minuut komt Mircle Elstak 1 op 1 met de keeper maar had hier zijn vizier niet op scherp staan en mist deze mooie kans op de 0-2. Drie minuten later wordt de Alphense verdediging wederom verrast door het snelle  spel van de Purmersteijn aanvallers, en ook hier strandde de aanval in schoonheid. Vanaf de vijftiende minuut in de eerste helft gaat de storm wat liggen en kreeg Alphense Boys door veel inzet en duels een kans vanuit een foutieve pass van Purmersteijn. Vanaf links word de bal prachtig laag aangesneden en goed ingeschoten door inkomende aanvaller, echter wordt de bal even zo mooi uit de hoek gehaald door Nick van Santen. Het duurt vervolgens tot de 43e minuut waarin een Alphense aanval wordt afgevlagt wegens vermeend buitenspel. In de de daaropvolgende aanval wordt Thomas Schaap onregelmentair gestuit, na wat later bleek via de videobeelden net buiten het strafschopgebied,  echter was de scheidsrechter een andere mening toebedeeld en wees na overleg met zijn assistent gedecideerd naar de stip. Na wat tumult schaarde Hicham zich achter de bal en schoot deze onberispelijk in 0-2 rust.
    Nadat de hitte was bekoeld, start de tweede helft waarin vanaf het begin Purmersteijn weer het spel dicteerde, met prima combinatie voetbal. Hieruit volgde behoorlijk wat kansen echter duurde het tot de 64e minuut voordat Younes Oulhou het mandje wist vinden en Purmersteijn op een welverdiende 0-3 voorsprong weet te brengen. Verder dan dit laatste doelpunt kwam het deze middag niet  waar echter wel de mogelijkheden voor waren. Ook Alphense Boys kon hier verder niks meer aan veranderen qua mogelijkheden en zodoende moest  keeper Nick van Santen zich de tweede helft warm houden met rek en strekoefeningen in zijn eigen strafschopgebied. Eindstand 0-3.
    Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte op het programma en hopen u in grote getale te verwelkomen op ons sportcomplex aan de van IJsendijkstraat.

Opstelling: Nick van Santen - Timo Polman (76) - Nathan Sibilo - Üfuk Ulker (76)- Joey Mers - Rowan Meijer - Thomas Schaap (46) - Mircle Elstak - Hicham Lechkar - Luca Gilliot (61) - Rachad Madi

Wissels: Niels Post - Floris Coffeng (46) - Younes Oulhou (61) - Jordy Beekhof (76) - Senna den Dunnen (76) - Marlon Amankwah