1442CS
    PURMEREND
    tel. 0299-423335

Opstelling

Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. En ondanks dat de wedstrijd qua stand niet de moeilijkste leek op papier, moet je altijd afwachten hoe het team uit de winterstop komt, ondanks de twee winstpartijen tegen IVV en De Dijk in de oefenwedstrijden. Al snel was duidelijk dat de enige die een paar kilootjes aangekomen was, de razende reporter zelf was en dat de mannen van Purmersteijn superfit aan de start verschenen.

Ondanks dat er  zeven spelers om uiteenlopende redenen niet aanwezig waren, stond er vandaag weer een prima team op het veld. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Purmersteijn in hoog tempo het doel van Velsen op. Het resulteerde in de vierde minuut in een prima voorzet welke goed werd terug gekopt door Genairo op Milan, die keurig afrondde maar werd afgekeurd wegens buitenspel. In de zevende minuut een mooie strakke voorzet van Genairo, die een prima wedstrijd speelde, dat zorgde voor het tweede gevaar in de nog prille wedstrijd. Het duurde tot de vijftiende minuut voor de volgende kans zich voordeed door een foutje bij het uitverdedigen door de keeper van Velsen. Younes lobte de bal over de keeper maar deze belande op de lat. Uit de daarop volgende tegenaanval van Velsen scheerde de bal voorlangs, wat later bleek de enige tegenaanval van Velsen in de eerste helft. Velsen moest zich gedurende de eerste helft meermaals hebben afgevraagd of Purmersteijn niet met twaalf man speelde, want het tempo bleef hoog met goede loopacties. Met de daarbij behorende steekballetjes van Rowan en Thomas bleef het wachten op de 1-0. Daar moest op gewacht worden, doordat de afronding te wensen overliet, tot de 39e minuut toen was het wel raak. Een mooie pass met de buitenkant schoen van Younes op de inkomende Milan werd nog gepareerd door de keeper, maar vervolgens keurig hoog ingeschoten door Genairo.1-0. Het duurde tot de 43e minuut voor de tweede goal viel. Na een prima opgezette aanval over de rechterkant rondde Timo deze prima af met een ouderwetse punter 2-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, met Purmersteijn veelal aan de bal. Echter was het wat gehaaster en daardoor kwamen er ook wat slordigheidjes om de hoek kijken waardoor Velsen in de wedstrijd bleef. In de 55e minuut op randje zestien ging een vrije trap van Rachad net over, gevolgd in de 60e minuut door een mooie voorzet vanaf links maar kwam Purmersteijn een teentje te kort. Zoals zo vaak, als jezelf niet scoort doet de tegenpartij het wel. Velsen komt via een discutabel doelpunt via Daan Tervoort in de 65e minuut op 2-1 en is de wedstrijd nog niet gespeeld. Purmersteijn gaat op zoek naar de derde goal en blijft openingen creeëren via prima combinatievoetbal, echter de beloning blijft uit en er gebeurt wederom waar we niet bang voor waren maar wat wel mee blijft spelen richting eind van de wedstrijd. Wanneer door een prima voorzet vanaf links de bal keurig wordt afgerond in de 86e minuut door Velsen. Een domper, maar zoals gedurende het hele seizoen gaan de koppies niet hangen, maar worden de ruggen gerecht en binnen een minuut maakt Milan Polman de dikverdiende 3-2 .

Na 90 minuten in deze verder sportieve wedstrijd fluit de prima fluitende heer Nijdeken af en blijven de punten in Purmerend. Volgende week staat de topper tegen RKAVV op het programma dus geef u snel op bij Anne Wijker voor de busreis.