Adams, L.

Accommodatie

Onbekend

C1zat - AFC '34 C1 1 - 0

De voorspelling van een mooie, misschien wel laatste, zonnige dag viel letterlijk in het water. Door de regen zat de tribune wel lekker vol met ouders, grootouders en de vele volgers van de boys van de zaterdag C1. AFC '34 uit Alkmaar is al jaren een geduchte tegenstander. In de D1, maar ook in de C1zondag, werden menig spannende partij op het veld vertoond, zoals ook vandaag. Uiteindelijk werd het een billenknijp partij voor alle toeschouwers, die gelukkig wel door de boys winnend afgesloten werd.
    De C1 boys begonnen zeer sterk met direct het doel van AFC op te zoeken. En direct ook een grote kans voor Jay, maar de bal werd net naast gekopt. Met geduldig en verzorgd voetbal gaven de boys AFC de gehele eerste helft voetbal les. Helaas ontbrak het aan het laatste zetje en in dit geval aan een doelpunt. Toch werd gelukkig de rust bereikt met een terechte voorsprong. Een sterke actie van Calvin op rechtsbuiten werd vervolgd door een uitgekiende voorzet met zijn mindere linker been. Over alle verdedigers heen vloog de bal richting Diégo die deze doorkopte naar Joey die de bal in één keer, vlak voordat het de grond raakte, tegen het dak van het doel liet binnenploffen voor 1-0.
    De tweede helft was van Purmersteijnse kant iets minder sterk of van de kant van AFC juist iets sterker. Het geduldige en verzorgde spel was helaas verdwenen en AFC kreeg nu ook kansen. Het billenknijpen voor de toeschouwers was begonnen. Was er in de eerste helft maar één keer meer gescoord dan hadden ze nu wat rustiger op de tribune gezeten. Dat tweede doelpunt kwam er uiteindelijk wel, maar door een duistere reden werd deze afgekeurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar hoe kan je buitenspel staan als de bal van de achterlijn terug getrokken wordt ????? Helaas nam de scheidsrechter het vlagsignaal zonder twijfel over en wilde hij niet zijn eigen beslissing nemen. Zo bleef het spannend met kansen over en weer. Helaas wist Tristan op het eind van de wedstrijd de keeper niet te verschalken en gelukkig voor iedereen van Purmersteijn wist ook AFC in de dying seconds het net niet te vinden. Zo bleven de drie punten in Purmerend en behielden de boys hun goede klassering bovenin de ranglijst.
    Volgende week de eerste knock-out wedstrijd in de bekercompetitie tegen Zeeburgia C2. Eens kijken hoe ver we in deze competitie kunnen komen.