27-09-2014: Purmersteijn E3 - Purmerend E2

Scheidsrechter

Nico van Vugt

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond wederom een wedstrijd tegen de E2 van FC Purmerend op het programma. Vorige week verloren we met 4-2 van dit team dus de jongens wilden deze keer revanche nemen.

Na de aftrap liep het bij ons echter niet zo lekker want FC Purmerend zat veel scherper en sterker in de wedstrijd . Wij verloren meerdere duels (zowel voorin, op het middenveld als achterin) en het lukte niet goed om het spel te verplaatsen naar de helft van de tegenstander, waardoor we binnen vijf minuten met 0-3 achter stonden.  Deze klap kwamen onze jongens niet meer te boven en de score liep op naar 0-6 in de eerste helft van de wedstrijd.

In de rust was het even nodig om de mannen streng toe te spreken en ze weer op scherp te zetten. Dit had blijkbaar wel effect want we speelden de 2e helft een stuk sterker dan de 1e helft;  we verdedigden veel beter, wonnen de duels, bouwden beter op, liepen beter vrij en speelden goed samen. Meerdere aanvallen van FC Purmerend werden onderbroken door goed uitverdedigen en ze werden ze behoorlijk onder druk gezet.

Helaas lukte het ons niet een doelpunt te scoren ook al waren er een paar mooie kansen. Dit kwam niet alleen doordat de keeper van Purmerend erg goed stond te keepen, maar ook doordat er bij ons tijdens een aanval niet altijd goed werd meegelopen en overgespeeld naar de vrije man: af en toe teveel zelf willen gaan waardoor je jezelf voorin vastloopt of uit een moeilijke hoek willen scoren.
    Een goede voorzet is minstens zo knap als een doelpunt scoren!

Toch bleven we sterk in de wedstrijd waardoor er de 2e helft ook geen scoringskansen voor FC Purmerend waren. Uiteindelijk bleef het bij een eindstand van 0-6.

Aanstaande zaterdag spelen we om 8.45u tegen Purmerland.
    Jongens, ga gewoon lekker voetballen en probeer te spelen zoals jullie tijdens de trainingen en in de eerdere wedstrijden hebben gedaan. Geniet en speel lekker ontspannen. Weet dat jullie allemaal kunnen voetballen anders speel je niet in de E3 (eerstejaars E selectie).

Afgelopen training hebben we het nog heel even over de wedstrijd gehad maar hebben ons vervolgens op de komende wedstrijd gericht.
    Als team deel je de successen maar ook de tegenslagen.. en dat doen jullie heel goed samen. Jullie hebben maandag goed getraind!

Dus kin omhoog en borst vooruit en aanstaande zaterdag gaan jullie knallen tegen Pumerland!!