C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

25 oktober 2014 12:15

Eising, H.

Roda'46 C1 - C1zat 1 - 1

In de top van de 2e divisie is het reuze spannend. Op drie punten van de koploper Hoofddorp C1 volgen vier teams waaronder Purmersteijn en de tegenstander van vandaag Roda'46 C1. Belangrijk dus om deze wedstrijd niet te verliezen om te voorkomen dat er achter de feiten aan gelopen moet worden. Belangrijk dus ook om de wedstrijd in het verre Leusden goed en geconcentreerd te beginnen. En helaas hebben de boys dit seizoen daar toch wel wat problemen mee. Van de zeven wedstrijden die dit seizoen gespeeld werden kwamen de boys in vier wedstrijden al vroeg op een achterstand en moesten zij achter de feiten aan knokken. Zo ook weer vandaag, na vijf minuten spelen werd een corner niet goed weggewerkt door onze verdedigers en mocht de nummer 10 van Roda het leer in het dak van het doel schieten 1-0. Onderling vragende ogen en verwijten; hoe kon dit nu weer gebeuren.....weer moesten de boys proberen om een achterstand in te lopen. In de eerste helft werd wel een poging gedaan, maar de echte overtuiging was nog niet aanwezig. Ook Roda wist niet veel kansen af te dwingen en de rust werd dan ook bereikt met deze kleine achterstand.
    Na de bespreking en met twee wissels werd de tweede helft begonnen en ja gelukkig hadden de boys het door. Er werd met meer pit gespeeld en Roda kreeg het moeilijk. Ook werden goede kansen afgedwongen, maar het wachten was op een doelpunt. Roda begon ondertussen met tijdrekken en probeerde om de boys uit hun spel te halen door heel langzaam te doen bij spelhervattingen. Toch voelde iedereen dat een doelpunt moest vallen vooral nadat Jarno O de bal knalhard op de lat schoot vanaf 20 meter. De rebound voor Quincy werd nog gered door de keeper. Maar nadat de beide vleugelaanvallers van kant gewisseld waren wist Calvin met een sterke actie op de achterlijn zijn verdediger uit te spelen. Zijn strakke voorzet ging voorbij aan alle andere verdedigers maar niet voorbij Joey. Hoog, droog en hard vloog de bal in het dak van het doel voor de terechte gelijkmaker 1-1. Ondanks dat de scheidsrechter extra tijd bij trok vanwege het vele tijdrekken was het niet genoeg om de winst binnen te halen.
    Dit was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft wordt het initiatief aan de tegenstander gelaten en de tweede helft was voor de boys. Helaas moet er te vaak een achterstand goedgemaakt worden. Dit kost energie en zorgt voor spanning en gehaast voetbal. Niet altijd met het juiste resultaat. Vandaag gelukkig nog een gelijk spel en blijven jullie bovenin meedoen. Volgende wedstrijden zijn tegen Hollandia en koploper Hoofddorp. Twee wedstrijden om te laten zien dat jullie ook vanaf het beginsignaal direct de tegenstander onder druk kunnen zetten en ervoor zorgen dat jullie met een voorsprong beginnen in plaats van met een achterstand.