C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

1 november 2014 12:00

Avakian, D.

C1zat - Hollandia C1 6 - 1

Zaterdag 1 november 2014 gaat de boeken in als de warmste november dag ooit !! Zou dat gekomen zijn door het spel van de boys van de zaterdag C1 ?? De vooruitzichten waren niet heel rooskleurig. De wedstrijd moest begonnen worden met een aangepaste verdediging omdat Jay een schorsing uitzat en Jarno H. geblesseerd had afgemeld. De eerste 10 minuten van de wedstrijd was daarom misschien ook wel voor Hollandia en misschien ook wel omdat de boys wederom moeite hadden om geconcentreerd en vol strijd te beginnen. Gelukkig ging de eerste grote kans van de wedstrijd voor Hollandia niet achter Ches, maar was het juist de C1 die met een voorsprong begon. Met dank aan de keeper van Hollandia. Op het middenveld kreeg Taye de bal in de voeten en bedacht zich geen moment. Zijn afstandsschot ging recht op de keeper af en ging pardoes door zijn handen en over de doellijn voor 1-0. Na deze treffer kwam het initiatief bij de boys te liggen en kreeg Hollandia het zwaar te verduren. Vooral toen Joey een corner mocht nemen en Melle het leer met een mooie kopbal richting het doel kreeg. Helaas voor Melle werd de bal nog voor de doellijn tegen gehouden. Gelukkig kwam de bal voor de voeten van Jarno O. en werd het leer toch nog tegen de touwen geschoten 2-0. Wat een weelde deze voorsprong en dat nog wel tegen een tegenstander waarin toch een hoop bekende spelers spelen. Hollandia was even de kluts kwijt en kwam nagenoeg niet meer tot een goede aanval. Ook Ches was goed op dreef want met een zeer lange en snelle uittrap wist hij Joey te bereiken die één op één kwam te staan met de laatste man. Bij het uitspelen van deze speler kwam Diégo helpen en ging er met de bal vandoor alleen op de keeper af. Met een geweldige stift vloog de bal over de keeper voor de 3-0. Met nog ca. 2 minuten te spelen mocht Hollandia een corner nemen, de lange mannen kwamen mee en konden de bal inkoppen. Ondanks nog de redding op de lijn van Diégo schoot Hollandia toch de 3-1 binnen. Een kleine domper zo vlak voor de rust.
    Waarschijnlijk kregen de spelers van Hollandia tijdens de rust een donderspeech te verwerken, want na het beginsignaal van de tweede helft werden de boys direct onder druk gezet. Hollandia had zijn tactiek omgezet naar 4-4-2 en het was even zoeken voor Purmersteijn hoe hier mee om te gaan. In de eerste tien minuten kwamen de boys goed weg met een bal op de paal en een paar schoten op doel. Langzamerhand kregen de boys weer grip op het spel en na een ingooi van Melle wist Quincy met een sublieme voortbeweging Joey vrij voor de keeper te krijgen. Joey wist wel raad met deze kans en de 4-1 kwam op het bord te staan. Hierna ging het weer snel en Hollandia wist geen raad met een opstormende Genairo. Na drie man op snelheid gepasseerd te hebben kwam hij oog in oog te staan met de keeper. Weer werd deze verschalkt met een schuiver. Het goede optreden van Genairo werd beloond met de 5-1. Ook in de tweede helft gebeurde in de laatste minuut nog van alles. Invaller Tyrese probeerde dwars door twee spelers te glippen en werd op ca.18 meter van het doel gestuit door middel van een overtreding. Op deze mooie plek mocht Luke weer eens laten zien dat hij een doeltreffende vrije trap in zijn linker heeft. Hard en onhoudbaar vloog de bal over de muur en langs de keeper voor de eclatante 6-1 overwinning.
    Een zeer effectieve en goede wedstrijd tegen een tegenstander die het ons in het verleden toch vaak moeilijk heeft gemaakt. De boys blijven goed meedoen bovenin al blijven de concurrenten ook winnen. Volgende week tegen Hoofddorp die één punt meer verzameld heeft. Weer een kans om een concurrent een tikkie te geven.