08-11-2014 Purmersteijn E3 - EVC E1 (3 - 4)

EVC E1

E-pupillen zaterdag, E3, 1e klasse 03

8 november 2014 10:00

Paul Avontuur

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de E1 van EVC op het programma. Een lastige tegenstander met sterke spelertjes.

Onze jongens begonnen de wedstrijd erg sterk met goed positiespel. De bal ging lekker snel van voet naar voet en al snel volgde het eerste doelpunt en stond er 1-0 op het scorebord.
    De jongens van EVC gingen gelijk op jacht naar de gelijkmaker die uiteindelijk viel door een knappe kopbal uit een corner. Deze tegenvaller pakten onze jongens meteen goed op en door een werkelijk schitterende combinatie via verschillende spelers werd de 2-1 gescoord. Een aanval uit het boekje die ook door het vele publiek werd gewaardeerd met een applaus.

Vlak voor rust deden de jongens het gewoon nog een keer over en was de ruststand 3-1. Na een kwartiertje rust begonnen ze aan de tweede helft. Evc gooide er een schepje bovenop en dat had tot gevolg dat er vrij snel 3-2 werd gescoord. Ondanks dat onze jongens goed bleven voetballen en er wel kansen waren, ging de bal er niet in.

Uiteindelijk scoorde EVC de gelijkmaker. Op dat moment kon je zien dat het leeftijdverschil toch wel een erg belangrijke factor is. EVC was de laatste tien minuten fysiek wat sterker en dat had als gevolg een 3-4 op het scorebord. Ondanks een goed slotoffensief met nog kopbal op de kruising bleef de stand 3-4 in het voordeel van EVC.

Deze wedstrijd toonde wel aan dat we in deze klasse thuishoren. Elke week wordt er steeds beter gevoetbald en je ziet echt vooruitgang in het spel!
    Het plezier en de vechtlust straalt er vanaf en dan maakt het niet zoveel uit of je wel of niet wint.
    Zaterdag spelen we thuis tegen de E1 van OFC, ook een sterke tegenstander. Dat zal weer een mooie en spannende pot worden!
    Supergoed gevoetbald mannen en als jullie net zo spelen als tegen EVC pakken jullie gewoon weer de winst!!