tel. 0226-428006

Opstelling Purmersteijn 2

Vandaag moest Purmersteijn super vroeg aantreden op het grasveld van Con Zelo in Waarland. 10 uur verzamelen is toch eigenlijk geen tijd voor senioren van deze leeftijd. Maar bijna iedereen was op tijd op Enrique na. Enrique had 2 wekkers gemist en kwam hierdoor wat later.

Purmersteijn stond een lastige uitwedtrijd te wachten mede omdat het weer niet best was. Het veld lag er prima bij ondanks de vele regenbuien.

Purmerstijn stond in dezelfde opstelling als vorige week 442 in een ruit, mede door geblesseerde aanvallers is het op dit moment niet mogelijk om 433 te spelen. Purmersteijn begon scherp aan de wedstrijd en de driehoekjes kwamen er weer mooi uit. Helaas schoot er een bal door de verdediging en kon de spits die 1op1 stond de 1-0 scoren. Gelukkig maakte Jesse met een prachtige kopbal in minuut 10 de 1-1. Con Zelo is geen voetballende ploeg alle ballen werden zonder idee naar voren geschoten in de hoop dat hij goed valt. Helaas in minuut 13 werd een bal niet goed weg gewerkt in de 16 en deze kwam voor de voeten van de spits van Con Zelo. Met een schot scoorde hij de 2-1. De komende 20 minuten was het Purmerstijn die alleen maar aan het drukken was. Wat een kansen kregen Brouwer, Jordy, Dave en Jesse, helaas stond de keeper of de lat vaak in de weg.

Regelmatig werden onze aanvallen afgevlagd door de grensrechter van Con Zelo. Hij zag er proffesioneel uit in een speciaal pakje wat hij heeft gekregen om 12e man te zijn. Helaas scoorde de thuis ploeg in minuut 37 de 3-1 en met deze stand gingen we rusten. We zijn veel beter en onze aanvallen zijn prima opgezet en met een idee er achter, we wisten het allemaal onze kansen moesten gaan komen. Tandje erbij en op zoek naar een snelle goal was de opdracht. Onze Enrique Popov Varela van Oordt al ruim 3 jaar droog nog nooit een doelpunt gemaakt en in de 48e minuut maakt hij een droom goal. Vanaf een grote afstand schiet hij de bal met een boog in het doel. Iedereen sprong op en was oprecht blij voor de club, maar vooral voor Enrique.

In minuut 51 lag Jesse geblesseerd op het veld en weigerde de tegenstander om de bal uit te schieten. Demian was er klaar mee en gooide in de 16 zijn hele lichaam in de strijd en viel voor de speler die als een dooie mus naar de grond ging. De scheidsrechter geeft een pingel, dit geloof je toch niet??? jawel het was ernst. De 4-2 werd ingeschoten en er stond 4-2 op het bord.

Purmersteijn bleef wat ze al 60 minuten deden voetballen en ze bleven goed combineren. Maar elke knappe paas op Raoul of Jesse werd afgevlagd door Piet (grensrechter). Zelfs 100% doelpunten werden gewoon weggevlagd zonder schaamte stak hij gewoon standaard zijn vlag omhoog. Dit was hun wapen hun geheime nummer 12 pfffff. Gelukkig scoorde onze Brouwer in minuut 58 de 4-3 en Purmersteijn voelde dat er meer viel te halen. Wederom scoorde Brouwer de gelijkmaker, alleen Piet die vandaag 1 taak had en dat was ?????? Ja idd vlaggen voor elke paas en de goal werd afgekeurd. De emoties liepen op en van de tribune en vanaf de bank werd gevraagd of er sportief gevlagd zou kunnen worden. De trainer kreeg zijn laatse waarschuwing en mocht niks meer zeggen over Vlaggen.

Maar Purmerstijn bleef drukken en je zag dat iedere speler door het vuur ging voor elkaar, ze wilden hier niet verliezen en zeker niet van Piet. In minuut 77 scoorde Jesse de gelijkmaker en was het 4-4. Met nog 12 minuten te spelen en een tegenstander die rijp was voor de slacht, het moest nu gaan gebeuren. Nou Piet het gebeurde hoor 1 minuut na Jesse zijn gelijmaker scoorde Lars de 4-5 binnen. Wat een mooi moment was dit, we checkte nog wel even bij Piet of hij vergeten was te vlaggen of dat er nog een onderzoek zou komen hahahha.

Dave maakte de klus af in minut 90 door de 4-6 te scoren en de 3 punten mee te nemen naar Purmerend (stad of dorp) ????

Alle spelers hebben vandaag laten zien wat een geweldige vechtlust en mentaliteit ze hebben. Als je een 3-1 achterstand weet om te zetten naar een 4-6 winst, dan is dat echt een hele grote prestatie. Ik ben dan ook super trots op jullie prestatie en gelukkig wordt voetbal beloond. Voorlopig staan we 2e in de competitie en doen we mee in onze nieuwe rol als Senior.

Met de 3 punten gingen we volgas naar Purmersteijn, daar waar onze aanvoeder Joey moest zingen.