1822AA
    ALKMAAR
    tel. 072-5612439

Opstelling Purmersteijn 2

Vandaag waren we weer even terug in Alkmaar bij Kolping Boys. Hier hebben we vorig jaar de 1/2 finale gespeeld om de knvb beker. We wonnen toen van de JO23-1 en gingen hierdoor naar de finale van de knvb beker in Uithoorn.

Nu dus weer terug voor een uitwedstrijd voor de competitie. Vreselijke tijd om op zondag ochtend om 10:00 te verzamelen en om 11:00 te spelen. Ook was het weer echt een drama net toen de spelers het veld opgingen begon het met regenen en niet zachtjes ook.

Purmersteijn begon de wedstrijd zeer goed en domineerde vanaf minuut 1. Onze spitsen kregen genoeg kansen om al vroeg op voorsprong te komen, maar of de keeper of de lat of veld 5 stond in de weg. Het was een genot om te zien hoe spelers elkaar goed vonden en dat in de stromende regen. Het combinatie spel was zeer verzorgd en zelfs de opbouw was een genot om te zien. Purmersteijn kwam dan ook in de 18e minuut op voorsprong door een goeie voorzet van Luca Bakker op Dave. Dave die samen met Jesse de 16 in liepen, maar Dave zag goed dat Jesse buitenspel stond en schoot zelf de bal goed het doel in. Purmersteijn kreeg daarna div kansen om de voorsprong te vegroten, maar helaas veel grote kansen die er niet in gingen. Dat is eigenlijk het enige wat Purmersteijn zich zelf mag kwalijk nemen. Voor de rest was het een zeer goede partij.

In de 2e helft scoorde Jesse in minuut 67 op aangeven van Dave de 0-2. Kolping deed bij vlagen iets terug maar waren niet bij macht om het Purmersteijn echt moeilijk te maken. Ze speelden alleen de lange bal op de grote spits, met de hoop dat hij er wat mee kon doen. Maar Dylan onze keeper die vorige week al de 0 had gehouden is in een zeer goede vorm en pakte veel ballen. In minuut 78 was het toch weer Purmersteijn die de wedstrijd op slot gooide door de 0-3 te scoren na een zeer mooie en goeie aanval.

Purmersteijn neemt de belangrijke 3 punten mee naar Purmerend en doet voorlopig goed mee in de top van de competitie.

Purmersteijn speelde een zeer goede 1e helft met heel veel kansen en waren echt dominant. 2e helft was iets minder maar toch de betere van het veld en de terechte winnaar.