1442CS
    PURMEREND
    tel. 0299-423335

Opstelling

Vandaag kwam Dynamo op bezoek in Purmerend. Dynamo staat op de 11e plek en op papier een makkelijke tegenstader. Purmersteijn mist een behoorlijk aantal spelers en moest genoegen nemen met 2 wissels. Gelukkig was Job weer fit en schoof hij weer aan bij de selectie. Zo hebben we nu nog maar 1 speler die geblesseerd is Sven, maar die schuift in 2024 ook weer aan.

Vandaag zouden we weer in de 4-3-3 formatie gaan spelen een systeem wat we al meer dan 5/6 seizoenen spelen. Maar door de vele tegendoelpunten bij SVW en de vele geblesseerde buitenspelers zijn we 4-4-2 gaan spelen. Vanaf dat moment hebben we ook geen wedstrijd meer verloren. Maar de nummer 11 kwam op bezoek dus een mooi moment om erg aanvallend te gaan spelen.

Purmersteijn begon met een heel laag tempo en was niet brutaal genoeg om meteen te laten voelen dat er niks te halen is. De bal ging rond in een zeer matig tempo. Juist tegen dit soort tegenstanders verwacht je aktie lef en je tegenstander opzoeken. Maar de bal ging weer terug en met weinig beleving werd er rondgespeeld. Na 33 minuten was het zelfs Dynamo die uit een vrije trap koppend de 1-0 mocht maken. Het leek op een herhaling van een week geleden ook tegen de Rijp stonden we en keken we hoe de bal het doel werd ingekopt. Purmersteijn kon aan de bak, Dynamo had niets te verliezen en ging het de koploper moeilijk maken. in minuut 35 was het Dynamo die een eigen goal maakte en de stand dus weer gelijk was. Met deze stand gingen we ook rusten. Helaas het 4-3-3 systeem werkte niet en we besloten om het weer om te zetten naar 4-4-2.

Jesse die enorm hard werkt en heel veel meters maakt raakt in minuut 53 de bal goed maar een speler tikt hem uit het doel en dit was dus een pingel. Jesse scoorde de goed ingeschoten pingel en Purmersteijn stond met 2-1 voor. 5 minuten later scoorde Purmerstijn de 3-1 op aangeven van Jesse. Purmerstijn werd beter en drukte goed door en je zag dat de bal in een hoger tempo rond ging. Een prachtige paas van Dion op Lars in de 65e minuut en Lars scoorde de 4-1.

Toen dacht onze keeper het is bijna sinterklaas laat ik de tegenstander een cadeautje geven en schiet de bal zo in de voeten van de spits van Dynamo en die scorde de 4-2 ( zonder een liedje te hoeven zingen). 10 minuten later was het de spits van Purmersteijn die weer op aangeven van Jesse de 5-2 scoorde in de 75e minuut. In minuut 82 communicatie fout verdediger en keeper 5-3.

Minuut 85 prachtige paas van de spits van Purmersteijn op Raoul en met zijn snelheid en dribbel scoorde hij hoog in het doel de 6-3. 3 minuten later had hij ook een grote kans op 7-3 maar de bal raakte net de lat . Dynamo mocht nog 1 keer scoren van Purmersteijn en was de eindstand 6-4

Ik heb een slechte 1e helft gezien met heel weinig kansen. Maar een betere 2e helft met meer actie en durf en dat resulteert dan meteen in doelpunten. Helaas net zoals de afgelopen weken krijgen we echt te veel doelpunten tegen.  24 tegendoelpunten in 9 wedstrijden is echt te veel. Dat moet echt beter zeker omdat na de winterstop iedereen klaar staat om de koploper en na het verlies van Koedijk Winterkampioen Purmerstijn te verslaan.

Volgende week de laatste wedstrijd van 2023 uit tegen RK EDO. Bij winst is een drankje als winterkampioen wel op zijn plaats.