1442CS
    PURMEREND
    tel. 0299-423335

Opstelling

Vandaag moest de zondag 2 het opnemen tegen KSV. Deze tegenstander zijn we ook tegen gekomen in de 1/4 finale KNVB beker vorig jaar. Jonge ploeg met aardige spelers maar toch werden verslagen in 1/4 finale KNVB beker. Maar als we de uitslagen zien in de huidige competitie dan doet KSV zeer goed mee. 5-1 winst op Texel en nipt verloren van Koedijk de koploper.

Purmersteijn moest het goede resultaat van de laatse weken doortrekken. Nog steeds de 442 in ruit formatie ivm de vele blessures binnen de selectie. Helaas is daar Lars Kouwenberg ook bij gekomen die in de Warming Up moest afhaken met knie klachten.

Purmersteijn begon scherp aan de wedstrijd en had al div kansen gehad, eigenlijk had het binnen 10 minuten al 3-0 moeten zijn. Maar Brouwer en Dave waren niet scherp en schoten of naast of de keeper pakte de bal. Dave had wat pech en de bal luisterde totaal niet wat Dave in gedachten had. Na 24 minuten was het Jesse die met een prachtig schot de 1-0 scoorde.

Purmersteijn werd wat slordig en ondanks de vele kansen lukte het maar niet om de 2-0 te maken. Danny had het lastig met opbouwen, speelde de bal een paar keer naar de verkeerde kleur wat Josip Sutalo ook regelmatig doet en zo kreeg KSV toch weer wat kansen. Verdedigend stond Danny goed en maakte reglematig zijn eigen fout goed door spijker hard in te grijpen. Brouwer maakte dan toch in de 39e minuut de 2-0 met een halve omhaal een pracht goal.

In de rust werd duidelijk dat de tegenstander helemaal niet zo goed is als wat we hadden verwacht en er meer doelpunten gemaakt moesten worden. Nou dat had Jesse heel goed begrepen hij maakte 3 minuten na de rust de 3-0. In minuut 55 was het Enrique die de bal op maat gaf aan Brouwer en die scoorde dan ook de 4-0.

In minuut 80 was er de mooiste aanval van de wedstrjd. Jordy die een hele goeie wedstrijd speelde liet zich niet de bal afpakken door de aanvaller van KSV. Jordy had in America geleerd hoe je met een rugby achtige beweging zo"n bal moet winnen. Jordy kwam als winnaar uit de strijd en gaf een prachtige voorzet op Dave die er met snelheid richting 16 liep. Dave zag Jesse aanstormen en Dave had een geweldig overzicht om de bal voor te geven aan Jesse en die scoorde de 5-0.

In minuut 89 wederom op aangeven van Dave die een zeer goede 2e helft speelde gaf hij hem weer op maat aan Jesse en die scoorde zijn 4e doelpunt en bracht de eindstand op 6-0.

Purmersteijn staat nu op de 2 plaats in de competitie, alleen Koedijk staat 1 punt hoger. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Kolping Boys, die de1/2 finale van de KNVB beker van ons hebben verloren. Dat team is zeker uit op revanche.