2 - 3

Purmersteijn JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 02

29 november 2014 10:30

Zaterdag was het weer zover. Op de koudste dag van november moesten onze tijgers aantreden tegen de F1 van Spirit'30 te Hoogkarspel. Een blik op stand vooraf gaf al aan dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Spirit'30 had slechts 3 punten minder dan onze tijgers.

We begonnen om 10:30 en tot onze verbazing op echt gras terwijl er lagere f teams op het kunstgras speelden. De tijgers hadden zichtbaar moeite met de zware omstandigheden en de fysiek sterke tegenstander. We kwamen dan ook met 1-0 achter. De wind speelde ook een grote rol de eerste helft. Toch kwamen we op 1-1 door een doelpunt van Fares. Vlak voor rust kregen de tijgers een corner. Via de korte variant ( waar veel op getraind wordt) kwam de bal bij Ryan aan de rechterkant van het veld terecht. Hij bedacht zich geen seconde en krulde de bal buiten bereik van de keeper op de kruising. In de rebound schoot Demy hard in. We stonden dus toch nog voor rust op voorsprong.

We hadden gezien dat de keeper van Sprit'30 niet zo best was. Met de wind mee in de 2e helft hadden de tijgers dan ook de opdracht om meer te schieten op doel. In de afwerking hadden we echter veel pech. Ballen op de paal of net naast. Het lukte maar niet om het bevrijdende 3e doelpunt te maken. Toch lukt het weer. Wie anders dan Viktors zag een van zijn doelpogingen erin gaan en de stand van 1-3 was bereikt. Echter Spirit'30 gaf niet op. Ze kwamen nog terug tot 2-3 wat nog voor enkele minuten spanning (vooral bij de ouders) zorgde. Gelukkig hielden onze tijgers stand en werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten. Met nog 1 wedstrijd te gaan kunnen onze tijgers nog kampioen worden. De koploper (de Blokkers F1) hadden namelijk gelijk gespeeld tegen Fc Purmerend. Onze tijgers staan daardoor dus nu aan kop met 2 punten voorsprong op de Blokkers. Zij hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dus kunnen ze ons nog voorbij gaan. Eerst zelf maar winnen van de Wherevogels volgende week.