C1zat verliest wedstrijd om eerste plaats van Almere City

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

29 november 2014 12:00

Zaanen, C. van

Purmersteijn C1zat - Almere City C1 2 - 3

Vandaag dan de enige echte topper van het laatste weekend in november 2014. De wedstrijd tussen de nummers één en twee van de 2e Divisie A. De boys van de C1zat staan voor aanvang van deze topper op 2 punten achterstand en kunnen bij winst dus de koppositie op halverwege de competitie bereiken. Genoeg motivatie dus om een prima pot voetbal op ons hoofdveld te laten zien. Met weer een veel toeschouwers langs de lijn begonnen de boys sterk en werd Almere City in de verdediging gedrukt. Bij de eerste corner was het direct raak. De corner van Joey vloog over de eerste twee verdedigers en kwam pardoes voor de voeten van Jay terecht die de bal tegen het net schoot voor de 1-0. Een snelle voorsprong is altijd lekker, maar de tegenstander wil dit dan natuurlijk ook weer snel rechttrekken. Zo ook Almere City. De C1 werd dan ook al snel onder druk gezet wat resulteerde in een aantal hachelijke situaties voor het doel van Ches. De bal vloog zelfs twee keer tegen de lat en een kopbal ging maar net naast. De boys kwamen goed weg. Ook bij de situatie waarin de scheidsrechter voor een duw actie in het strafschopgebied gelukkig geen penalty gaf wat toch zomaar had gekund. De mazzel was nog niet op want na een overtreding mocht Luke een vrije trap nemen halverwege het veld. De lange bal richting de tweede paal was op maat voor de klaarstaande Joey die de bal over de doellijn werkte 2-0. Of toch niet? De grensrechter van Almere City had Joey buitenspel zien staan en stond driftig te vlaggen. Na beraad door de scheidsrechter bleef de leidsman bij zijn beslissing om het doelpunt te tellen. Een mooie (iets wat gelukkige) 2-0 voorsprong, volhouden tot minimaal de rust. Helaas want in de laatste minuut van de eerste helft wist Almere dan toch wel te scoren. Dwars door het midden mocht een speler van Almere City op Ches afgaan. Helaas voor iedereen van Purmersteijn wist hij te scoren wat direct ook de ruststand van 2-1 op het bord bracht.
    Net als vorige week werd gerust met een voorsprong, wat toen uiteindelijk nog net aan goed afliep met een uiteindelijke 3-4 overwinning. Echter vandaag zou het heel anders gaan. Almere City begon scherp en vol overtuiging aan de tweede helft. De boys werden in de verdediging gedrukt en al snel kwam de gelijkmaker in het schrift. In het strafschopgebied moest Jay met een sliding proberen een schot onschadelijk te maken. Helaas vloog de bal met een curve over de verbouwereerde keeper voor 2-2. Almere bleef het betere van het spel houden wat uiteindelijk resulteerde in het derde doelpunt voor de uitspelende club. Via een snelle counter werd de verdediging uitgespeeld en de achterstand van 2-3 was bereikt. De boys moesten aan de bak om in ieder geval nog een gelijkspel te krijgen. Op een schot net naast van Joey in de laatste minuut na, kwam de overwinning van Almere City echter niet in gevaar.
    De lijstaanvoerder bleef de lijstaanvoerder en de runner-up moest drie plaatsen inleveren op de ranglijst omdat de naaste concurrenten wel hun wedstrijden in winst wisten om te zetten. Het blijft een spannende 2e Divisie met iedere week een andere top 6. Volgende week de voorlopige laatste wedstrijd voor de winterstop. Laten we met deze wedstrijd het jaar goed afsluiten door revanche te nemen op de onverdiende nederlaag tegen KFC.