C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

6 december 2014 12:00

Lyesen, D.A.

Purmersteijn C1zat - KFC C1 4 - 1

De eerste helft van de competitie zit erop, dus werd zaterdag de eerste wedstrijd gespeeld van de tweede helft. Tegen KFC, waarvan in de uitwedstrijd onterecht verloren werd, konden de boys zichzelf dus revancheren. Met een tactische omzetting om hun sterke middenvelder op te vangen werd om 12:00u de wedstrijd begonnen. Al vrij snel kwamen de boys op een voorsprong omdat Calvin met een lange bal Taye de diepte in stuurde. Met een perfecte versnelling passeerde Taye zijn tegenstander. Vanaf de achterlijn de bal terug leggen op Christian die goed positie had gezocht. Eenvoudig kon Christiaan de 1-0 tegen de touwen schieten. De voorsprong zorgde wel voor een aandringende KFC en uiteindelijk profiteerde zij dan ook met een aanval dwars door het midden wat resulteerde in de gelijkmaker van de spits 1-1. Het resultaat van deze gelijkmaker was dat de C1 nu weer sterker werd en met een voorsprong de rust in wilde gaan. Dit gebeurde uiteindelijk ook omdat Jarno O op de zijlijn halverwege het veld met een ijzersterke actie zijn tegenstander afschudde en kon op stormen naar de keeper. Diégo was goed meegelopen en met een korte pass werd hij aangespeeld. Met een prima schuiver langs de keeper werd de 2-1 voorsprong aangetekend.
    De tweede helft was, op een knal uit een vrije trap voor KFC op de lat na, eigenlijk een gepeelde wedstrijd. Purmersteijn C1 was de bovenliggende en gevaarlijkste ploeg. Ondanks alle wisselingen, omdat iedereen zijn speelminuten moet krijgen, waren de boys oppermachtig en werd deze revanchewedstrijd ook in de cijfers uitgedrukt. Na een mooie actie buitenom van Job en een afgemeten voorzet op Taye kwam de 3-1 op het scorebord. Ook de 4-1 kwam voort uit een mooie aanval waarbij Taye een steekbal op Rowan gaf, die vrij voor het doel met een strakke bal spits Quincy vond. De terechte eindstand van 4-1 was bereikt. De winterstop wordt ingegaan met een mooie derde plaats met 5 punten achterstand op Almere City en 2 punten op het sterke DWS. De voorsprong op de andere concurrenten is slechts 1 en 2 punten. De competitie is dus nog lang niet beslist..........